Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(liūtuke @ 2011 08 21, 14:56)
Sveikos! 4u.gif

atsiprašau. kad įkišu savo trigrašį, bet tai ką sužinojau iš profesionalaus braškių augintojo, manau gali būti naudinga. Braškių daigai ( ūsai ) imami iš atskiro braškyno, kuriame pavasarį sąžiningai išskinami žiedai, neleidžiama auginti uogų, tai motininis braškynas. Pasak jo, kartu ir ūsų auginimas ir uogų nieko gero  g.gif

Aciu uz informacija...reiks pabandyt,kadangi turiu 5 rusis,reiks kiekvieno paaukot po krumely... blush2.gif manau uzteks,juk daigu man nereik nezinia kiek... ax.gif
...........

Norejau paklaust,ar teko uzsakinet is sitos firmos: http://www.miskouoga...u-zemuogiu.html
Kainos nenurodytos,bet uzsakyma padariau,ir daigus paskaiciavo po 0,5cnt...manau nebloga kaina...o ir pasirinkimas nemazas,tik va kas do firma,...gal jau esate kas pirke is cia?
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2011 08 21, 17:37)
Natūralu, nes žmogus tuo verčiasi ir nori užauginti kuo daugiau stiprių daigų  4u.gif  Išskynus žiedus, daigai užauga stipresni, anksčiau įsišaknyja  mirksiukas.gif
Jei augini mėgėjiškai sau - tikrai nereikia išskint žiedų, bet sodinti daigą, santį arčiausiai braškės, nes jis būna stipriausias  4u.gif

Manau ne vien del stiprumo imamas pirmas... ax.gif
Atsakyti
Na www.sonis.lt ima mokesti uz atsiuntima 19 Lt, jei imi nelabai dideli kieki. O man reikia nu max. 40 daigu.. Tai kai paskaiciuoji daigo savikaina kartu su visais atsiuntimo mokesciais, tai man atrodo siek tiek per brangu.
Zalia stotele visus daigus issipardavus svariai ir nieko neturejo jau praejusios savaites pabaigoje.
O kaip www.miskouoga.lt ? koks pas juos atsiuntimo mokestis?
Atsakyti
QUOTE(erilukaha @ 2011 08 20, 12:02)
As pirkau is cia: http://www.sonis.lt/...id_category=444
Atsiunte graziai konteineriukuose atskirai susodintus,sveikais dideliais daigais...

P.S. pas kokius diedukus bijociau pirkt...juk daigus galima imt tik nuo pirmameciu, blogiausiu atveju antrameciu krumu ir tik pirmuosius daigelius...kur garantija kad tas diedukas neiskis jums visus turimus daigus... doh.gif  As taip papirkus buvau vienais metais,nezinia ka...tai uogu neturejau...Aisku negarantuoju uz sazininguma sitos firmos...bet pabandymui pirkau visas penkias veisles turimas po 20,veliau sakiau pati prisidaiginsiu is usu,ir ziuresiu kurie labiausiai patiks,tu ir uzsiveisiu tada...Labai tikiuosi kad neapgavo...nu kad skirtingi daigai tai matosi,nes lapeliai skiriasi...bet kai neprofe esu siame reikale,tai nezinia ka gali inprudint...nors koks tikslas firmai pazorintis,va kita vasara parasysiu i foruma,kad s inprudino,ir nieks nepirks pas juos kita met... biggrin.gif  Tai labai tikiuosi kad jiems nera reikalo apgaudinet,verskla kuri gi ne vieniems metams..(ui kiek prirasiau,sory blush2.gif )
Papildyta:

Man atlaike sita agro plevele 4metus...dabar suvyniojau ja,nes naikinau visas braskes...ir tiesiau vel per nauja...tai visai nesusigadino,manau dar tiek atlaikys... thumbup.gif .Nors symet klojau siaudus,...kadangi bijau tu piktzoliu,zinau kad ne tas pats kai pakloji tiesiai ant zemes,...bet as apklojau visa agro plevele siaudais...nu saule manau taip neikaitins ir braskes kiek pakeltos nuo zemes bus...Vienu zodziu sviestas sviestuota,pas mane... biggrin.gif  Nors yra lopineis kuriam neuzteko agro,tai ten tik siaudai bus...tai va ziuresim...kas ir kaip geriau,eksperimentuosiu...gal is vis ta agro reiks isimt,o gal i ne...bus matyt...kada oras geras bus reiks pafotkint... ax.gif

