Bandžiau fotografuoti peizažą. Reiktų patarimų dėl kadravimo, na ir kritikos, aišku
QUOTE(airv @ 2010 08 08, 22:25)
Bandžiau fotografuoti peizažą. Reiktų patarimų dėl kadravimo, na ir kritikos, aišku
Man labiau patiko antroji
Aš tai vadinčiau siluetais, bet ne peizažu. Bet vėlgi - galima kelti klausimą, kas yra peizažas?
Štai ką radau: kaip padaryti geresnes pezažo nuotraukas? Anglų kalba.
QUOTE(green_tea @ 2010 08 08, 20:05)
O kol kas drugelis, kurį pagavau gyvų drugelių muziejuje - namuose. Fotografavimui ten sąlygos labai jau prastos - apšvietimas labai menkas, o ir tą riboja platūs atogražų medžių lapai... ISO teko kelti iki 800, išlaikymas 1/50 (juk drugeliai sparčiai skraido).
Matyt del auksto ISO , jau ir matosi triuksmai.
O siaip tik turiu viena pastebejima kuris is kart krito i akis, kodel fokusas ant akyciu o ne ant drugelio sparnu, matosi grazus rastas tik gaila kad neryskus.
Ir aš pritariu dėl drugelio- norėčiau ryškių sparnų...
QUOTE(airv @ 2010 08 08, 23:25)
man labai patiko antroji, ir kompozicija ir gylis viskas nuostabu. Mano nuomone puikiai tiktu temai 'kontrinis apsvietimas'.
P.S. Prikalbinau fotosesijai viena "modeliuka" tai labai noriu dar daugiau pasinagrineti apie portretus bei kaip padaryti gera meniska nuotrauka. Gal zinot kokiu geru vietu gamtoje tinkamu fotografijoms (Vilniuje). Man kazkaip yra asociaciju visa laika su gelezinkelio begiais, nezinau noretusi realizuoti savo mintis fotonuotraukoje.
Buciau labai dekinga.
Sveiki
Noriu prisijungti prie jusu. Mano ND
1. Trys daiktai
2. Didziausia diafragma, mazas iso
Mazesne diafragma, didesnis iso
Mazesne diafragma, didelis iso
Noriu prisijungti prie jusu. Mano ND
1. Trys daiktai
2. Didziausia diafragma, mazas iso
Mazesne diafragma, didesnis iso
Mazesne diafragma, didelis iso
QUOTE(dangerele @ 2010 08 09, 08:46)
Gal zinot kokiu geru vietu gamtoje tinkamu fotografijoms (Vilniuje). Man kazkaip yra asociaciju visa laika su gelezinkelio begiais, nezinau noretusi realizuoti savo mintis fotonuotraukoje.
Buciau labai dekinga.
Buciau labai dekinga.
Grazu yra uzupyje, ten daug gatviu bromu, senu duru, upelis. o del gelezinkelio tai prie traku ten ir karjeras ir gelezinkeliai, arba vilniui senamiestis, balstoges gatve tokia yra ten, ja nusileisti iki apacios ir grazi vieta su gelezinkelio begiais, yra ir tiltukai 2
ir isvis ten ta blatstoges gatve ziauriai smagi. ech gaila neturiu ka ikelt parodyt kokiu ten vietu graziu yra.
QUOTE(dangerele @ 2010 08 09, 08:44)
Matyt del auksto ISO , jau ir matosi triuksmai.
O siaip tik turiu viena pastebejima kuris is kart krito i akis, kodel fokusas ant akyciu o ne ant drugelio sparnu, matosi grazus rastas tik gaila kad neryskus.
QUOTE(paprasta @ 2010 08 09, 08:45)
Ir aš pritariu dėl drugelio- norėčiau ryškių sparnų...
