O as nezinau is kur,bet nuo mazumes turiu nemaza meile Dievui.Maza budama turejau net namuose altoriuka pasidarius ten buvo sudetos ivairios maldaknyges,mano kriksto zvake,paveiksliukai su Sv.Mergele Marija,rozinis ir skaplieriukas pirmos komunijos...Siaip visad vakare pasimelsdavau.Bet praeitais metais tarp Kaledu ir Nauju metu nuejom i baznycia ir ten pasake,jog yra isleista musu vyskupo(Eugenijaus Bartulio) ,iliustruota paveiksliukais is sventosios zemes,evangelija kasdien.Vyrui pasakiau,jog tai butu pati geriausia dovana Nauju metu proga. Ir vyras nupirko tai dabar kiekviena vakara paeiliui skaitom,viena vakara as,kita vakara vyras.Padekojam uz sia diena,pasakom dar kokiu minciu,kurios kyla perskaicius tos dienos evangelija ir nueinam miegoti ramiai Musu pipiras pradzioj lakstydavo,kai skaitydavom,bet dabar ir kartu sedi ir tikrai klauso Tai dekoju Dievui,kad butent ta diena nuejom i baznycia ir isgirdom,jog tokia evangelija yra,nes taip kazi ar butume,kada pradeje skaityt...
Nuo vaikystės meldžiausi kiekvieną rytą ir vakarą. Dabar jau liko tik vakaras. O kodėl? Nes ryte melzdamasi beveik visada užmiegu Sakysit - nenuoširdžiai meldžiuosi, kad užmiegu? Net jeigu tai tik įprotis, tai vis viena geriau negu nieko. Tačiau rytinės maldos visgi atsisakiau. O jau vakare tai ir poteriai, ir pašnekesys su Dievu, su savimi, apmąstymai, sąžinės perkratymai. Padėkoju už dieną, atsiprašau už paklydimus ir prašau - 3 pagrindinės maldos dalys (po garbinimo ir tikėjimo išpažinimo). Bet štai su prašymais tai atsargiai reikia, oi kaip atsargiai. Yra dalykų, kurių nuo vaikystės Dievo prašiau. Tai kai pagaliau išsipildė, dabar klausiu - kodėl Dievulis manęs, tokios kvailos, paklausė? Tenka gyvent su pasekmėm.
As meldziuos vaziuojant i darba. Uzsivedu masina ir pasimeldziu, o paskui gera muzika garsiai.
QUOTE(sriukis @ 2011 03 06, 01:09)
O as nezinau is kur,bet nuo mazumes turiu nemaza meile Dievui.Maza budama turejau net namuose altoriuka pasidarius ten buvo sudetos ivairios maldaknyges,mano kriksto zvake,paveiksliukai su Sv.Mergele Marija,rozinis ir skaplieriukas pirmos komunijos
Labai norėjau ir aš turėti tokią meilę Dievui. Bet maža būdama viso to nebuvau suprantamai mokoma. Bet, džiaugiuosi ir dėkoju Jam, kad bent dabar atradau Jį.
QUOTE(Thru the Window @ 2011 03 22, 19:30)
Labai norėjau ir aš turėti tokią meilę Dievui. Bet maža būdama viso to nebuvau suprantamai mokoma. Bet, džiaugiuosi ir dėkoju Jam, kad bent dabar atradau Jį.
Kaip jūs manote? Ar reikia pažinti Jį skaitant Bibliją ir gilinantis į tai ar pakanka žinių iš bažnyčios Šv. pamaldų metu? Būtų įdomu, nes daugeliui tai visiškai nerūpi.
QUOTE(Duty @ 2010 07 27, 22:12)
Aš irgi, tik labai retai, dažniausiai, kai problemos užklumpa
As irgi tik tokiu atveju.. Bet ,manau,reiketu ir dziaugsmingomis akimirkomis pasidziaugt.
stengiuosi ir ryte ir vakare
ir kiekvieną sekmadienį - bažnyčioje
tik kartais malda būna tokia greita, skubota... dėl to apgailestauju....
o šiaip tai sukalbu maldelę ir važiuodama automobiliu, ir kartais darbe (kai lieku viena)...
ir kiekvieną sekmadienį - bažnyčioje
tik kartais malda būna tokia greita, skubota... dėl to apgailestauju....
o šiaip tai sukalbu maldelę ir važiuodama automobiliu, ir kartais darbe (kai lieku viena)...
Maža daug laiko praleidau kaime pas prosenelius, buvau išmokyta visų maldų, esu priėmus komuniją, tačiau nustojau melstis. Daug domėjausi apie religijas ir mano asmeninė nuomonė neigiama apie krikščionybę.