Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(diuni @ 2011 08 24, 18:16)
g.gif 300-400 daigų man kažkaip neįtikėtinai skamba tokiam plotelyje g.gif

Labai daug...as taip primeciau ,kazkur apie 100vnt...bet reiktu rimtai paskaiciuot...As sodinu sahmatais,tai siuo atveju sodinciau 4*3,tai i 1metra gautusi keturios eilutes...4,3,4,3*7m lygu 98... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(toskana @ 2011 08 22, 21:10)
O kaip www.miskouoga.lt ? koks pas juos atsiuntimo mokestis?

7lt... mirksiukas.gif Bet dar neatsiunte...laukiu... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erilukaha: 24 rugpjūčio 2011 - 19:18
IngridaiB 4u.gif į jos paklausimą...ir bendri pamąstymai... blush2.gif
Žinai,aš tai visada tik pavasarį braškes sodinu... jau rašiau....ir būna jau ne daigai, o geri krūmeliai... ir iškart auga, ir dera normaliai... Nesuprantu, ko tie žmonės ardosi, kad tik link rudens rugpjūtį pasodinti schmoll.gif schmoll.gif negi neaišku, kad persodinimas tai lyg sukrečianti operacija... o link žiemos tai jau žaizdos negyja...taigi neįsikabina, gerai neprigyja...dažnai iššąla...būna silpni augalėliai po žiemos...
Juk viskam kas gyva, reikia tik Meilės... console.gif biggrin.gif
http://meileserdve.a...savio_itaka.htm Vargas tam, kas persistengia... meilę pakeisdami chemija.. raudami ūsus ir drauges-žoles...atseit piktžoles... dar dusindami po chemine plėve...svarstydami schmoll.gif juoda ar balta ji geriau... biggrin.gif ...taip ir norisi tokiam žmogui pasakyti... ax.gif g.gif ...kad daržas yra protingesnis už jį... ir pats kuo puikiausiai susitvarko...jei žmogus kuo mažiau kišasi... ar visai palieka ramybėje... 4u.gif Tai ir svaigsta tuomet braškytės virvinių kanapių aromate ir paunksmėje...gryninančių orą...lepinasi saulės ir lietaus harmonijoje..."piktžolytės" drėgmę pakelia iš giliau... užstoja, jei per karšta... dar paukšteliai įsismarkavusius vabzdžius ar kitus graužiagyvius aprenka..žolytės vysta..."kaifą"-maistą paduoda... ir tu, mielas žmogau... ilsėkis gathering.gif iki uogytes nunokins...beliks tik nusiskinti...skanaus essen.gif clap_1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 25 rugpjūčio 2011 - 00:30
biggrin.gif idiliškas vaizdelis...šiaip aš irgi už gamtinę žemdirbystę...man ji patraukli...bet tikrai nėr ten taip jau labai viskas paprasta , kad pasodinai ir viskas ir miegi visą vasarą pavėsyje...toli gražu... rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos.braskems rugsti zeme patinka? nes mano darze zeme rugsti smile.gif galvoju dadet juodos zemes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 08 25, 01:29)
IngridaiB 4u.gif į jos paklausimą...ir bendri pamąstymai... blush2.gif
Žinai,aš tai visada tik pavasarį braškes sodinu... jau rašiau....ir būna jau ne daigai, o geri krūmeliai... ir iškart auga, ir dera normaliai... Nesuprantu, ko tie žmonės ardosi, kad tik link rudens rugpjūtį pasodinti schmoll.gif  schmoll.gif negi neaišku, kad persodinimas tai lyg sukrečianti operacija... o link žiemos tai jau žaizdos negyja...taigi neįsikabina, gerai neprigyja...dažnai iššąla...būna silpni augalėliai po žiemos...
Juk viskam kas gyva, reikia tik Meilės... console.gif biggrin.gif
http://meileserdve.a...savio_itaka.htm  Vargas tam, kas persistengia... meilę pakeisdami  chemija.. raudami ūsus ir drauges-žoles...atseit piktžoles... dar dusindami po chemine plėve...svarstydami schmoll.gif juoda ar balta ji geriau... biggrin.gif ...taip ir norisi tokiam žmogui pasakyti... ax.gif  g.gif ...kad daržas yra protingesnis už jį... ir pats kuo puikiausiai susitvarko...jei žmogus kuo mažiau kišasi... ar visai palieka ramybėje... 4u.gif Tai ir svaigsta tuomet braškytės virvinių kanapių aromate ir paunksmėje...gryninančių orą...lepinasi saulės ir lietaus harmonijoje..."piktžolytės" drėgmę pakelia iš giliau... užstoja, jei per karšta... dar paukšteliai įsismarkavusius vabzdžius ar kitus graužiagyvius aprenka..žolytės vysta..."kaifą"-maistą paduoda... ir tu, mielas žmogau... ilsėkis gathering.gif iki uogytes nunokins...beliks tik nusiskinti...skanaus essen.gif  clap_1.gif

O tai ką jūs darote, kad piktžolės visai neužgožtų braškių? Kaip apribojate braškyną, kad jis per daug neišsiplėstų? Pas mane dabar tai baisu kas daros, bet ravėti neturiu nei laiko nei jėgų.
Atsakyti
Merginos, ieškau pagalbos sad.gif karkvabalių lervos naikina mano braškytes, persodinau kuo skubiau į vazonus didelius, jos ten atsigavo patinka matosi, bet netekau vilties, kad užveisiu braškyną dėl tų nelemtų kirmėlių..ar jos peržiemos vazonuose įkastos į žemę ir uždengtos šienu ? tiek ūgliukų ir nežinau kur juos vargšus kišti...
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2011 08 25, 21:23)
nežinau kur juos vargšus kišti...

