Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

kam deserto? Prašom-braškės su ledukais:

user posted image
Atsakyti
gerai atrodo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 01, 16:46)
kam deserto? Prašom-braškės su ledukais:

mdia... Bet žalos lyg nepadarė braškėms?
Atsakyti
Laba diena memytems, braskiu augintojoms.

Jungiuos prie jusu temeles ir stacia galva i klausimu jura.

QUOTE(Fonda @ 2011 05 31, 22:27)
Prisegu savo braškyno fragmentą...agroplėvelių netiesta, žydėjimas neišpasakytai gausus, bet jau yra ir didokų žalių uogyčių... o kaimynystėje po mulčium - auga agurkai... biggrin.gif

Jei zeme uzdengiate sluoksiu zoles, kuri pilna zoliu ziedu pav. pieniu pukai ir kita zydinti parazite ( vyras gerokai pavelavo nupjauti kieme zole, ir ji dabar su sukrautais ziedynais, subrandintom seklytem) ? Ar as nepasidarysiu tik blogiau? Ar ji nepuls man dygti ir gala gausiu beravedama?

Bei jus rasote, kad po mulciumi auga agurkai? tai jus pasejote agurkus ir uklojote zole, kaip jie ten gyvena ir auga? Ar presibraus per zole? Klausiu, nes pas mane analogiska situacija. Braskes salia agurkeliu siemet susibego wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 05 31, 21:27)
Neravimas niekada.[/color] Sudžiūvus apklotui papildoma nauju, bet jau nuo liepos vidurio naujų žolių nededam...kad natūraliai įsišaknytų nauji auginiai (ūsai). Penkta, kaip sakiau, nieko neravim, nei žolių, jei kokia pro apklotą prasimuša...nei braškių ūsų netraukom... Kiek tų naujų kerelių auga, tiek ir lieka... Šešta, jau antrais auginimo metais visas braškyno plotas gana tankiai užauga vien braškėmis... tuomet jokio mulčio vegetacijos metu dėti nereikia, nes nėra plikos žemės... ax.gif

Tiesiog negaliu įsivaizduoti.. Turėjau aš tokį braškyną, kur ūsų neskabiau, o leidau visiems isišaknyti. Kitais metais tikrai ten buvo pieva braškių. Bet žolė vis tiek prasimuša, ir ją labai sunku išravėti, o mulčiuot, kaip ir minėjot, tiesiog nebėr kur. Antra - tais metais buvo daug lietaus, tai tam tankumyne uogos labai puvo. Ir šiaip uogas labai sunku nurinkt buvo, nes į tą pievą tiesiog nebuvo kur kojų pastatyt, kad neužlipt ant braškės.. tai tokia mano patirtis. Dabar auginu braškes plėvelėje ir tai man priimtiniausias variantas iš visų bandytų.
Atsakyti
Desertui - braškės be ledukų smile.gif

Su vasaros pradžia, braškininkės! 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migluzez: 02 birželio 2011 - 11:38
QUOTE(migluzez @ 2011 06 02, 11:37)

Su vasaros pradžia, braškininkės!  4u.gif
user posted image

user posted image

thumbup.gif as tai dar tik 1 siandien suvalgiau..tik paragavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 05 31, 21:27)
Prisegu savo braškyno fragmentą...agroplėvelių netiesta, žydėjimas neišpasakytai gausus, bet jau yra ir didokų žalių uogyčių...

QUOTE(saintlina @ 2011 06 02, 10:45)
Tiesiog negaliu įsivaizduoti.. Turėjau aš tokį braškyną, kur ūsų neskabiau, o leidau visiems isišaknyti. Kitais metais tikrai ten buvo pieva braškių. Bet žolė vis tiek prasimuša, ir ją labai sunku išravėti, o mulčiuot, kaip ir minėjot, tiesiog nebėr kur. Antra - tais metais buvo daug lietaus, tai tam tankumyne uogos labai puvo. Ir šiaip uogas labai sunku nurinkt buvo, nes į tą pievą tiesiog nebuvo kur kojų pastatyt, kad neužlipt ant braškės.. tai tokia mano patirtis. Dabar auginu braškes plėvelėje ir tai man priimtiniausias variantas iš visų bandytų.

Labai sudomino Fondos braskiu auginimo budas, bet vat ir man klausimas iskilo del "izengimo" i ta braskyna. As irgi isivaizdavau, kad turetu gautis braskiu pieva, bet nuotraukoj matosi, kad tos braskiu eilutes taip tvarkingai auga, lyg ir takeliai yra tarp braskiu... Jei ten tikrai takeliai, tai kaip braskes ten neleidzia savo usu? Ar as cia kazka ne taip supratau? g.gif Nuotraukoj tai labai graziai viskas atrodo. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 06 02, 12:04)
thumbup.gif as tai dar tik 1 siandien suvalgiau..tik paragavau blush2.gif

Manosios braškės šiltnamyje, tai jau nuo gegužės 20 madaug valgom.. Lauke dar toli gražu iki raudonų.. smile.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif
QUOTE(1juraciukas @ 2011 06 02, 10:31)
...Jei zeme uzdengiate sluoksiu zoles, kuri pilna zoliu ziedu pav. pieniu pukai ir kita zydinti parazite ( vyras gerokai pavelavo nupjauti kieme zole, ir ji dabar su sukrautais ziedynais, subrandintom seklytem) ? Ar as nepasidarysiu tik blogiau? Ar ji nepuls man dygti ir gala gausiu beravedama?

