Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Olaiva @ 2011 06 14, 23:53)
bulviu sumetimas ant pievos ir uzklojimas siaudais pasiteisino,jau antrus metus jas taip auginu  thumbup.gif
sveikos wink.gif

g.gif man labai idomu, kaip cia taip galima??? Kokiu storiu jas apkloti? Ar jos vienu sluoksniu, ar kruva ir tiek? Ar dar galeciau taip pasodinti, ar jau velu?
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2011 06 15, 10:54)
g.gif man labai idomu, kaip cia taip galima??? Kokiu storiu jas apkloti? Ar jos vienu sluoksniu, ar kruva ir tiek? Ar dar galeciau taip pasodinti, ar jau velu?

manau,kad jau velu gal...nes jos is ten ilgiau lenda.bet koloradai nespeja uzpulti.

vakar braskes sausa zole uzklojau,tai tarpuose cesnaku prisodinusi.kaip kvepejo,kai sujudinau biggrin.gif

siandien uzsukau pas viena braskiu augintoja,sake sokt lietaus soki,kad palytu,nes dziusta,baisu...klausinejau,kokiu veisliu turi,tai kai pradejo vardinti bigsmile.gif bet itariu,kad jos pasimaise tam bendram lauke,tikrai neturi atskiru vagu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: 15 birželio 2011 - 11:47
[quote=Venta9,2011 06 15, 10:10]
Visada pirkdavau daigus is Babtu ir budavau labai

iš Babtų buvo pirkęs brolis tai du metai ir reikia keisti braškes nes išsigimsta ,šiemet pirko irgi tai labai maži daigeliai ir neturės vėl braškių
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 06 15, 10:10)
Seile pavarvinau ir uzteks.Visada pirkdavau daigus is Babtu ir  budavau labai patenkinta,pirkdavau vienintele rusi Dukat,uogos dideles ,transportabilios,nepuna ,ligoas atlaiko ir labai gerai deraNE REKLAMA).Pernai rudeniop taippat nusipirkau ten 50 daigu(o jie nepigus) ir siemet turiu braskiu 'spyga'.Visiskai ne tos,mazytes uogos,vos-vos didesnes uz zemuoges ir dar guli ant zemes ir tas sueda kurkliai,o Dukat kekes neguli.Zodziu,kazkas ''ne to''.Labai nusivylus,ar jie sumaise veisle,ar nezinau kas.Pasiguodziau ir palengvejo ant dusios.

"sumaise" jie,parduot gi viska reikia...gaila,kad taip nepasiseke su daigeliais 4u.gif
Atsakyti
Merginos,kurios ruosiates parduoti daigiuku bruktelkit man i AZ,lauksiuNoriu sutart is anksto.Aciukas.
Atsakyti
Ech,išėjau atostogų rolleyes.gif dabar braškyne gyvensiu(čia vakar taip galvojau)
O šiandien savo mulčiuotame braškyne tepraleidau VALANDĄ,ir čia su uogų nurinkimu doh.gif Žolės rovėsi kaip iš sviesto wub.gif aš sužavėta,va čia tai braškių auginimas bigsmile.gif O tai kai man prieidavo reikalas ravėti,nemeluosiu žegnodavausi,kad tikrai paskutinius metus užsiimu ravėjimu ir auginimu schmoll.gif
o dabar vienas malonumas ir dar vienas be galo didelis pliusas,aš auginu Senga Sengana,tai jos labai linkusios pūti,neradau nei vienos papuvusios rolleyes.gif Džiaugiuosi ir kitoms patariu mulčiuokite ir džiaukitės derliumi,o ne skaudančią nugarą po darbų tepalais trinkite
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 06 15, 20:55)
Ech,išėjau atostogų rolleyes.gif dabar braškyne gyvensiu(čia vakar taip galvojau)
O šiandien savo mulčiuotame braškyne tepraleidau VALANDĄ,ir čia su uogų nurinkimu doh.gif Žolės rovėsi kaip iš sviesto wub.gif aš sužavėta,va čia tai braškių auginimas bigsmile.gif O tai kai man prieidavo reikalas ravėti,nemeluosiu žegnodavausi,kad tikrai paskutinius metus užsiimu ravėjimu ir auginimu schmoll.gif
o dabar vienas malonumas ir dar vienas be galo didelis pliusas,aš auginu Senga Sengana,tai jos labai linkusios pūti,neradau nei vienos papuvusios rolleyes.gif Džiaugiuosi ir kitoms patariu mulčiuokite ir džiaukitės derliumi,o ne skaudančią nugarą po darbų tepalais trinkite

