Norėjau paklausti,kai nuravėsiu savo braškyną ar galėčiau į tarpus pilti malkų pjūvenų(liko nuo supjautų malkų) per žiemą supūtų?
Norėjau sužinoti kaip tvarkomas braškynas kai jau nuimtas derlius:ar pjaunami lapai,gal kuom nors tręšiama arba purškiama prieš ligas?Ačiū pasidalinusioms
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 07 07, 09:03)
Norėjau sužinoti kaip tvarkomas braškynas kai jau nuimtas derlius:ar pjaunami lapai,gal kuom nors tręšiama arba purškiama prieš ligas?Ačiū pasidalinusioms
http://www.viskas.lt...a-nuemus-derliu
Papildyta:
http://www.sodasirda...skiu-auginimas/
Va ka radau , gal kam irgi prevers :
Dienraščio skaitytojai teiraujasi, kada tinkamiausias metas sodinti braškes? Atsako Šiaulių rajono braškių augintojas Rimantas Norkus.
Braškių daigai sodinami nuo liepos vidurio iki rugsėjo 10 dienos. Bet geriau pasodinti iki rugpjūčio 20 dienos, nes kerai geriau įsišaknija ir ateinančią vasarą bus geresnis uogų derlius.
* Patartina sodinti kelių veislių daigus, kad uogų būtų apie 2-2,5 mėnesio.
* Daigus reikėtų sodinti lygioje dirvoje arba platesnėje lysvėje laistant vanduo nenubėgs į šonus, braškes bus lengviau prižiūrėti.
* Sodinama po vieną daigą kas 25-30 centimetrų.
Dienraščio skaitytojai teiraujasi, kada tinkamiausias metas sodinti braškes? Atsako Šiaulių rajono braškių augintojas Rimantas Norkus.
Braškių daigai sodinami nuo liepos vidurio iki rugsėjo 10 dienos. Bet geriau pasodinti iki rugpjūčio 20 dienos, nes kerai geriau įsišaknija ir ateinančią vasarą bus geresnis uogų derlius.
* Patartina sodinti kelių veislių daigus, kad uogų būtų apie 2-2,5 mėnesio.
* Daigus reikėtų sodinti lygioje dirvoje arba platesnėje lysvėje laistant vanduo nenubėgs į šonus, braškes bus lengviau prižiūrėti.
* Sodinama po vieną daigą kas 25-30 centimetrų.
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 07 07, 09:03)
Norėjau paklausti,kai nuravėsiu savo braškyną ar galėčiau į tarpus pilti malkų pjūvenų(liko nuo supjautų malkų) per žiemą supūtų?
As sita klaida padariau pirmais metais,pirkau gera veisle ir uzpyliau pjuvenom...Labai svaru ir smagu buvo vaiksciot,galejai eit kad ir basom kojom,...nenujuodindavo kulnu,buvo super...Bet uogu nebuvo ne vienos.... Matyt nurukstino tiek zeme,kad net ir antruose,nei treciuose metuose nebuvo braskiu...kol galiausiai isroviau ir nepasodinau visai kiton vieton... Nors pyliau ir trasas skirtas braskem,ir pelenus kad nurukstint...nieko nebuvo,anei vienos braskytes...
..........
Symet isroviau visas braskes,sukasiau zeme...ir dabar nezinau kas daryt,zinau kad i ta pacia vieta negalima sodint,...bet taip nenoriu kelt kiton vieton,kol kas ir nera kur kelt,o didint darzo nenoriu...Patarkit,gal kuri bande toj pacioj vietoj palikt braskes,...tik pakeist sodinukus...Jei dabar duociau pailset zemei iki rugpjucio...paskui gal galima zemes kitos atnest,smelio kokio...Nes zinau kad siltnamius taip daro,nes jei pamatai padaryti,neiseina siltnamio kilot,tai keicia tik zeme....gal cia kazka panasiaus galima butu padaryt,...Dekinga uz atsakyma ir siaip nuomone
QUOTE(waja28 @ 2011 07 03, 17:05)
Lygiai taippat ir pas mane,dziusta,ruduoja ir taippat is praeito rudens sodintu.Beje ir pas mano kaimyne tas pats. Kas per velniava? Labai lauksim patarimu.
