Niekada jokiom trasom netresiau,nusienauta zole pora dieneliu apdziovinu ir kloju po braskem ir ant tarplisviu,zodziu visur. Mulciavimas duoda daug pliusu,ir uogos svarios, ir ravet nereik, ir neperdziuva,o svarbiausia pudama zole tresia jas.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 26, 15:29)
Eliza, nešaukiu ir dažniausiai pykstu ant savęs, kad nenulaikau liežuvio. Teisingiau būtų rašyt - pirštų.
( dabar reikia suprasti, kad įvarau baimę? OK, pasižadu raštiškai - dingstu neribotam laikui )
( dabar reikia suprasti, kad įvarau baimę? OK, pasižadu raštiškai - dingstu neribotam laikui )
Baikit, cia, kad bijociau, tai ir as liezuvio nekisciau Cia gal greiciau mano kvaila prasymo forma, kuria tikiuosi sulaukti komentaro
Atsiprasau atsiprasau atsiprasau
Ir as viena patarima-niekada neravekite braskiu joms zydint-bus prastas derlius.P.s susijudina saknys.
QUOTE(agute77 @ 2011 05 26, 19:37)
Ir as viena patarima-niekada neravekite braskiu joms zydint-bus prastas derlius.P.s susijudina saknys.
tikra teisybė
[quote=jediara,2011 05 26, 18:48]
Nežinau, kaip daro kitos - prieš žydėjimą tręšiau, dabar daug žiedelių ir uogyčių. Rašau tik tai, ką pati išbandau ir pasiteisina. Po derliaus nuėmimo taip pat tręšiu - remontantines taip pat.
[/Aciu uz patarima baigsis uogytes uzsiraugsiu as tu dilgeliu Bandysiu ukininkaut
Nežinau, kaip daro kitos - prieš žydėjimą tręšiau, dabar daug žiedelių ir uogyčių. Rašau tik tai, ką pati išbandau ir pasiteisina. Po derliaus nuėmimo taip pat tręšiu - remontantines taip pat.
[/Aciu uz patarima baigsis uogytes uzsiraugsiu as tu dilgeliu Bandysiu ukininkaut
čia gal nelabai laiku klausimas bet gal susidure iir isprende tokia problema:
man kiekvien pavasari "ziauriai" iskelnoja kerus!
(pagrinde molis, o ant virsaus juodziamis supiltas)
kaip ta lysve "sukonstruot", kad nesivazinetu braskiu kerai?
Aciuu
Aciuu
Siandien seimyna palepinau pirmu dubeneliu braskiu... tu ale "vijokliniu" kelmelis uzsiliko siltnamyje, isbujojo ir ...siandien gi ziuriu - raudonuoja
QUOTE(Bircis @ 2011 05 27, 13:25)
Aciuu
Aciuu
Drauge parėjusiais metais užmulčiavo šiaudais-tai tų neiškėlė, o kitas iškilnojo ir nušalo.
QUOTE(agute77 @ 2011 05 26, 17:37)
Siandien puse lysves nuravejau Ai, bet jos jau su uogytem
QUOTE(Bircis @ 2011 05 27, 14:25)
Aciuu
Aciuu
Man iškilnodavo, kai paruošusi lysvę, išravėjus, supurenus iš karto daigus susodindavau Žemė per kiek laiko susiguli, o kereliai ir likdavo iškilę Dabar visada naujai lysvei leidžiu lietaus sulaukti, o tada jau susodinu. Po savaitės, ar dviejų. Ir mulčiuoju
Papildyta:
QUOTE(agute77 @ 2011 05 26, 18:37)
Turiu ir aš vieną- iš viso neravėkite, o piktžoles nukarpykite palei žemę Nukarpytas norite išmeskite, norite lysvėje palikite Žemėje likusios šaknys tampa trąša, ir žolės sunkiau atželia
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 30, 23:12)
Turiu ir aš vieną- iš viso neravėkite, o piktžoles nukarpykite palei žemę Nukarpytas norite išmeskite, norite lysvėje palikite Žemėje likusios šaknys tampa trąša, ir žolės sunkiau atželia
Va čia tai patarimas man patiktų tik vienas klausimas ir senai Jūs tokį priežiūros būdą taikote savo braškyne,ar nesigauna braškės pievoj?
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 05 30, 22:32)
Va čia tai patarimas man patiktų tik vienas klausimas ir senai Jūs tokį priežiūros būdą taikote savo braškyne,ar nesigauna braškės pievoj?
O kaip Jūs tada ravite Jug vistiek žoles ne glėbiu raunat Galvojate kirpti labai ilgai užtrunka- nieko panašaus Turiu tokias iiiilgas žirkles, specialiai žolei kirpti, o jei ne smarkiai paaugę- sodo žirklėmis praeinu Man puikiai toks metodas tinka Be to, dažniausiai tai ką nukerpu- atgal į lysvę atgula