QUOTE(Uogiux @ 2011 06 01, 00:24)
Fonda, grožybė
Noriu paklausti, jei savo braškyno foto įdėčiau ar galėtumėt man patarti kaip man savo kuklią lysvę prižiūrėt?
Mat daržo aš beveik neturiu, tik tokį mini daržiuką, ten padaryta 1 lysvė braškėms. Kažkaip man jos labai ūsus augina, tik neapsižiūrėk ir jau koks ūsas į tarplysvį įsikabina... gal mano veislės nelabai tinkamos? Kai vietos nedaug nelabai sumastau kaip Jūsų patirtį perimti
Sveika, na kai tiek mažai, tai...viskas labai paprasta... rašyk, klausk čia... visos padės, ypač man Bitulės braškytės gražiai atrodo...tvarkingai
tik daug ploto reikia tam pačiam kiekiui uogų išauginti.
Papildyta:
QUOTE(1juraciukas @ 2011 06 02, 11:31)
Laba diena memytems, braskiu augintojoms.
Jungiuos prie jusu temeles ir stacia galva i klausimu jura.
Jei zeme uzdengiate sluoksiu zoles, kuri pilna zoliu ziedu pav. pieniu pukai ir kita zydinti parazite ( vyras gerokai pavelavo nupjauti kieme zole, ir ji dabar su sukrautais ziedynais, subrandintom seklytem) ? Ar as nepasidarysiu tik blogiau? Ar ji nepuls man dygti ir gala gausiu beravedama?
Bei jus rasote, kad po mulciumi auga agurkai? tai jus pasejote agurkus ir uklojote zole, kaip jie ten gyvena ir auga? Ar presibraus per zole? Klausiu, nes pas mane analogiska situacija. Braskes salia agurkeliu siemet susibego
Pirmiausia visų atsiprašau, kad neatsakiau, nebuvo interneto...sulapojo medžiai 'ant trąsos'...mikrovisatos...
Na dėl tų kiaulpienių ir kt. užsisėjimo
būina, kad auga tos vadinamos piktžolės, bet man kelios visai nemaišo...mulčius per laiką padaro savo ir nunyksta... aš žliūges net specialiai auginu,kad uždengtų riebiu kilimu žemės tarpus, kur mulčiaus per mažai būna... nes naudojam žliūges ir salotoms, ir sultis pasidarom...nėr geresnės vaistažolės druskoms, ataugoms iš sąnarių, kitų vietų išvaryti... o dėl agurkų
Na gyvybės jėga tokia galinga
pastebėjot, kad liauna žolytė ir pro asfaltą prasimuša...ką čia koks žolių ar šiaudų sluoksnis
pagaliau pasirenki ir mulčio storį...bulvėms didžiausią, morkoms...ploniausią... gi ir kalbam, ir darom PROTINGĄ DARŽĄ...
prisegsiu savo tuos agurkus...morkas.. kopūstus...pupeles.. paskui ištrinsiu, nes spamas...čia gi tik apie braškes tema...
Čia kitos klausė, nepykit, kad necituosiu...
kad kai ūsai leidžiami laisvai daugintis, užauga toks tankumynas, kad neina kojos pastatyt ir pūna braškės... Na kaip ir viską reikia daryt su galva ir prisitaikant prie savo sklypo, dirvos, oro specifikos ir sąlygų
mūsų sklypas su dideliu nuolydžiu į pietus...dirva smėlinga, taigi sausa, greit džiūstanti po lietaus. todėl lysvės yra padarytos nevienodame lygyje...todėl ir atrodo, kad ne chaosas tam braškyne...nes skiria skirtingi lygiai. O sausumą dengia ir drėgmę palaiko pilnai užaugę braškių kerai ant viso ploto. Be to žemė gana riebi, nes ten pastoviai buvo metamos žolės, mulčius, gyvena nuo seno Kalifornijos sliekai... todėl braškės ne kokios nususę, o tvirtos, dideliais lapais, aukštais stiebais...ir jei tiek daug kaip šiemet nebūtų primegzta uogų, uogos taip pat stambios...kekės nenulinktų taip ir neatsigultų tarp lapų ar netgi ant žemės, kur rečiau užaugę kerai. Todėl reikia dažniau skinti, kad palengvinti braškytėms naštą
O eini vis į tas pačias pėdas...prasiskleidi lapus, nelipi gi ant kero... išmokom vaikščioti gi iki 1,5 metų...
Taigi tik su nuotaika auginkit, pamąstykit,pasimokykit iš savo ir kitų klaidų ir...viskas