Gal pabandykit sodinti tiesiai į pievą mastau.gif. Pas mane karkvabalių lervų irgi labai tirštai, bet vejoj pasodintų braškių jos neįveikia - kartkartėmis pradeda vysti koks lapelis, bet viso krūmo neįstengia nugalabyti. Sako, kad taip pasodintas braškes apsaugo kaimyninių žolių šaknys - lervos ir taip turi sočiai maisto ir ant braškių nepuola kaip išbadėjusios.
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2011 08 25, 09:20)
sveikos.braskems rugsti zeme patinka? nes mano darze zeme rugsti smile.gif galvoju dadet juodos zemes  ax.gif

Ne nepatinka... schmoll.gif As bandziau pelenais nurugstint... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erilukaha: 25 rugpjūčio 2011 - 21:11
QUOTE(diuni @ 2011 08 25, 08:51)
biggrin.gif idiliškas vaizdelis...šiaip aš irgi už gamtinę žemdirbystę...man ji patraukli...bet tikrai nėr ten taip jau labai viskas paprasta , kad pasodinai ir viskas ir miegi visą vasarą pavėsyje...toli gražu... rolleyes.gif

Na jei pas tave toli... tai man tikrai arti... biggrin.gif koks man tikslas sakyti, ko nėra schmoll.gif na nekišau rankų nei prie braškių...nei prie bulvių ar kt. Buvau įkėlusi savo laiku nuotraukytes...pakartoju... aiškiai matosi, kad joks ūsas netraukytas... o kai visa dirva braškėmis užtraukta, tai kur dar toms žolėms augti... kur žliūgės ištaikė po apačia.. tai ir augo...problema buvo tik uogas nusiskint...labai jau gausus derlius... dar karšta...lijo... uogos puvo... Na tai skynė, kas norėjo... giminės... draugai...
Papildyta:
QUOTE(ilja @ 2011 08 25, 09:46)
O tai ką jūs darote, kad piktžolės visai neužgožtų braškių? Kaip apribojate braškyną, kad jis per daug neišsiplėstų? Pas mane dabar tai baisu kas daros, bet ravėti neturiu nei laiko nei jėgų.

Pas mane aplink veja... tai ir neina braškės į ją... o viduj braškės ir lipa viena ant kitos... natūrali atranka vyksta... biggrin.gif ax.gif O kam jas ravėti mirksiukas.gif pabus du-tris metus, kai mažiau derės... pasisodinsi kitoj vietoj naujų...retai... gali ir vejoj...kaip Bitulė... labai sektinas pavyzdys... O ravėdama tik suardysi dirvos struktūrą, pažeisi braškių šaknis... sustresinsi... be to piktžolės (atseit...)... pačios nušals rudeniui atėjus... juk jos vienmetės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 25 rugpjūčio 2011 - 21:33
QUOTE(diuni @ 2011 08 24, 14:21)
4u.gif o kaip paliekat žiemai- ar kuo nors kieknors dengiat nuo šalčio , ar kaip jos žiemoja ax.gif

Aš tai niekuom nedengiu - sniegas - geriausia danga. Jei pavasarėjant dar storas sniego sluoksnis laikosi tai netgi nukasu, kad nesukaistų. 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Fonda , gražus tikrai vaizdelis...
Aš šiemet pievoje buvau pomidorus ir paprikas susodinus...pomidorai buvo nuostabūs visu kuom...bet maras nukirto labai staiga...nu bet šiemet tokia jau vasara buvo šlapoka švelniai kalbant doh.gif o paprikos tai ir dabar mane džiugina...ir gausa vaisių ir augimu... thumbup.gif bet viskas mulčiuojama pastoviai buvo žole...tai vat to darbo vistiek nemažai , tą žolę dėlioti , ypač kai plotai didesni...braškes pievoje irgi reiks mulčiuoti žole, kitaip žolėj ir krūmų tų nerasi pievoje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 08 25, 22:09)
Gal pabandykit sodinti tiesiai į pievą  mastau.gif. Pas mane karkvabalių lervų irgi labai tirštai, bet vejoj pasodintų braškių jos neįveikia - kartkartėmis pradeda vysti koks lapelis, bet viso krūmo neįstengia nugalabyti. Sako, kad taip pasodintas braškes apsaugo kaimyninių žolių šaknys - lervos ir taip turi sočiai maisto ir ant braškių nepuola  kaip išbadėjusios.

Tai kad pas mus dekoratyvinė veja..ar ji tiks braškėms ? Tie bjaurybės mielai sau guli po šaknimi ir graužia, graužia...vakar roviau česnakus, tai ir tie apgraužti blink.gif na mėginsiu kol kas vazonuose, perkasiu daržą, išrinksiu lervas ir pavasarį pasodinsiu į dirvą..
Atsakyti