Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(crocus @ 2011 06 03, 06:36)
Saulenė ankstyva veislė, bet turbūt vistiek dengei, kad jau derliaus sulaukei?

nedengtos braškės, tiesiog šilčiausia sklypo vieta ir iš visų pusių užuoveja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 06 02, 13:17)
user posted image
O čia dabar (jau žolė gerokai sukritusi, bet laukiu, kol praeis uogos, tada naujai užklosiu):

gražu bigsmile.gif

sodinant gal su maža lopetėle galima į veją įterpti daigus ir viskas.

Ten kiek įžiūriu česnakai pasodinti, ar galima ir svogūnus sudėti ?

ir dar domintų kodėl kitas mulčiavimas bus tik tada kai "praeis uogos", ar galima ir dabar (kiek matu uogos nenusvirę dar) nedideliu sluoksniu papildyt kai karšta lauke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 04 birželio 2011 - 08:56
QUOTE(saulyte525 @ 2011 06 04, 09:54)
gražu  bigsmile.gif

schmoll.gif česnakai ten ne šiaip sau, jie atlieka apsaugininko funkciją, o svogūnai tokios neturi mirksiukas.gif
Atsakyti
Siandien man darzininkavimo prie PC diena smile.gif
Pas mus sode auga Senga Sengana ir Elkante veisles braskes. Bet pastebejom, kad ant Elkante ir ziedu ir braskiu uzuomazgu zymiai duagiau nei ant Sengana. Tai man kilo toks klausimas - ar Sengana maziau uogu veda, o gal jos tiesiog didesnes buna? Ir dar va cia pasiskaiciau, kad asiukliai rugscioje dirvoje auga, o pas mus toje puseje kur Sengana kaip tik jie ir auga. Gal tai gali itakoti braskiu mazesni derlinguma?
Apie skonio skirtumus galesiu parasyti tik kai uogos sunoks, nes pas mus viskas visada buna zymiai veliau tongue.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti ar dabar per tokius karscius laistyti ar ne braškes?Kazkada mama augino braškes,tai tik nuravedavo pavasari ir viskas,nei laistydavo nei tresdavo ir uogu tikrai daug buvo.
Atsakyti
Man sis klausimas taip pat iskilo. Sausa zeme labai pas mus. Lijo, nulijo-diena ir sausa. Bijau, kad pradejus laistyti nepadaryciau blogiau. Palaistysiu karta-reikes kas dien. O ir jei laistyti-ar galima saltu vandeniu ( pas mus slangyte pajungta tiesiai is sulinio)?
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 06 04, 09:54)
ir dar domintų kodėl kitas mulčiavimas bus tik tada kai "praeis uogos", ar galima ir dabar (kiek matu uogos nenusvirę dar) nedideliu sluoksniu papildyt kai karšta lauke.

QUOTE(cezi @ 2011 06 04, 10:39)
schmoll.gif  česnakai ten ne šiaip sau, jie atlieka apsaugininko funkciją, o svogūnai tokios neturi mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif česnakai ir apsaugai ir vietos taupymui (nereikia atskiros lysvės). Jų vegetacija labai gerai draugauja - rudenį, sodinant česnakus, braškių lapai jau būna apnykę, netrukdo raustis tarp daigų, o pavasarį česnakai prasikala labai labai anksti ir pasiekia savo ūgį kol braškės dar gerai net nesulapojusios. Svogūnai tam reikalui visai netinka, nes bus užgožti (jie sodinami gana vėlai ir laiškai nespės prasimušti pro tankius braškių lapus) 4u.gif .
Mulčiuosiu tik po uogų, nes dabar neturiu atliekamo mulčo blush2.gif (viskam iškart neužtenka), o be to norisi, kad iki uogų šviežiai uždėtas mulčas spėtų susigulėti, tada viršutiniame sluoksnyje žolės stiebeliai šiek tiek susiklijuoja, tarsi sukimba į tokį vientisą sluoksnį, ir mažiau limpa prie uogų, negu, ką tik šviežiai uždėta smulki sausa žolė. Tas susigulėjimas šiek tiek užtrunka (dar geriau, jei gauna lietaus), o uogytės jau čia pat, tai ir nerizikuoju - vėliau uždengsiu be jokios bėdos 4u.gif
QUOTE(Doalma @ 2011 06 06, 10:08)
Norėjau paklausti ar dabar per tokius karscius laistyti ar ne braškes?Kazkada mama augino braškes,tai tik nuravedavo pavasari ir viskas,nei laistydavo nei tresdavo ir uogu tikrai daug buvo.

Aš tai nelaistau, nespėju visur blush2.gif, gelbėjuosi mulčiavimu. Bet iš esmės tai braškėms nokinančioms uogas, labai reikia drėgmės. Kai itin sausa, smulkėja uogos (tiesa, tada jos būna daug saldesnės) 4u.gif .
Atsakyti
Braškių nelaistau, pirštą bedu dirvon praskleidus mulčą, o ten drėgna.
Atsakyti
senbūvės paaiškinkite man apie moteriškas ir vyriškas braškes rolleyes.gif Buvusios šeimininkės braškes persodinom į kitą vietą, nužydėjo žiedai,o uogos nesusidarė, močiutė sakė,tai vyriška giminė, liekam be uogų šiemet unsure.gif galit man pasakyt kodėl taip įvyko? veislė, liga,ar netinkama vieta?
Atsakyti
virusinė liga, o ne lyties keitimas 4u.gif Tik tokios braškės labai skiriasi lapų spalva ir forma ( lapo gyslų briaunuotumas ir t.t.).
Tačiau čia tik prielaida, realiai gali būti pertręšta azoto trąšomis.

Tiesa, jei vistik pirmasis atvejis, tokias braškes reikia mesti lauk ir sodinti naujus.
Atsakyti
Sveikos, atbegau su klausimuku biggrin.gif Ar galima kaip nors braskes apsaugoti nuo grambuolio lervų? Šitie parazitai šiemet siaučia mano braskese? tiesiog i dieną po 2-3 kelmus randu nuleipusiai lapais, o pakelus kelmą randu po kelias lervas? Šaknys nugriaužtos , kelmų net raut nereikia, tiesiog pasikelia nuo žemes uz poros lapų paemus doh.gif tas pats vaizdelis ir pas kaimynes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(miklee @ 2011 06 07, 13:02)
Sveikos, atbegau su klausimuku biggrin.gif  Ar galima kaip nors braskes apsaugoti nuo grambuolio lervų? Šitie  parazitai šiemet siaučia mano braskese? tiesiog i dieną po 2-3 kelmus randu nuleipusiai lapais, o pakelus kelmą randu po kelias  lervas? Šaknys nugriaužtos , kelmų net raut nereikia, tiesiog pasikelia nuo žemes uz poros lapų paemus doh.gif  tas pats vaizdelis ir pas kaimynes verysad.gif

Keletą metų kovoju, bet.... nepadeda nei serenčiai, nei česnakai schmoll.gif
Atsakyti