QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 02, 14:45)
Su česnakais, tip-top vaizdelis
Du viename, nu
kaip suvalkietė, negaliu atsispirti tokiai galimybei
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 06 02, 14:30)
QUOTE(zaika @ 2011 06 02, 15:19)
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 06 02, 17:31)
QUOTE(cezi @ 2011 06 02, 19:19)
Ačiū
Kažkaip net nepagalvojau dėl grožio
, tiesiog man pasirodė, kad čia toks optimalus vaizdo ir minimalios priežiūros derinys, nes pačiai sunku patikėti, kad dabar visa tai gyvuoja be jokio vargo. Palyginus kiek reikėdavo tupinėti apie ravimas braškes, o dar tie ūsai
(pastoviai pražiopsodavau momentą ir viskas suželdavo į neišpainiojamą raizgalynę), tai dabartinę priežiūrą pavadinčiau "poniška"
QUOTE(Bircis @ 2011 06 02, 22:37)
bitule,tai kaip suprantu, pas tave buvo uzseta veja? Po to, joje prakasei duobute ir pasodinai braskes daiga?
Pas mane taip pat molyne, tai as supilu lysve is juodzemio ir sodinu, bet kiekviena pavasari (kazkodel tik pavasari dirvoziemis labai vandeningas) man visi kerai kaip marsieciai "stovi" ant saknu
, labai domina tavo patirtis.
Lysves
labai graziai atrodo (as nemegstu kai juodoja zeme)
Ten net ne tikra veja, o tiesiog trumpai pjaunama paprasta pievutė pilna pienių ir dobiliukų. Toj vietoj, kur sodintos braškės, nuėmiau kokius 20 cm pločio velėnos juostą, bet be problemų galima būtų ir kiekvieną daigą sodinti į atskirai iškastą duobutę, tiesiog man anaip pasirodė mažiau darbo
, į duobę dėjau truputį komposto ir daržo žemės ir tankokai sodinau daigus. Iš karto viską apdėjau žole (geriau būtų apdžiovinta, bet tinka ir žalia, tik tada dėti reikia plonai ir per kelis kartus), svarbu, kad žolės sluoksnis nepradėtų kaisti ir pelyti (apie visus tuos reikalus daugiau šnekama mulčiavimo temoje, tai nesiplėsiu). Viskas
Dabar visa priežiūra - laiku papildyti mulčą, ir svarbiausia iš kur nors jo pakankamai gauti
Jei yra laiko, galima tas juostas sodinimui pasiruošti ir nekasant žemės - iš rudens reiktų tas vietas užmulčiuoti ta pačia žole, ar tiesiog ant pievos padėti ir paslėgti lentą - gana greitai žolė ten dings ir beliks tik papurenti ir sodinti
.
Pas mane irgi lysvėse braškes siaubingai kilnodavo, dabar nieko panašaus nepastebėjau.
Beje vienintelis kirminukas, kurio dar nenuraminau, tai nitratų testas
. Kažkaip man pačiai čia viskas per gerai atrodo, kad būtų tiesa
, tad bandau įžvelgti ir trūkumų. Baisiai laukiu derliaus ir testo rezultatų.