Bei jus rasote, kad po mulciumi auga agurkai? tai jus pasejote agurkus ir uklojote zole, kaip jie ten gyvena ir auga? Ar presibraus per zole?  Klausiu, nes pas mane analogiska situacija. Braskes salia agurkeliu siemet susibego  wub.gif

Va va, ir man toks klausimas iškilo, ar netupėsiu aš pienių jūroj su 2 braškėm? biggrin.gif

Be to, po Fondos nupasakojimo, kad nereikia žydinčių braškių ravėt - neraviu ax.gif

------

Aš tarp braškių česnakus auginu, sako, vienas kitam šie augalai labai tinka ir apsaugo nuo ligų.

QUOTE(saintlina @ 2011 06 02, 10:45)
...Dabar auginu braškes plėvelėje ir tai man priimtiniausias variantas iš visų bandytų.

Ar galit savo braškyno foto įmesti? Aš plėvelę buvau nusipirkusi ir prasikeikiau - nemokėjau niekaip tų braškių gražiai pro ją prakišt doh.gif

QUOTE(migluzez @ 2011 06 02, 11:37)

Ohoho thumbup.gif šaunuolė, skanaus biggrin.gif

Labai prašau patarimo kuo braškių žemę mulčiuot 4u.gif pvz. mano žolė tręšta, ar ja galima braškes mulčiuot? Jei taip, ar ją nupjovus iškart galima braškes mulčiuot ar reikia padžiovinti? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogiux: 02 birželio 2011 - 13:11
Fonda tiesiog puikus aprašymas 4u.gif norėčiau ir aš taip mokėti dėsyti mintis blush2.gif
QUOTE(saintlina @ 2011 06 02, 11:45)
Ir šiaip uogas labai sunku nurinkt buvo, nes į tą pievą tiesiog nebuvo kur kojų pastatyt, kad neužlipt ant braškės.. tai tokia mano patirtis. Dabar auginu braškes plėvelėje ir tai man priimtiniausias variantas iš visų bandytų.

QUOTE(zaika @ 2011 06 02, 13:23)
Labai sudomino Fondos braskiu auginimo budas, bet vat ir man klausimas iskilo del "izengimo" i ta braskyna. As irgi isivaizdavau, kad turetu gautis braskiu pieva, bet nuotraukoj matosi, kad tos braskiu eilutes taip tvarkingai auga, lyg ir takeliai yra tarp braskiu...  Jei ten tikrai takeliai, tai kaip braskes ten neleidzia savo usu? Ar as cia kazka ne taip supratau? g.gif Nuotraukoj tai  labai graziai viskas atrodo.  wub.gif

Aš auginu kiek modifikuotu būdu, bet esmė kaip Fondos braškyne - nieko neraviu tik kelis kart per sezoną apdedu žole. Ūsų irgi netvarkau - MB su žoliapjove prasieina ir tiek biggrin.gif braškės susodintos viena tankia eile tiesiai į veją, o tarp jų palikta žolytė. Taip atrodė prieš kokį mėnesį, neseniai užmulčiuotos:
user posted image
O čia dabar (jau žolė gerokai sukritusi, bet laukiu, kol praeis uogos, tada naujai užklosiu):
user posted image
Čia šiek tiek matosi, kaip ūsai keliauja į pievą, bet kadangi ją pjaunam kas savaitę, nelabai spėja ir įsitvirtinti.
user posted image
Eilėse tarpuose daigams leidžiu augti kiek nori (ten ir mulčo ploniau), iš jų imu ir daigus sodinimui. Nuotraukose viena eilutė antrametė (bet vėlokai, gal rugpjūčio viduryj sodinta), o kita pirmametė (bet pernai sodinau dar liepoj). Pirmąją eilutę sodinau labai nedrąsiai, nes kišau tiesiai į praplėštą pievą, ir pačiai viskas nelabai įtikinamai atrodė blush2.gif , bet likau smarkiai nustebinta rezultatų bigsmile.gif , labiausiai džiugina, kad šitaip auginant kelmų visai nekilnoja šaltis, ir kol kas jaučiuosi nugalėjusi mirtiną mano braškių priešą - kiaulpienę, nes normaliose lysvėse ji taip įsisėdavo į kelmų vidurį, kad niekuo neiškrapštysi (pas mane žiaurus kietas molis), vis likdavo šaknies galas, kuris atželdavo nauja jėga, kol tiesiog "perskeldavo" krūmelį per pusę ir numarindavo. Dabar nieko panašaus nerandu thumbup.gif
Trūkumas, kad šitam būdui reikia nemažai vietos ax.gif , bet, kol sodas dar tankiai nesužėlęs, planuoju plėstis.
QUOTE(migluzez @ 2011 06 02, 12:37)

Eina sau bigsmile.gif seilė iki grindų nusidriekė wub.gif
Atsakyti
Bitule,be galo gražu wub.gif
Atsakyti