Sveiki, aš auginau didoką braškių plotą pardavimui(0,5ha) beveik 5metus, tai stebėjau braškes ir prisižiūrėjau auginimo ypatumų visokiausių. Šiaip jeigu augini sau nedidelį plotą, geriau jokios plėvelės nedėti, užtenka apmulčiuoti žole, piktžolių nedaug tebūna ir jas lengva išrauti, nereikia net kauptuko. Nes į plėvelę įsodintos braškės tik pirmus porą metų duoda didesnį derlių, krūmai greičiau pasensta, uogos pradeda smulkėti. Dabar pvz. aš, auginu nedidelį braškių plotą tik savo šeimai pavalgyti tai jų priežiūrai reikia tikrai nedaug laiko. Ankstyvą pavasarį nuraunu pernyščius lapus, išpurenu žemę, uždengiu agro plėvele. Po kokio mėnesio nudengiu, nuraviu, vėl uždengiu. Dar po mėnesio vėl nudengiu, nuraviu, apmulčuoju jau tada žole, patrešiu kokiu granuliuotu mėšlu. Jeigu gražūs, be šalnų orai-palieku nudengtas kažkuriam laikui, jeigu vėsu ar lb karšta iškarto vėl uždengiu agro plėvele. Ir tada gegužės pabaigoje nudengiu agro plėvelę suvisam ir tada jau prasideda valgymas.Labiausiai žinotini dalykai-nesodinti braškyno šlapynėje, nes braškės nemėgsta užmirkimo, ypač pavasarinio;braškes patręšti rudenį; jeigu daigai nereikalingi, tai ir neleisti jų auginti; nepjauti braškių lapų, nes mūsų klimato sąlygoms tai nerekomenduojama;Va jeigu taip augini ir sau pavalgymui braškių turi 4u.gif
Atsakyti
Siaip girdejau tokia nuomone,kad dauk vesiliu turet nieko gero...ka manot kas cia negerai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuška @ 2011 08 22, 23:42)
Sveiki, aš auginau didoką braškių plotą pardavimui(0,5ha) beveik 5metus, tai stebėjau braškes ir prisižiūrėjau auginimo ypatumų visokiausių. Šiaip jeigu augini sau nedidelį plotą, geriau jokios plėvelės nedėti, užtenka apmulčiuoti žole, piktžolių nedaug tebūna ir jas lengva išrauti, nereikia net kauptuko. Nes į plėvelę įsodintos braškės tik pirmus  porą metų duoda didesnį derlių, krūmai greičiau pasensta, uogos pradeda smulkėti. Dabar pvz. aš, auginu nedidelį braškių plotą tik savo šeimai pavalgyti tai jų priežiūrai reikia tikrai nedaug laiko. Ankstyvą pavasarį nuraunu pernyščius lapus, išpurenu žemę, uždengiu agro plėvele. Po kokio mėnesio nudengiu, nuraviu, vėl uždengiu. Dar po mėnesio vėl nudengiu, nuraviu, apmulčuoju jau tada žole, patrešiu kokiu granuliuotu mėšlu. Jeigu gražūs, be šalnų orai-palieku nudengtas kažkuriam laikui, jeigu vėsu ar lb karšta iškarto vėl uždengiu agro plėvele. Ir tada gegužės pabaigoje nudengiu agro plėvelę suvisam ir tada jau prasideda valgymas.Labiausiai žinotini dalykai-nesodinti braškyno šlapynėje, nes braškės nemėgsta užmirkimo, ypač pavasarinio;braškes patręšti rudenį; jeigu daigai nereikalingi, tai ir neleisti jų auginti; nepjauti braškių lapų, nes mūsų klimato sąlygoms tai nerekomenduojama;Va jeigu taip augini ir sau pavalgymui braškių turi 4u.gif

4u.gif o kaip paliekat žiemai- ar kuo nors kieknors dengiat nuo šalčio , ar kaip jos žiemoja ax.gif
Atsakyti
blush2.gif ax.gif ir dar turiu klausimėlį patyrusioms...ar laistot braškes svogūnų lukštų nuoviru , ar kokiom kitom žolėm...jei taip -tai kiek dažnai ir kada ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(toskana @ 2011 08 22, 21:10)
Na www.sonis.lt ima mokesti uz atsiuntima 19 Lt, jei imi nelabai dideli kieki. O man reikia nu max. 40 daigu.. Tai kai paskaiciuoji daigo savikaina kartu su visais atsiuntimo mokesciais, tai man atrodo siek tiek per brangu.
Zalia stotele visus daigus issipardavus svariai ir nieko neturejo jau praejusios savaites pabaigoje.
O kaip www.miskouoga.lt ? koks pas juos atsiuntimo mokestis?

