Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Linkon @ 2011 06 07, 13:56)
...Labai gerai pelenai, jis ne tik mažina rųgštingumą, bet saugo braškes nuo ligų ir didina derlingumą.

Padariau eksperimentą - pavasarį braškes palaisčiau organinėm braškių trąšom sumaišytom su pelenais, uogų tikrai nemažai, bet mano antrametės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 07, 14:28)
Jau teko paragaut pirmąsias dideles, natūraliai dirvoj išaugusias šiemetines braškes..Taip sakant, sezonas prasideda...

drinks_cheers.gif Savaitgalį taip pat ragavome thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,paklausiusi drauges patarimo sivakar braskes uzklojau zoliapjove nupjauta zole,bet gan storu sluoksniu doh.gif Jauciu blogai padariau,reikejo plonai?Dabar uzlijo,ka patartumet toliau daryt-nuimti sluoksni,pavartyti vis,ar palikti?Aciu
Atsakyti
Žiūrint kiek tas "gan storas" mirksiukas.gif . Stebėk kas su ta žole vyksta. Jei prasklaidžius jaučiasi, kad žolė kaista, atsiranda toks siloso (kitoks nei šieno) kvapas, būtinai dalį nuimk, nes gali iškepint ir taip nuo dabartinių karščių kenčiančias braškes. Perkaitusi žolė pradeda pelyti, darosi toks glitus mėšlynas, tai jau blogai.
Kad viso to išvengti - galima tiesiog dažniau žolę pavartyti, pakedenti - greičiau sudžius (tokiu oru tas vyksta labai greitai), sukris ir viskas bus gerai 4u.gif .
Atsakyti
laba ryta, daugiau sirpti neleidzia vaikai smile.gif
user posted image
2011-06-10
Atsakyti
Kokia skani si temuke bigsmile.gif O man siemet del savo braskiu labai liudna verysad.gif Pernai gyvenau kitur ir neturejau visai laiko su dviem lialiais vazinet i darza,tai braskes pavirto laukine pieva. Siemet vis nueidavau paziuret,bet tooookia jau ten betvarke,kad rankos nekyla tvarkyti. Dabar zole virs keliu,tarp ju braskes. tokios kudos,bet bando uogas sirpint. Jauciu paliksiu as ten naturalu GZ braskyna,nes ji tvarkyt beviltiska,o kitoj vietoj pasodinsiu nauja
Atsakyti
QUOTE(Uogiux @ 2011 06 01, 00:24)
Fonda, grožybė  thumbup.gif  Noriu paklausti, jei savo braškyno foto įdėčiau ar galėtumėt man patarti kaip man savo kuklią lysvę prižiūrėt?  ax.gif  Mat daržo aš beveik neturiu, tik tokį mini daržiuką, ten padaryta 1 lysvė braškėms. Kažkaip man jos labai ūsus augina, tik neapsižiūrėk ir jau koks ūsas į tarplysvį įsikabina... gal mano veislės nelabai tinkamos? Kai vietos nedaug nelabai sumastau kaip Jūsų patirtį perimti   ax.gif  4u.gif

Sveika, na kai tiek mažai, tai...viskas labai paprasta... rašyk, klausk čia... visos padės, ypač man Bitulės braškytės gražiai atrodo...tvarkingai thumbup.gif tik daug ploto reikia tam pačiam kiekiui uogų išauginti.
Papildyta:
QUOTE(1juraciukas @ 2011 06 02, 11:31)
Laba diena memytems, braskiu augintojoms.
Jungiuos prie jusu temeles ir stacia galva i klausimu jura.
Jei zeme uzdengiate sluoksiu zoles, kuri pilna zoliu ziedu pav. pieniu pukai ir kita zydinti parazite ( vyras gerokai pavelavo nupjauti kieme zole, ir ji dabar su sukrautais ziedynais, subrandintom seklytem) ? Ar as nepasidarysiu tik blogiau? Ar ji nepuls man dygti ir gala gausiu beravedama?

Bei jus rasote, kad po mulciumi auga agurkai? tai jus pasejote agurkus ir uklojote zole, kaip jie ten gyvena ir auga? Ar presibraus per zole?  Klausiu, nes pas mane analogiska situacija. Braskes salia agurkeliu siemet susibego  wub.gif

