Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(rim @ 2011 03 23, 15:50)

Pala, pala? Tai čia kaip? Tą plėvelę kur speciali, braškėms, juoda ? Ją ką kiekvienais metais reik nuiminėt? Tai o kaip po to ją vėl uždėt? Juk krūmai tai jau sužėlė per metus kaip reikiant  g.gif
Aš tai visada galvojau, kad čia tame ir yra patogumas, kad pasodinai į skyles plėvelėje ir 3-4 metus ramu  blush2.gif , o kai jau reiks atnaujint braškyną tada ir nuimi tą plėvelę...

ne, aš juodos nenuiminėju. Čia visas smagumas ir yra, kad ravėt nereik. O svarbiausia - ūsai kaip pieva nesuželia thumbup.gif
Gabaliukas balta plėvele buvo uždengtas, tai ta feeee, nepatiko visai. Suplyšo jau sekančiais metais. Va tą ir reiks nuiminėt, nes naudos dabar iš jos jokios doh.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už patarimus 4u.gif stengsiuos jais vadovautis group.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 23, 19:31)
ne, aš juodos nenuiminėju. Čia visas smagumas ir yra, kad ravėt nereik. O svarbiausia - ūsai kaip pieva nesuželia  thumbup.gif
Gabaliukas balta plėvele buvo uždengtas, tai ta feeee, nepatiko visai. Suplyšo jau sekančiais metais. Va tą ir reiks nuiminėt, nes naudos dabar iš jos jokios  doh.gif

Aaaa, dabar tai viskas aišku karsta.gif , o tai net karštis išmušė, kai pagalvojau, kad kiekvienais metais reik nuiminėt tą juodą plėvelę doh.gif Va kaip gerai kai yra protingų, patyrusių augintojų ir svarbiausia netinginčių pasidalint patirtimi.
Ačiū visom paaiškinusiom hi.gif
Atsakyti
xix, jau jei nuimtum, tai kaži ar sugebėtum uždėt ant suaugusių braškių biggrin.gif
Tiek čia tos mano patirties.. plėvelėj tik tris metus auginu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 24, 12:16)
xix, jau jei nuimtum, tai kaži ar sugebėtum uždėt ant suaugusių braškių  biggrin.gif 
Tiek čia tos mano patirties.. plėvelėj tik tris metus auginu.

Tai va, tai va, todėl vos šoko ir negavau, kai pabandžiau įsivaizduot kaip tą plėvelę dėsiu atgal ant suaugusių braškių lotuliukas.gif
Atsakyti
na, o braskiu temoje niekas neatrado pacios paciausios veisles? tu vijokliniu kur reklamuoja jau visur, tai nenoriu, bet butu idomu suzinoti ka auginate ir kuo patenkintos esat.
as kazkokiu remontantiniu turiu pasodinus, bet kokios, tai nezinau doh.gif
Atsakyti
apie braskes nieko nezinau blush2.gif taigi klausimas. jei pasodinsiu daigelius braskiu ar siemet sulauksiu braskiu? ar tik kitais metais?
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2011 04 05, 15:22)
apie braskes nieko nezinau  blush2.gif  taigi klausimas.  jei pasodinsiu  daigelius braskiu ar siemet sulauksiu braskiu?  ar tik kitais metais?

Sveika, būna ir ant pirmamečių, bet ne tiek daug, o didžiausias derlius antrais trečiais metais, vėliau gerai būtų keisti daigus( pasisodinti iš ūsų), kad uogos nesumenkėtų. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 03 31, 19:31)
na, o braskiu temoje niekas neatrado pacios paciausios veisles? tu vijokliniu kur reklamuoja jau visur, tai nenoriu, bet butu idomu suzinoti ka auginate ir kuo patenkintos esat.
as kazkokiu remontantiniu turiu pasodinus, bet kokios, tai nezinau  doh.gif

sveiki,
dėl remontantinių- nieko negaliu atsakyti, neteko auginti,
o labai patiko (pati auginus esu) :,,Senga Sengana, Dukat, festivalnaja, Venta, Elsanta, Honeyone, holiday-visos labai saldžios ir derlingos
labai gerų atsiliepimų teko skaityt, bet taip neradau daigų pirkti : marmeladnaja, zefir, scedraja, moskovskij delikates, rubinovyj kulon ( mana patinka: saldžios, gausia derančios ir mažai sergančios) mirksiukas.gif
dar auginus Induka- labai stmbūs kerai, labai derlinga, atspari pūviniui, labai stmbios uogos, transportabilios, tačiau vienas minusas-uogos rūgštokos, užtat uogienių virimui -idealios.
aišku- rinkčiausi ankstyvų, viodutinių ir vėlyvųjų veislių miksą. smile.gif
Atsakyti
O gal kas turesit parduoti braskiu daigu?
Atsakyti
Pernai pasodinau braškes. Ar reikia jas šiemet jau patręšti kokiom nors trąšom ar ne?
Atsakyti
mano balta plėvelę, apdriskusią pernai, šį savaitgalį visiškai sudraskė vėjas. Liko tik draiskanos ten, kur plytom paspausta buvo. Gražu dabar.. kol žolė ir ūsai neželia biggrin.gif
Atsakyti
O kada galima braškių ūglius persodint? Vasarą neišėjo, tai dabar miškas suaugęs.
Atsakyti