Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Kritikai
user posted image
ir
user posted image
kita
user posted image
Papildyta:
Man trukdo įdegusios "šleikutės" ir pirmoje kampelis trikampukas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 03 rugpjūčio 2010 - 22:57
QUOTE(LijaAntLedo @ 2010 08 04, 00:04)
Sveikutės, įsigijau naują fotiką ir dar praktiškai nieko nesusigaudau su juo (Nikon D5000), tačiau kai tik padarysiu kokių įdomesnių kadrų, labai mielai prisijungsiu prie jūsų temos, nes matau, čia jau yra nemažai išmanančių  4u.gif O gal kas turit tokį fotiką ir galėtumėt kokį patarimą duoti, kaip jį greičiau prisijaukint?  biggrin.gif

Labai išsamiai paaiškinta
http://www.efoto.lt/...ragma_jautrumas
http://www.efoto.lt/...zimai_programos

Sklaitykit su visais komentarais
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 08 02, 21:27)
Ir aš turėjau svečiuose mažylę ax.gif

Na jau labai miela modeliuka turejai smile.gif Gal daugiau kadru prigaudei... Sita irgi smagi, tik man kiek per daug virsuje erdves...

QUOTE(dosa @ 2010 08 03, 21:26)
o tai sakai turetu balta balta zvakute? bet juk balto popieriaus lapas irgi nebuna vsisikai baltas prie dirbtino apsvietmo?  g.gif  ar as cia jau nusisneku?  blush2.gif

Dirbtiniame geltonuoja truputeli... O su costum WB tam ir mokomes fotografuoti, kad kuo labiau priartetume prie naturaliu spalvu nepriklausomai nuo apsvietimo... Nuo dirbtinio apsvietimo pagelsta spalvos nes sviesos temperatuta didesne, nebereikalo rimti fotografai naudoja exponometrus... Jei skaitai angliskai va cia straipsniukas.

QUOTE(LijaAntLedo @ 2010 08 03, 23:04)
Sveikutės, įsigijau naują fotiką ir dar praktiškai nieko nesusigaudau su juo (Nikon D5000), tačiau kai tik padarysiu kokių įdomesnių kadrų, labai mielai prisijungsiu prie jūsų temos, nes matau, čia jau yra nemažai išmanančių  4u.gif O gal kas turit tokį fotiką ir galėtumėt kokį patarimą duoti, kaip jį greičiau prisijaukint?  biggrin.gif

Patariu pradedi nuo fotiko instrukcijos., tai geriausiai tau pades susidraugauti su fotoaparatu...

QUOTE(airv @ 2010 08 04, 00:00)
Kritikai
Man trukdo įdegusios "šleikutės" ir pirmoje kampelis trikampukas  g.gif

Pirmoje to nelygaus nudegimo beveik nesimato, gal dar truputi reikejo paklonuoti, o kitose jau labiau akis bado... Beto pirmoji man kazkuom ir istrigo...Galbut del apsvietimo susidaranti istrizaine patrauke smile.gif Saunuole... graziai dirbi...
Atsakyti
Airv, man pirma fantastiska wub.gif
Antroje iscentruota nuosyte kliuva
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 08 03, 22:00)
Kritikai

Pirma nuotrauka liuks wub.gif kabina merginos nuotaika, seseliai kaireje nuotraukos puseje, labai gerai kompoziciskai ziurisi, bet kuo labiu ziuriu, tuo labiau i akis krenta juodi remeliai su juodu kampu desinej... (na bet man cia asmensikai matyt kazkokios asociacijos)
antroj labai teisingai parase Glide-nosis centre paciam atsiduria
o trecioj nzn, man visai nemaiso tos nudegusios sleikute-grazus kadras smile.gif
QUOTE(Akasha @ 2010 08 04, 05:40)
Dirbtiniame geltonuoja truputeli... O su costum WB tam ir mokomes fotografuoti, kad kuo labiau priartetume prie naturaliu spalvu nepriklausomai nuo apsvietimo... Nuo dirbtinio apsvietimo pagelsta spalvos nes sviesos temperatuta didesne, nebereikalo rimti fotografai naudoja exponometrus... Jei skaitai angliskai va cia

Aciu, akasha smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 04 rugpjūčio 2010 - 09:17
QUOTE(Akasha @ 2010 07 31, 21:50)
Raw failus tvarkau lightroom programa... o siaip prie fotiko dar buna prideta programele, kuri taip pat tvarko raw failiukus...

