Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Ka manot apie tai? g.gif

http://www.vijokline...mai/orders.aspx
Atsakyti
QUOTE(erilukaha @ 2011 06 16, 21:02)

BUvo šioms braškėms atskira tema berods.
NUrodytame puslapyje rašo, kad užsakymai nebepriimami.
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2011 06 16, 14:27)
sveikos,
gal kuri auginate Marmolada veislės braškes?
kokie būtų atsiliepimai  blush2.gif ,
Žemaitijoje ir aš pirkčiau remontantinių braškių daigų, lauksiu pasiūlymų 4u.gif

Buvau Marmolada pasisodinus, bet ko tikėjausi iš jų nepasiteisino. Skaičiau kelis straipsnius, kad labai saldžios , kvapnios-braškės kaip braškės...
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 06 16, 18:58)
Ką daryti su strazdais?Atvažiavau šiandien nei vienos braškės,net paraudusios.Aparpolio vos negavau. doh.gif Tiek užvakar palikau paraudūsių. bigsmile.gif Fonda,negi jūsų braškių nelesa starzdai?Pilna jū pas mane.Pernai vargau,šiemet-vėl. doh.gif Uždengiau agroplėvele. g.gif

Kažkuriam rusiškam forume skaičiau: įbedat braškyno galuose ar tarpais kuoliukus, per juos virš braškyno įtempiat virvutę, ant jos ant virvučių kabinat nereikalingus CD diskus. Vėjas pučia, diskai linguoja, blizga, paukščius atbaido. Pati nebandžiau, tik minty turėjau nuo vyšnių strazdus taip gainioti, bet vyšnių šiemet neturėsiu, o braškėse anie nesigano.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 16, 08:06)
Ačiū 4u.gif Ar saldžios?

nezianu nuo ta ssaldumas priklauso, pas mane nera labai jau saldzios, bet pas moteriske, kuri man dave daigu, tai saldzios tikrai.

QUOTE(IngridaB @ 2011 06 16, 16:58)
Ką daryti su strazdais?Atvažiavau šiandien nei vienos braškės,net paraudusios.Aparpolio vos negavau. doh.gif Tiek užvakar palikau paraudūsių. bigsmile.gif Fonda,negi jūsų braškių nelesa starzdai?Pilna jū pas mane.Pernai vargau,šiemet-vėl. doh.gif Uždengiau agroplėvele. g.gif

Kai tik pradejo nokti pirmosios uogos uzdengiau viska groplevele. Sako negerai nekvepuoja per ja uogos, puna. bet ka darysi, kad niekaip negalima atsiginti nuo pauksciu, ne sodas prie pat misko, o ten pauksciu netruksta.
Visa laime kad prota ssusviete nusipirkti ta placia plevele 3.2 m ir 10 m ilgio, tai viska viena pala uzdengiu, nes pernai tai vargau su siaurom agroplevelem, kol atodengi , kol uzdengi, tai ir braskiu nesinoredavo, o dar kai po tiek vargo pernai visai nedaug uogu buvo, tik darbo turejau.

QUOTE(Eliza68 @ 2011 06 16, 19:18)
Man pernai velniai viska nurijo, tai dar ziema ermitaze aptikau pigu tinkleli nuo pauksciu, nusipirkau, siemet uzdengiautinklu, kai pradejo raudonuot, tai ir strazdu nera blink.gif  blink.gif

Kaimyne uzdengusi tuo tinkleliu, na zaliu tokiu, bet ji tiesiog dengusi taip tiesiai ant braskiu, be jokiu atramu, na kad tinklas butu auksciau negu braskiu krumas, tai tie gyvates pauksciai mato per ji raudonas uogas ir vistiek islesa. nes jis toks skyletas, tai vaisinasi jie ten . manau norint dengti tuo tinklu reikia kazkokias taramas padaryti, kad tinklas neliestu prie braskiu, na kad pauksciai nutupe negaletu per ji uogu pasiekti. Nors cia nelygu, kur braskynas ir kiek tu pauksciu. nes pas mus soduose prie misko ju netruksta.
Papildyta:
QUOTE(erilukaha @ 2011 06 16, 20:02)

turejau uzpernai vijokline braskes, mama buvo is kazkur parsisiusntus, tai kai prisidaugino, o dauginasi greitai, buvo davusi daigu. Bet pernai ismeciau as jas. norint kad uogu butu daug ir nemazos (o jos yra is mazesniuju tokios), reikia kiekviena diena lieti vazonus, o ir trasu joms negaileti. tai as tokiu uogu nei pati noriu valgyti ir tuo labiau vaikui duoti.