Nežinau ar tas pat jūsų braškėm, bet pas mane jas išrovus, pasirodo, kad nugraužtos šaknys .Spėju, kad graužia grambuoliai (tokios baltos, riebios kirmelės)
Pirksiu braskiu sodinukus
Siulykit i az,aciu
Siulykit i az,aciu
pries tris metu buvo masinis karkvabaliu skaraidymas. Daba lervos paugo (keturis metus vystosi vabalas) tai ir "sienauja" - valgyti visi nori, ypac, jei apart braskiu ner ka lysveje valgyti
(man ir siemet ziauriai prasisuko per pirmametes - bet tai paskutinis kartas , reiks sugalvot apsauga - kitaip: kam man tiek smegenu dievulis dave, jei kirminukai derliu nusirenka ?)
(man ir siemet ziauriai prasisuko per pirmametes - bet tai paskutinis kartas , reiks sugalvot apsauga - kitaip: kam man tiek smegenu dievulis dave, jei kirminukai derliu nusirenka ?)
QUOTE(erilukaha @ 2011 07 18, 10:50)
Symet isroviau visas braskes,sukasiau zeme...ir dabar nezinau kas daryt,zinau kad i ta pacia vieta negalima sodint,...bet taip nenoriu kelt kiton vieton,kol kas ir nera kur kelt,o didint darzo nenoriu...Patarkit,gal kuri bande toj pacioj vietoj palikt braskes,...tik pakeist sodinukus...Jei dabar duociau pailset zemei iki rugpjucio...paskui gal galima zemes kitos atnest,smelio kokio...Nes zinau kad siltnamius taip daro,nes jei pamatai padaryti,neiseina siltnamio kilot,tai keicia tik zeme....gal cia kazka panasiaus galima butu padaryt,...Dekinga uz atsakyma ir siaip nuomone
Kazkur skaiciau (turbut siame forume) kad kai buna braskes susodintos eilutemis, tai po 3-4 metu, na, kai reikia keisti braskes, tai tas senas braskes rauna lauk, o naujus daigelius sodina i ta vieta, kur buvo praejimas tarp braskiu, i takucius. Gal isivaizduojate, ka norejau pasakyti. Tai manau, kad galima toj pacioj vietoj auginti, jei teisingai supratau. Gal rimtos braskininkes geriau patars, as tik pradedancioji... Beje, as braskems vietos taip pat turiu labai nedaug, tai tikiuosi, kad tikrai galima augint toj pacioj vietoj...
QUOTE(erilukaha @ 2011 07 18, 12:55)
Ir aš jungiuosi tokiu skelbimu
QUOTE(zaika @ 2011 07 18, 14:28)
Kazkur skaiciau (turbut siame forume) kad kai buna braskes susodintos eilutemis, tai po 3-4 metu, na, kai reikia keisti braskes, tai tas senas braskes rauna lauk, o naujus daigelius sodina i ta vieta, kur buvo praejimas tarp braskiu, i takucius. Gal isivaizduojate, ka norejau pasakyti. Tai manau, kad galima toj pacioj vietoj auginti, jei teisingai supratau. Gal rimtos braskininkes geriau patars, as tik pradedancioji... Beje, as braskems vietos taip pat turiu labai nedaug, tai tikiuosi, kad tikrai galima augint toj pacioj vietoj...
Dekui uz atsakyma
Linkstu i tai kad sodinsiu ton pacion vieton tik va pailsi kiek,patresiu dar karta sukasiu...ir viskas,ten didelis plotas pas mane paruostas telpa 150 daigu ir plevele iskarpyta,tai tik apsuksiu plevele kad kiek kiton vieton tas sodinukas eitu ir tvarka...nu parasysiu kita met ar pasitvirtins eksperimentas ar ir vel braskes turguj pirksiu...
QUOTE(Cioca @ 2011 07 18, 11:04)
Spėju, kad graužia grambuoliai (tokios baltos, riebios kirmelės)
grambuoliu lervos. Patys grambuoliai vabzdziai. Bet tos lervos is tiesu labai bjaurus daiktas, brrrrrrr. Braskiu saknis nueda pasigardziuodamos. Bandykit cesnaka sodint tarp braskiu.
QUOTE(saintlina @ 2011 07 21, 17:21)
grambuoliu lervos. Patys grambuoliai vabzdziai. Bet tos lervos is tiesu labai bjaurus daiktas, brrrrrrr. Braskiu saknis nueda pasigardziuodamos. Bandykit cesnaka sodint tarp braskiu.
Keisčiausia, kad nugraužė tą lysvę, kurioje ir buvo česnakai kartu .. O dabar lysvėj dar apsigyveno kurmis, spėju dėl tų pačių lervų