Issibandziau tikrai galima su prie fotiko pridetomis programomis jas
atidaryti, bet kad niekaip neeina ju perdaryti i jpg formata unsure.gif ..
Bandysiu ta lightroom programele atsisiusti ir pasiuziureti kaip ten su
ja reikalai smile.gif..
Papildyta:
QUOTE(dosa @ 2010 08 01, 14:58)
Visai simpatiskas kadras, pats laumzagis ryskus -grazu smile.gif

Aciu smile.gif..
Papildyta:
QUOTE(dosa @ 2010 08 01, 22:59)
Is tos pacios serijos "skauda"
user posted image

Koks vaikas sad.gif .. Net pati susigraudinau..
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 08 02, 15:55)
user posted image

Labai grazi nuotrauka thumbup.gif ..
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2010 08 04, 00:00)
Kritikai

Pirmoji thumbup.gif ..
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2010 08 01, 19:19)
Neapsisprendziu smile.gif
Ar spalvota
user posted image

Ar J/B

Nors man juodai baltos visos beveik grazios, bet sita labiau spalvota smile.gif..
Atsakyti
Ačiū už kritiką 4u.gif
Antroj tos nosies buvau nepastebėjusi, tik kai parašėt atkreipiau dėmesį 4u.gif Nu tikrai, bandysiu kadruoti kitaip.
Atsakyti
Savaitgalį pavyko gan įdomių kadrų prigauti smile.gif Varšuvoj kažkokį filmą filmavo senamiestyje, tai pasinaudojau proga "senovinius" vaizdus įamžinti.

Tik gaila, kad labai dažnai dūmus paleisdavo, tai daugumoje foto nėra tokio ryškumo, kokio norėtųsi. Na, ir aišku kameros visur trukdė, bet kažkiek nuo jų išsisukti pavyko biggrin.gif

Žinau, kad šioje foto trūksta bokšto viršaus, bet kitaip nufotkint nepavyko...
user posted image

Šitoje labai norėjau tą merginą visu ūgiu nufotkint, bet deja visur aplink grimuotojai, režisieriai ir šiaip visokie darbininkai lakstė...
user posted image

Na, ir keletas kariūnų smile.gif
user posted image

user posted image

Beje, čia vieni iš pirmųjų mano JB bandymų, tad kritikos negailėkit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*smile* @ 2010 08 04, 16:54)

Na, ir keletas kariūnų smile.gif

user posted image

Beje, čia vieni iš pirmųjų mano JB bandymų, tad kritikos negailėkit  biggrin.gif

As cia tokia kritike biggrin.gif Man sitas berniukas labai patiko, o jei nukirpt ta balto zirgo galva, tada veidas bus 1/3 kadro-aukso pjuvio taisykle?Ir desinei veidas kliuna.
Atsakyti
iš kariūnų ta paskutinė mmm... nuostabiai tikrai pagauta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*smile* @ 2010 08 04, 17:54)
Savaitgalį pavyko gan įdomių kadrų prigauti smile.gif Varšuvoj kažkokį filmą filmavo senamiestyje, tai pasinaudojau proga "senovinius" vaizdus įamžinti.

Tik gaila, kad labai dažnai dūmus paleisdavo, tai daugumoje foto nėra tokio ryškumo, kokio norėtųsi. Na, ir aišku kameros visur trukdė, bet kažkiek nuo jų išsisukti pavyko biggrin.gif

Beje, čia vieni iš pirmųjų mano JB bandymų, tad kritikos negailėkit  biggrin.gif

thumbup.gif .. Man labai patiko paskutine smile.gif ..
Bent jau man su JB reikalas slidus, nes as megstu, kai nuotraukos
buna kuo ryskesnes (contrast as padidinu), dar megstu tokias lyg
isdegusias nuotraukas smile.gif.. O kitiem patinka svelnesnes.. Kaip sakoma
na vkus i cvet tovarishcei net smile.gif.. Bet tavo dvelkia tokia tikrai senove smile.gif..
Bet cia kaip naujokes nuomone : ))..
Atsakyti
Gal vakarienės?

user posted image

*smile*, gražūs kadrai smile.gif
Airv, pirmoji liuks, o kitos man nelabai. Reikėtų kitokio kadravimo paieškoti smile.gif
Atsakyti