Nors uogu visa vasara ir rudeni be perstojo buna, na iki salnu. Nezinau kaip kitos augino, jei sodinti i dideli, nu labai jau i dideli vazona, tai gal taip daznai lieti nereiketi ir jei tresti kokiais naturaliais raugais, gal ir nieko butu. bet kai as i soda nuvaziuodavau tik savaitgaliais tai beda tos uogos buvo.

Jei tikrai labai ju norite paklausiu pas mama ar dar turi, ar neismetusi ji ju, tai duotu daigeliu. nors kakzaip akis neukliuvo po darza pas ja vaikstant kas ji jas dar turi, bet as butinai paklausiu.
Atsakyti
QUOTE(erilukaha @ 2011 06 16, 22:02)

Totali nesąmonė, reklaminis triukas doh.gif Pirmais metais išleido ilgus ūsus, kuriuos rišom prie atramų, nes pačios jos tai nesivynioja. Na, gražu buvo - raudonavo uogos iki šalčių, bet uogos tai kažkokios be skonio. Po to žiemą viskas kas buvo aukštai nušalo ir sekančiais metais vėl pasaka iš pradžių. Trečiais metai jau visiškai jos išsigimė ir jokių ūsų nebeleido, na uogos visą vasarą ten raudonuoja, bet kad jos be skonio kažkokios schmoll.gif Dėl grožio galima augint, bet gal vis dėl to geriau gėlės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim: 17 birželio 2011 - 10:20
Kur visos braskininkes dingusios? Braskiaujat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 06 20, 07:41)
Kur visos braskininkes dingusios? Braskiaujat? smile.gif

Gerai,jei pas ką derlius didelis.šIEMET ,PER Labą rytą.sakė mažiausiai braškės kainuos-5lt,už kg.Prastas derlius. verysad.gif O man strazdai net žemuoges nulesė ir uždengti negaliu,nes auga tarp rožių. doh.gif Kiek uždengta agroplėvele,tiek išsaugau braškių.Bet,jei daryti didelį braškyną,tai nebe žinau kaip nusaugoti?Nusvyra rankos tieiog planams. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 06 20, 08:47)
Gerai,jei pas ką derlius didelis.šIEMET ,PER Labą rytą.sakė mažiausiai braškės kainuos-5lt,už kg.Prastas derlius. verysad.gif O man strazdai net žemuoges nulesė ir uždengti negaliu,nes auga tarp rožių. doh.gif Kiek uždengta agroplėvele,tiek išsaugau braškių.Bet,jei daryti didelį braškyną,tai nebe žinau kaip nusaugoti?Nusvyra rankos tieiog planams. verysad.gif

Keista, kad mažas - kiek mačiau, tai aplink pas visus daug braškių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 06 20, 09:18)
Keista, kad mažas - kiek mačiau, tai aplink pas visus daug braškių rolleyes.gif

Vakar aš priskyniau du kibirus thumbup.gif,nepasakyčiau kad mažas derlius,tik pas mane uogos mažesnės,nei kitais metais,galvoju gal jau laikas keisti braškių kelmelius,nes ketvirti metai.Po kiek laiko reikia atnaujinti,sodintinti į kitą vietą?
Gal mulčiuojant nereikia keisti?
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2011 06 16, 14:27)
sveikos,
gal kuri auginate Marmolada veislės braškes?
kokie būtų atsiliepimai  blush2.gif ,
Žemaitijoje ir aš pirkčiau remontantinių braškių daigų, lauksiu pasiūlymų 4u.gif

Aš labai buvau užsidegusi šitą veislę išmėgint, tai viena patyrusi braškininkė pasakė, kad remontantinės braškės, ne braškės, o muilas - nei skonio, nei kvapo. ax.gif
Atsakyti
Marmolada neremontantinės
Atsakyti