Na, tokiu fokusavau galva, nes siuo kampu sparnai pilnai ryskus nesigautu, butu neryski galva, ryski dalis sparnu, neryski likusi sparnu dalis. Toks variantas man pasirode pusiau lupta, pusiau skusta...
Turiu nuotrauka ir kitu kadru, kur drugelis sonu. Cia jau ir galva, ir sparnai vienodai ryskus:
Man asmeniskai labiau ziurisi pirma nuotrauka, o kaip kitiems
Tiesa, rytoj vel iskeliauju menesiui, gerai kad bent po praejusios keliones spejau nuotraukas prarusiuot
I konturinio apsvietimo tema:
Saulei nusileidus
QUOTE(green_tea @ 2010 08 09, 14:40)
LABAI grazu man
Peizažai man mistika tokia pat kaip ir vaikų fotografija - man viskas gražu jose
Keliu dar savo kelias kritikai - tikiuosi neįkyrėsiu
ar spalvota?
ar spalvota?
QUOTE(green_tea @ 2010 08 09, 15:40)
Turiu nuotrauka ir kitu kadru, kur drugelis sonu. Cia jau ir galva, ir sparnai vienodai ryskus:
Tiesa, rytoj vel iskeliauju menesiui, gerai kad bent po praejusios keliones spejau nuotraukas prarusiuot
Tiesa, kad pirma nuotrauka geriau ziurisi gal kompoziciskai, geras kampas fotografavimo, antros nuotraukos sparnai liux, bet va jau kampas man uzkliuvo, toks suplokstejes vaizdas. Ir kiek pastebejau du drugeliai ten. Amazing )) Dar kas uzkliuvo mano akiai , tie bananai antroje nuotraukoje neestetiskai kazkaip atrodo... :/ O ryskumas
b[COLOR=yellow]et cia tik mano nuomone, nelabai dar ka ismanau fotografijoje. Bet cia tiesiog pastebejimai kurie patys pirmi sauna i galva pamacius nuotraukas.
Saulei nusileidus
Tiesa, kad pirma nuotrauka geriau ziurisi gal kompoziciskai, geras kampas fotografavimo, antros nuotraukos sparnai liux, bet va jau kampas man uzkliuvo, toks suplokstejes vaizdas. Ir kiek pastebejau du drugeliai ten. Amazing )) Dar kas uzkliuvo mano akiai , tie bananai antroje nuotraukoje neestetiskai kazkaip atrodo... :/ O ryskumas
b[COLOR=yellow]et cia tik mano nuomone, nelabai dar ka ismanau fotografijoje. Bet cia tiesiog pastebejimai kurie patys pirmi sauna i galva pamacius nuotraukas.
Saulei nusileidus
Va cia tai kadras!!! Atvirai sakant, stabtelejau prie sitos nuotraukos, ir norejosi ilgai ziureti , analizuoti. Tolumoje zmoniu konturai , idomu ka jie veikia.. Danguje galima iziureti paukscius. Taip dvelkia romantika.. ....Vandens raibuliai... Super.
QUOTE(airv @ 2010 08 09, 17:59)
Peizažai man mistika tokia pat kaip ir vaikų fotografija - man viskas gražu jose
1. Patinka man labai soninis apsvietimas, pati ji dabar bandau. Bet taip dar kol kas nesigavo. Koks fotoaparatas? Ar naudojai papildomu priemoniu, pvz. blykstes ir .t.t?
2. Man jau nelabai , tamsus seseliai nelabai graziai krenta ant veido.
3. grazus jb, taciau kadras nelabai idomus.
QUOTE(dangerele @ 2010 08 09, 17:46)
1. Patinka man labai soninis apsvietimas, pati ji dabar bandau. Bet taip dar kol kas nesigavo. Koks fotoaparatas? Ar naudojai papildomu priemoniu, pvz. blykstes ir .t.t?
Pentax k200d pas mane, o šviesa natūrali dienos. Parodyk ir savo bandymus
Dėkui už kritiką.