Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Mano pirmieji ND jūsų teismui smile.gif

Prieš kokius metus dariau šią foto, na norėjau kažką išlaužti blush2.gif bet nelabai tada supratau, kas ir kodėl blush2.gif
user posted image

O čia jau su protu atlikti ND su fiksu 50mm f1.8:
1. Zlaty Bažant smile.gif
user posted image
2. Švyturys smile.gif
user posted image
3. 1795 smile.gif
user posted image

Mano akimis žiūrint, į vidurinį daiktą vis tik geriausiai susifokusuota g.gif Reikia jaučiu ranką atidirbinėt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 08 07, 13:27)
Na keliu ir as savaitgalio sesiu supynes....

Oh, kaip smagiai mergickos suposi smile.gif
Man antra labiausia- toks juntamas judesys nuotraukoj, nuotaikinga labai wub.gif
Akasha, kiek laiko jau pati forografuoji?
QUOTE(Žydraakė @ 2010 08 07, 19:36)

Mano akimis ziurint gerai...

As kiek gavosi spejau papyskinti su nauju 50-uku, priprasti reik labai... Vis uzsimirstu, kad zoominti reik kojomis doh.gif Tad dar nekelsiu kadru, kita savaite nusimato kelione, tai gal ten pasiseks pagauti ka nors grazaus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 07 rugpjūčio 2010 - 21:25
QUOTE(Alabama @ 2010 08 07, 18:59)
Ten kontrasta dejau.
Reiketu sviesos dar is sono?

As manau isvis gal labiau sonini apsvietima daryciau ir galbut fona kitoki imciau... Dbar kaip tokiems skaniems produktams ir graziai atrodantiems tas juodas fonas gana sunkokas... cia tiktu kokia medine lentute arba tiesiog baltas fonas...

QUOTE(Žydraakė @ 2010 08 07, 21:36)
Mano akimis žiūrint, į vidurinį daiktą vis tik geriausiai susifokusuota g.gif Reikia jaučiu ranką atidirbinėt ax.gif

Nd gerai...

QUOTE(dosa @ 2010 08 07, 22:22)
Oh, kaip smagiai mergickos suposi  smile.gif
Man antra labiausia- toks juntamas judesys nuotraukoj, nuotaikinga labai  wub.gif
Akasha, kiek laiko jau pati forografuoji?
As kiek gavosi spejau papyskinti su nauju 50-uku, priprasti reik labai... Vis uzsimirstu, kad zoominti reik kojomis  doh.gif Tad dar nekelsiu kadru, kita savaite nusimato kelione, tai gal ten pasiseks pagauti ka nors grazaus  ax.gif

Na kaip cia pasakius su tuo fotkinimu... rimciau dometis ir skaitineti pradejau lygiai pries metus tada dar su muilinuke viska dariau ir jau isdrysau kazka viesai parodyti ir kelti i efoto... pries pusmeti isigyjau veidroduka ir emiau dar rimciau ziureti i si reikala.... Man tai nerealus malonumas ir liga(dziaugiuosi, kad ja susirgau smile.gif ).... Idomu kodel klausi? smile.gif
Del 50-tuko, tai tikrai priprasi... Man jis siuo metu nepakeiciamas dalykas.... Dabar mintys sukasi tik apie platesnio kampo fixa ir macro... Galbut kadanors pavyks ir tai isigyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 08 07, 22:34)
As manau isvis gal labiau sonini apsvietima daryciau ir galbut fona kitoki imciau... Dbar kaip tokiems skaniems produktams ir graziai atrodantiems tas juodas fonas gana sunkokas... cia tiktu kokia medine lentute arba tiesiog baltas fonas...

Aciu, bandysiu su sonine sviesa.O fonas-tau patinka sviesios, saltos spalvos-tokios skaidrios, man gi tamsios ir sodrios.Juoda man kaip tik pabrezia baziliko zaluma ir pomidoro raudonuma.Bet cia IMHO, aisku. 4u.gif
Atsakyti
*smile*, man atroji foto su mergina patiko labai, tiek emociškai, tiek kompoziciškai. Tas pilkokas jb tokiai senoviniai atmosferai tinka.

QUOTE(rarity @ 2010 08 04, 20:38)
Airv, pirmoji liuks, o kitos man nelabai. Reikėtų kitokio kadravimo paieškoti smile.gif

Aišku 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2010 08 07, 22:22)
Mano akimis ziurint gerai...