4u.gif ax.gif šiemet kažkaip prastai su daigais...miško uoga rašo , kad nebeturi jau prekyboje...o apie sonį va buvo gerų atsiliepimų , tai gal vistiek verta siųstis , jei yra ten norima veislė. Dar yra daigų braškių Kojelavičiaus 1 Vilniuje , bet ten kainos tikrai yra didokos , nors , antra vertus , ne visada viskas susiveda vien į kainą...svarbu labai koks rezultatas bus iš tų daigų biggrin.gif paskui gi pasidauginsit , jei patiks ax.gif

ir dar didelis pliusas pirktų parduotuvėse , kad jos indeliuose...daug lengviau sodinti ir augalas nepatiria jokio streso , pasodinai , palaistei ir auga jis toliau...aš dar papildomai , pasodinus parduotuvinius , pirkau iš ūkininkės , tai daug sunliau sodinti palaidus daigus ir keip besistengtum , vistiek jie po persodinimo kažkiek apleipsta...kad tik gerai visi prigytų dabar galvoju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 rugpjūčio 2011 - 13:50
as tai jau antra karta vakar aptvarkiau braskiu usus. Pirma karta pries koki menesi nugenejau ta usu dali kur po pirmo kerelio. Vakar apziurejau, kad jau tie naujieji gerai isitvirtine, o nemaza dalis vel paleido po usa, tai vat emiau nugenejau dabar visiskai visus naujus usus- ir nuo motininio augalo ir nuo naujojo kerelio. Braskynas nedidelis pusantros 7 metru ilgio lysves, bet isnesiau gera krepsi tokiu usu. Kazkokios isprotejusios braskes pasitaike. Mama buvo is Olandijos 10 daigu parsivezusi, tai isryskinau, kad tie olandai braskes max 2 metus laiko, paskui rauna ir viska is naujo sodina. Ir akurat po poros metu istikruju reikia motininius augalus rauti, nes jie visai nuslobe arba dar geriau patys isnyksta, lieka tik vaikai.
dar mugeje buvau 'Fantasia' nusipirkusi. Visai neblogai gavosi, nors nesake kad jos velyvesnes. Olandiskos anksciau, o fantasija veliau, ir uogu sezonas nusitesia 2 savaitem ilgiau. As labai dziaugiuosi. Tik vistik noreciau tas Olandiskas i lietuviskas ankstyvasias pasikeisti. Kokias jus veisles ankstyvasias auginate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 24 rugpjūčio 2011 - 15:18
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 08 24, 16:17)
as tai jau antra karta vakar aptvarkiau braskiu usus. Pirma karta pries koki menesi nugenejau ta usu dali kur po pirmo kerelio. Vakar apziurejau, kad jau tie naujieji gerai isitvirtine, o nemaza dalis vel paleido po usa, tai vat emiau nugenejau dabar visiskai visus naujus usus- ir nuo motininio augalo ir nuo naujojo kerelio. Braskynas nedidelis pusantros 7 metru ilgio lysves, bet isnesiau gera krepsi tokiu usu. Kazkokios isprotejusios braskes pasitaike. Mama buvo is Olandijos 10 daigu parsivezusi, tai isryskinau, kad tie olandai braskes max 2 metus laiko, paskui rauna ir viska is naujo sodina. Ir akurat po poros metu istikruju reikia motininius augalus rauti, nes jie visai nuslobe arba dar geriau patys isnyksta, lieka tik vaikai.
dar mugeje buvau 'Fantasia' nusipirkusi. Visai neblogai gavosi, nors nesake kad jos velyvesnes. Olandiskos anksciau, o fantasija veliau, ir uogu sezonas nusitesia 2 savaitem ilgiau. As labai dziaugiuosi. Tik vistik noreciau tas Olandiskas i lietuviskas ankstyvasias pasikeisti. Kokias jus veisles ankstyvasias auginate?

ax.gif o aš noriu jūsų paklausti 1,5 lysvės po 7 metrus , tai kiek maždaug daigų ir koks maždaug derlius biggrin.gif galvoju , kad neprisodinti jų be proto doh.gif biggrin.gif

O lietuviškos -tai kokias turite omenyje ...kiek domėjausi veislėmis , kurios yra pardavime , tai yra lenkiškos , vokiškos , prancūziškos , olandiškos...lietuviškų sutikti neteko g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 rugpjūčio 2011 - 15:26
QUOTE(diuni @ 2011 08 24, 15:23)
ax.gif o aš noriu jūsų paklausti 1,5 lysvės po 7 metrus , tai kiek maždaug daigų ir koks maždaug derlius biggrin.gif galvoju , kad neprisodinti jų be proto doh.gif  biggrin.gif