drinks_cheers.gif zoles raunasi laaabai lengvai thumbup.gif
Atsakyti
merginos, gal kas nors auginate ankstyvąsias braškes "Zefir"? Norėčiau išgirsti atsiliepimų, nes pažįstama turės ūglių, nežinau ar verta sodinti.
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 06 15, 10:47)
Laba diena. Taip ir nesupratau, Fonda, tai daigeliu neparduosit? unsure.gif

Taip. NEPARDUODU. Ir labai aiškiai parašiau, kad DUODU...na dovanoju...jei neturi gyvos kurmių porelės... biggrin.gif Ir nei vienai neatsakiau, kurios man į až parašė ir užsiprašė... O jei pati neturi kur pinigų dėti, aš dirbu asmeninių sąskaitų finansiniu patarėju... ir tikrai parekomenduosiu, kaip gauti didžiausią naudą... thumbup.gif Konsultacijos irgi nemokamos. g.gif Tarp kitko, jau nebeapžiojam braškių nuskinti...nors kasdien draugų ir giminių sočiai ir skina jau visi atvykusieji... artėjam prie 100 kg... biggrin.gif Taigi dėkoju Dievuliui už tokią ypatingą gausą... ir dalinuosi su visais stokojančiais... oro_buckis.gif aciuks.gif Ir džiaugiuosiu, kad nelyja... gal čia mėnuliuko pilnaties pilnas užtemimas taip PILNAI veikia schmoll.gif mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Klausėt koks plotas schmoll.gif mano žingsniais tai 14x6 =84 kvadratiniai žingsniai biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Dar kažkas čia mąstė, kad po 2 metų braškės išsigimsta ir reikia keisti veislę schmoll.gif Mano šios braškytės tos pačios ir tos pačios... jau senokai... Nemėgstu modernistinių veislių...man turi būti skanios, kvapnios... o kad netransportabilios, trinasi schmoll.gif nesvarbu... anksčiau vis Senga Sengana auginau... šios labai panašios tos tamsiosios...tik daug ankstyvesnės ir nepūnančios... šviesios gal panašios į Honeoye ar Venta... Bet kai pasižiūrėjau statistiką,kad stambiausios uogos sveria iki 17 g, tai aišku, kad mano mažiausiai dvigubai stambesnės...yra ir po 50 g thumbup.gif Na tiesiog šiemet viskas su braškytėm pas mus OK 4u.gif Tarp kitko ir pomidorus, savo sėklas ir daigus išsiauginam...senų skanių veislių, plona odele, miltingų.. nes modernistiniais storasieniais ir viduj tuščiais pomidorais tik betonines sienas pramušinėti galima... mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 06 16, 02:30)

Oi, kaip viliojate, kad ir aš daigų užsinorėsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 15, 22:19)
merginos, gal kas nors auginate ankstyvąsias braškes "Zefir"? Norėčiau išgirsti atsiliepimų, nes pažįstama turės ūglių, nežinau ar verta sodinti.

nezinau kaip kitom sios braskes, bet man jos superines. siemet auginu jas pirmi metai, ir esu labai jomis patenkinta, uogos dideles, nokti pradeda anksti, ir daug ant krumo uogu. Tik buvau isigandusi, del lapu, ju lapai labai jau dideli, galvojau, kad sulaukejo ar tiesiog, kaip sako "i lapus isejo" ir nebus uogu, bet kai pasiklausiau pas ta moteriske, kuri man daigu dave tai sako taip turi buti, ju lapai ir yra tokie dideli. ir tikrai nemelavo, lapu daug dideli, bet ir uogos neprastesnes.
Atsakyti
Kasmet Kaune vyksta braškių degustacija, gal kuri žinot kada šįmet bus? Labai norėčiau nulėkt... ax.gif
Atsakyti