QUOTE(Akasha @ 2010 08 07, 23:34)
Nd gerai...

Dėkui smile.gif Tik klausimuks, kodėl pas abi galuose daugtaškiai g.gif turėtų būti nd kažkas geriau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 08 07, 21:34)
Na kaip cia pasakius su tuo fotkinimu... rimciau dometis ir skaitineti pradejau lygiai pries metus tada dar su muilinuke viska dariau ir jau isdrysau kazka viesai parodyti ir kelti i efoto... pries pusmeti isigyjau veidroduka ir emiau dar rimciau ziureti i si reikala.... Man tai nerealus malonumas ir liga(dziaugiuosi, kad ja susirgau smile.gif ).... Idomu kodel klausi? smile.gif
Del 50-tuko, tai tikrai priprasi... Man jis siuo metu nepakeiciamas dalykas.... Dabar mintys sukasi tik apie platesnio kampo fixa ir macro... Galbut kadanors pavyks ir tai isigyti smile.gif

Graziai fotografuoji, tai idomu pasidare, kiek laiko mokaisi 4u.gif
Na as irgi, rodos, kad susirgau sia liga. Pirma nuotrauka jau nedrasiai ikeliau i e-foto taip pat blush2.gif
Tikiuosi kad po metu ir as galesiu fotografuot kur kas graziau nei dabar ax.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2010 08 08, 06:17)
Dėkui smile.gif Tik klausimuks, kodėl pas abi galuose daugtaškiai g.gif turėtų būti nd kažkas geriau unsure.gif

Nemegeja as alaus, tai gal del to user posted image
Tikrai geri tavo ND, nepergyvenk mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image

Va koki gamtos stebukla savaitgali pagavau!!! Ir visai netycia gavosi, visai ne zaibus fotkinau, bandziau kaip veikia blykste, buvau nustacius ilga islaikyma ir kaip tik tuo metu zaibas praleke tiesiai pries objektyva. bigsmile.gif Taigi zaibas nufotkintas su blykste blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 08 08, 09:59)

Va koki gamtos stebukla savaitgali pagavau!!! Ir visai netycia gavosi, visai ne zaibus fotkinau, bandziau kaip veikia blykste, buvau nustacius ilga islaikyma ir kaip tik tuo metu zaibas praleke tiesiai pries objektyva.  bigsmile.gif  Taigi zaibas nufotkintas su blykste  blink.gif

sunkiai ziurisi, gal padaryk jb ir kontrasto uzdek, gal isryskes, nes dabar isplauke g.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Seniai nerašiau, peržiūrėjau foto visų - labai gražu. wub.gif
Metu savo 2-ąjį ND. (ne už ilgo ir kitus sumesiu)
Seniai dariau, sukėliau į kompą ir pamiršau diafragmos reikšmes ir ISO susirašyt.

Didžiausia diafragmos reikšmė/mažiausias ISO:
user posted image

Vidutinė diafragmos reikšmė/vidutinis ISO:
user posted image

Mažiausia diafragmos reikšmė/didžiausias ISO:
user posted image

Labai lauksiu kritikos smile.gif
Atsakyti
Na štai, baigiau tvarkytis su 1000 kelionės nuotraukų ploja.gif

Apie kai kurias turiu klausimų, tai parodysiu keletą iš nesenų archyvų 4u.gif

O kol kas drugelis, kurį pagavau gyvų drugelių muziejuje - namuose. Fotografavimui ten sąlygos labai jau prastos - apšvietimas labai menkas, o ir tą riboja platūs atogražų medžių lapai... ISO teko kelti iki 800, išlaikymas 1/50 (juk drugeliai sparčiai skraido).

user posted image
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2010 08 07, 12:09)
O koks tas naujaisi fotoaparatas, ir kokiu anksciau fotografavai?  ax.gif
Ideja gera - sudziuvus gele, tarp zydinciu, bet tokia man spalviskai dziugi akiai, gal j/b geriau ziuretusi?

Naujas Nikon D5000, senas - skaitmenine muiline sesiu metu senumo biggrin.gif Taip kad esu tikra naujoke normaliame fotografavime.
Si savaitgali daug kadru padariau, nes vestuviu sventime dalyvavau, tai keleta paneliu modeliais pasiverciau biggrin.gif Veliau pasidalinsiu.
Atsakyti