Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(saintlina @ 2011 07 21, 17:21)
grambuoliu lervos. Patys grambuoliai vabzdziai. Bet tos lervos is tiesu labai bjaurus daiktas, brrrrrrr. Braskiu saknis nueda pasigardziuodamos. Bandykit cesnaka sodint tarp braskiu.

Nepadeda česnakas tikrai,išbandyta. schmoll.gif Tik dirvos perkasinėjimas ir bjaurus rinkimas lervų gali padėti. g.gif Man net sugebėjo rododendrų šaknis nuėsti parazitai. doh.gif
Atsakyti
O mano braškių lapai skylėti,gal kas graužia ir reikia nupurkšti? Šiaip aš jas jau nuravėjau ir nupjoviau lapus,čia tokie lapai ataugę pasidarė
Atsakyti
QUOTE(Cioca @ 2011 07 25, 16:12)
Keisčiausia, kad nugraužė tą lysvę, kurioje ir buvo česnakai kartu doh.gif .. O dabar lysvėj dar apsigyveno kurmis, spėju dėl tų pačių lervų g.gif

Laba, pas mane ta pati problema su kirmėlėmis, česnakai nepadeda verysad.gif
Kaimynė rekomendavo Dursban 480EC, gal kas žinote, kur jo galima būtų įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(Naktis1 @ 2011 07 28, 12:22)

Kaimynė rekomendavo Dursban 480EC, gal kas žinote, kur jo galima būtų įsigyti?

Tik Lenkijoje arba turguje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 07 28, 12:19)
Tik Lenkijoje arba turguje rolleyes.gif

Deja į Lenkiją netenka keliauti, teks turguje pasižvalgyti
Atsakyti
Sveikos, ieškau taip pat kaip išnaikinti tas lervas nelaimingas, šiandien jau tris daigus braškių atradau sugraužta šaknimi sad.gif bet tik ten, kur česnako nėra, toliau dar nesimato požymių, kad kirmėlės karaliautų..o veją iš viso palaidojom, nes kiek pakeliam velėną, tiek tų kirmėlių sad.gif kad tik nenukeliautų iki agurkų ir iki šiltnamio, nes tada jau verksiu ..
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2011 07 28, 15:28)
Sveikos, ieškau taip pat kaip išnaikinti tas lervas nelaimingas, šiandien jau tris daigus braškių atradau sugraužta šaknimi sad.gif bet tik ten, kur česnako nėra, toliau dar nesimato požymių, kad kirmėlės karaliautų..o veją iš viso palaidojom, nes kiek pakeliam velėną, tiek tų kirmėlių sad.gif kad tik nenukeliautų iki agurkų ir iki šiltnamio, nes tada jau verksiu ..

Užjaučiu - baisūs parazitai gun_bandana.gif , šiemet nemažai sunaikino braškių, agurkų, burokėlių ir salotų šaknų verysad.gif
Atsakyti
kol kas rūgštynes beveik visas nušienavo..kažkur skaičiau, kad turkliai nemėgsta vištų mėšlo, tai gal ir toms nepatiks, periodiškai laistau juo daržą ir šiltnamį...rūgštynėms tik mažiau kliuvo, tai gal ...
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2011 07 28, 14:40)
kol kas rūgštynes beveik visas nušienavo..kažkur skaičiau, kad turkliai nemėgsta vištų mėšlo, tai gal ir toms nepatiks, periodiškai laistau juo daržą ir šiltnamį...rūgštynėms tik mažiau kliuvo, tai gal ...

Pas mus tai antrus metus braškes naikina ir bulves apgriaužia, buvom pirkę granulių, kurios turėjo padėti nuo šių parazitų, deja, nesėkmingai.
Teko girdėti, kad kurmiai jas gaudo, bet kaip visada jie ne ką mažesni yra daržo kenkėjai
Atsakyti
Mūsų kurmis, trejus metus purenęs veją, dingo kaip į vandenį, pas kaimynę gretimam sklype kelia balius festivalius, o pas mus nebėr... sad.gif
Atsakyti
Sveikutės, braškininkės. Prašau Jūsų patarimų:
1) Norėčiau jau 6 -7 rugpjūčio sodinti į naują lysvę iš turimų ūsų - nebus per anksti?

2) Ar tinka sodinti antrą ir trečią įsišaknyjusius vaikučius (nu kai ūsas ilgas su 2-3 krumais)? ar sodinami tik pirmiejį nuo krumo?

Dėkui!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viketa: 02 rugpjūčio 2011 - 18:45
QUOTE(viketa @ 2011 08 02, 20:43)
Sveikutės, braškininkės. Prašau Jūsų patarimų:
1) Norėčiau jau 6 -7 rugpjūčio sodinti į naują lysvę iš turimų ūsų - nebus per anksti?

2) Ar tinka sodinti antrą ir trečią įsišaknyjusius vaikučius (nu kai ūsas ilgas su 2-3 krumais)? ar sodinami tik pirmiejį nuo krumo?

Dėkui!!!

Jau šiandien susodinau,braškių ūsus,aš sodinu visus kokius turiu,bet jei daug turite galite sodinti tik pirmuosius,kadangi aš į vieną kupstelį susodinu po tris,tai man ir taip daug išeina doh.gif pasodinau apie 130,o net pusės lysvės neužsodinau,kitą dalį žadu sodinti po kokios savaitės,gal priaugs ūsiukų rolleyes.gif
Atsakyti