Pirmiausia visų atsiprašau, kad neatsakiau, nebuvo interneto...sulapojo medžiai 'ant trąsos'...mikrovisatos...
Na dėl tų kiaulpienių ir kt. užsisėjimo schmoll.gif būina, kad auga tos vadinamos piktžolės, bet man kelios visai nemaišo...mulčius per laiką padaro savo ir nunyksta... aš žliūges net specialiai auginu,kad uždengtų riebiu kilimu žemės tarpus, kur mulčiaus per mažai būna... nes naudojam žliūges ir salotoms, ir sultis pasidarom...nėr geresnės vaistažolės druskoms, ataugoms iš sąnarių, kitų vietų išvaryti... o dėl agurkų schmoll.gif Na gyvybės jėga tokia galinga 4u.gif pastebėjot, kad liauna žolytė ir pro asfaltą prasimuša...ką čia koks žolių ar šiaudų sluoksnis biggrin.gif pagaliau pasirenki ir mulčio storį...bulvėms didžiausią, morkoms...ploniausią... gi ir kalbam, ir darom PROTINGĄ DARŽĄ... biggrin.gif prisegsiu savo tuos agurkus...morkas.. kopūstus...pupeles.. paskui ištrinsiu, nes spamas...čia gi tik apie braškes tema...
Čia kitos klausė, nepykit, kad necituosiu... aciuks.gif kad kai ūsai leidžiami laisvai daugintis, užauga toks tankumynas, kad neina kojos pastatyt ir pūna braškės... Na kaip ir viską reikia daryt su galva ir prisitaikant prie savo sklypo, dirvos, oro specifikos ir sąlygų mastau.gif mūsų sklypas su dideliu nuolydžiu į pietus...dirva smėlinga, taigi sausa, greit džiūstanti po lietaus. todėl lysvės yra padarytos nevienodame lygyje...todėl ir atrodo, kad ne chaosas tam braškyne...nes skiria skirtingi lygiai. O sausumą dengia ir drėgmę palaiko pilnai užaugę braškių kerai ant viso ploto. Be to žemė gana riebi, nes ten pastoviai buvo metamos žolės, mulčius, gyvena nuo seno Kalifornijos sliekai... todėl braškės ne kokios nususę, o tvirtos, dideliais lapais, aukštais stiebais...ir jei tiek daug kaip šiemet nebūtų primegzta uogų, uogos taip pat stambios...kekės nenulinktų taip ir neatsigultų tarp lapų ar netgi ant žemės, kur rečiau užaugę kerai. Todėl reikia dažniau skinti, kad palengvinti braškytėms naštą biggrin.gif O eini vis į tas pačias pėdas...prasiskleidi lapus, nelipi gi ant kero... išmokom vaikščioti gi iki 1,5 metų... biggrin.gif Taigi tik su nuotaika auginkit, pamąstykit,pasimokykit iš savo ir kitų klaidų ir...viskas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 12 birželio 2011 - 00:07
Pasigirsiu ir as. Vakar buvom sode. Tai galiu pastebeti, kad Elkante braskes ant krumo dera gausiai, bet uogos vidutinisko dydzio ir jau pradejo nokti (pas mus viskas veluoja darze), o vat Senga Sengana dar nenoksta, bet matosi augina dideles uogas, nors ant kero ju zymiai maziau. Lauksim kol galesim palyginti skonius smile.gif Siaip rudeni dar bandysim sodinti Honeyone (ankstyvos kaip suprantu). Eksperimentuojam, tik gaila, kad mazai vietos turim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2011 06 12, 14:01)
o vat Senga Sengana dar nenoksta, bet matosi augina dideles uogas, nors ant kero ju zymiai maziau.

jos velyvos, todel dar nenoksta mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip kovoti su sraigėmis,kad nenučiulptų uogų????? g.gif Tik sunoksta braškė,ryte jau randama tik pusė uogos,grynai kita pusė nučiulpta. doh.gif
Įdomu medelyne dar galima gauti braškių daigų??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 06 12, 18:10)
Kaip kovoti su sraigėmis,kad nenučiulptų uogų????? g.gif

Man irgi aktualu - buvo tik viena raustanti braske, o po nakties apgrauzta radau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 06 12, 19:10)
Kaip kovoti su sraigėmis,kad nenučiulptų uogų????? g.gif Tik sunoksta braškė,ryte jau randama tik pusė uogos,grynai kita pusė nučiulpta. doh.gif
Įdomu medelyne dar galima gauti braškių daigų??? g.gif

Na reikia ženkliai daugiau auginti... kad visiems užtektų biggrin.gif Mes visai nesukam galvos, kad vynuoginės laukia eilėje... man jos visiškai patinka...netyčia vienos namelio kraštą primyniau, tai dabar gyvena su įskilusiu... kitų šliužų kaip ir nėra schmoll.gif bet mūsų braškes turkliai valgo, jei nusvyra ant žemės...tai ir palieku neatėmus biggrin.gif kol suvalgo visą braškę... naujos nepradeda tongue.gif dar mėgsta braškes ir paukšteliai užsigarduoti... ypač varnėnai...
Bet dar tokių derlingų metų mums nebuvo... kojoms pastatyti vietą sunku rasti, bet ir apsisukant kv. metre vis po bliūdą... biggrin.gif Vakar ir šiandien priskynėm 18,8 kg, bet tik gal dešimtadalį braškyniuko apėjom...buvo draugai atvažiavę...irgi negalėjo atsistebėti šitokia uogų gausa ir stambumu...ir nepūsta, nors po stambiais lapais, dar žolėse... keras prie kero...chaosas... ax.gif ir reik turėt galvoje, kad dar čia tik pirmosios uogos sunoko...o dideliausios kekės dar žalios...iš jų tik 1=2 uogas nuskini... Tyčia pasvėrėm supiltų iš eilės 20 uogų, vidurkis vienos apie 35 g... paskui kelias stambiausias pasvėrėm, vidurkis 50 g vienos. Žodžiu, visiems draugams jau labai prireikė 'ekologiškų' ir labai didelų, anot jų... mūsų uogų thumbup.gif ...tai šitas dar dovanojom... sekančias jau parduosim... tongue.gif biggrin.gif Iš ankstesnio savo posto netemines nuotraukikes išėmiau...niekas nepastebėjo...nesudomino... ax.gif kam tos 'technologijos'...
O dėl braškių daigų INGRIDA B. ...tai nors vežimu vežk... doh.gif ir dovanai... doh.gif Bet turiu tik 2 veisles...tamsias ir šviesias...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 12 birželio 2011 - 23:19