O lietuviškos -tai kokias turite omenyje ...kiek domėjausi veislėmis , kurios yra pardavime , tai yra lenkiškos , vokiškos , prancūziškos , olandiškos...lietuviškų sutikti neteko g.gif

pas mane susodinta panasiai 30x30 cm po 2 daigus. Kai apsiusavo tai dar pakankamai laisva. tai reiktu paskaiciuoti.
'Fantasija' sodinau kitaip kas 20x30 po 1 daiga i lizda, tai sitos labai usuojasi ir dabar jau miskas. Reiktu reciau.
lietuviskas - turejau galvoje normalias, kuriu nereikia rauti kas du metai arba jos pacios kas 2 metai neisnyksta kaip mano turimos olandiskos smile.gif. Nors tai gali buti visai ne lietuviskos, bet lietuviams labiau iprastos, kai keisti reikia kas 4 metus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 08 24, 16:23)
ax.gif o aš noriu jūsų paklausti 1,5 lysvės po 7 metrus , tai kiek maždaug daigų ir koks maždaug derlius biggrin.gif galvoju , kad neprisodinti jų be proto doh.gif  biggrin.gif

Lysve gali but ir 60 cm, ir 1 m plocio ar net daugiau smile.gif
Jei imsim standarta ~1 m , tai galima sukist keturiom eilem... butent eilem reikia sodint braskes.
Galima i sodint po 1-2-3-4 daigus i vieta. Jei po 2-3 , tai galima reciau... , nei po 1 daigeli.
Na, optimaliausia i kvadratini metra sukisti ir 30-40.
Matematika: 1.5 lysves x 7 m. x 1 m. = 10.5 m2
Skaiciuok: 300-400 daigu
Derlius, vel gi gali buti ttik prognozuojamas. Priklauso nuo dirvoziemio, tresimo, saules, vejo ir lietaus.
Pirmais metais per 2-3 kartus surinksi po puskibiri, pries tai dar pavienes pirmasias ragausi.
Antrais metais gal surinksi 2 x daugiau, jei tik saulute palepins ir lietaus bus maziau. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 08 24, 16:55)
pas mane susodinta panasiai 30x30 cm po 2 daigus. Kai apsiusavo tai dar pakankamai laisva.  tai reiktu paskaiciuoti.
'Fantasija' sodinau kitaip kas 20x30 po 1 daiga i lizda, tai sitos labai usuojasi ir dabar jau miskas. Reiktu reciau.
lietuviskas - turejau galvoje normalias, kuriu nereikia rauti kas du metai arba jos pacios kas 2 metai neisnyksta kaip mano turimos olandiskos smile.gif. Nors tai gali buti visai ne lietuviskos, bet lietuviams labiau iprastos, kai keisti reikia kas 4 metus smile.gif

4u.gif supratau...tai aš dar gal per retai išsodinau...sonatą sodinau , pasiskaičiau , kad jų būna dideli krūmai , tai dariau siauresnes lysveles ir sodinau viena eile kas 35 cm eilėje tarp rūmų...o gal bus kaip tik gerai... g.gif
o iš ūkininkės nupirkau be pavadinmo rolleyes.gif tik žinau , kad ankstyvosios ...tų buvo daugiau , tai padariau platesnes lysveles ir susodinau dviem eilėm , bet šachmatine tvarke , ne ne viena prieš kitą , tai tos tankiau gavosi g.gif galvoju , gal per tanku bus...na vienžo bus matyt...
šiaip tai aš norėjau labai senųjū veislių , ...bet labai jau jos retos dabar pardavime , mat augintojai vis naujas vežasi ir tada tokiomis ir prekiauja... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(paspausk @ 2011 08 24, 17:02)
Lysve gali but ir 60 cm, ir 1 m plocio ar net daugiau smile.gif
Jei imsim standarta ~1 m , tai galima sukist keturiom eilem... butent eilem reikia sodint braskes.
Galima i sodint po 1-2-3-4 daigus i vieta. Jei po 2-3 , tai galima reciau... , nei po 1 daigeli.
Na, optimaliausia i kvadratini metra sukisti ir 30-40.
Matematika: 1.5 lysves x 7 m. x 1 m. = 10.5 m2
Skaiciuok: 300-400 daigu
Derlius, vel gi gali buti ttik prognozuojamas. Priklauso nuo dirvoziemio, tresimo, saules, vejo ir lietaus.
Pirmais metais per 2-3 kartus surinksi po puskibiri, pries tai dar pavienes pirmasias ragausi.
Antrais metais gal surinksi 2 x daugiau, jei tik saulute palepins ir lietaus bus maziau. wink.gif

g.gif 300-400 daigų man kažkaip neįtikėtinai skamba tokiam plotelyje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 rugpjūčio 2011 - 17:33