Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

o mes apturejom tokia patirti su grambuoliais..jie slrenda nakti i sviesa, kur dega lempa 4u.gif pas mus ankti balkone dega lempa..tai grambuoliu simtai..jie ten kazkaip prisidauzia skrisdami i langa..tai ryta buna nereali zvirbliu ir varnennu puota...poto man telieka nusluoti kojytes sparnelius ir panasiai doh.gif lotuliukas.gif
dar kitos lempos musu yra prie surfiniju pakabintu..dega nakti..tai diena kai jas laistau..is grezinio lediniu vandneiu..jie kaip tarakonai pasipila is po lapu..as tik metu ir trypiu ant zemes..o kita rtya jau ne kvapa..varnenai buna sulese..taigi..tos pabaisos skrenda nakti i lempas..taip galima ju daugybe sunaikinti ir sugaudyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2011 05 20, 14:00)
o kodėl Jūs neperkat braškių daigų iš sodininkystės instituto( lyg taip jis vadinas) Babtuose? blush2.gif , prekiaut pradeda liepos mėnesį, mes pirkom ne vieną kartą, daigai brangoki- pernai mokėjau už daigą po 1,20Lt., bet labai liux thumbup.gif , ir jei pataikai į pardavimo pradžią, tai  ir veislių pasirinkt galima, ir derlius nerealus būna

Pirkus iš Babtų bet praėjus 3 metams braškės išnyksta krūmai lieka tokie susitraukę, o kur iš turgaus tai keli metai ir nieko matyt išvestos veislės tik 3 metams
Atsakyti
Ex, niam wub.gif

QUOTE(mamicka @ 2011 05 22, 15:07)
labas,gal kas zinot kur vilniuje galima braskiu daigu nusipirkt,skaiciau kad klaipedoje,bet mum toli labai ir brangoka butu schmoll.gif ir dar turiu siaudu,ar tiktu jais apmulciuot braskyna?nes pas mus zole labai eina,tai tektu ravet kasdien schmoll.gif  schmoll.gif

Uzvakar maciau Ukmerges ukininku turgelyje mirksiukas.gif Bet nezinau nei kokios, nei po kiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2011 05 23, 10:21)
Pirkus iš Babtų bet praėjus 3 metams braškės išnyksta krūmai lieka tokie susitraukę, o kur iš turgaus tai keli metai ir nieko matyt išvestos veislės tik 3 metams

O mano patirtis atvirkstine:kur is turgaus ,tai nieko gero ir senai senai nebepwrku.O kur is Babtu-liuks,auga ir dera puikiai 4 metus,poto vel perku daikgus ten pat,savo neleidziu usu,ir taip jau daug metu.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 05 23, 10:56)
O mano patirtis atvirkstine:kur is turgaus ,tai nieko gero ir senai senai nebepwrku.O kur is Babtu-liuks,auga ir dera puikiai 4 metus,poto vel perku daikgus ten pat,savo neleidziu usu,ir taip jau daug metu.

mano patirtis irgi tokia pat drinks_cheers.gif iš Babtų gražūs kelmeliai, gausiai dera, gražios, sveikos uogos, o va iš turgelio, tai g.gif pernai gražiausi krūmai buvo, žydėjo daug, rodės ir tų uogų turėt turėtume, nes nemažai primegzta buvo, bet ... supuvo vos ne visos blink.gif šiems metams palikti "ant abejo", jei ir vėl supus visos uogos, mesiu lauk, kad neužkrėstų viso braškyno puviniu, ir sodinsiuos tik tų babtinių braškių ūgliukus ax.gif
Atsakyti
o sakykit gal kas buvo babtuose dekoratyviniu braskiu vazoneliuose kabanciu jie ir turi?
Atsakyti
Laba Braškės smile.gif
esu pirmametė daržininkė, pasisodinau lysvelę braškių vaikams, ir klausimas pakilo-ar reikia nukarpyti lapelius ir žiedelius, kur tokių esama, kad geriau prigytų, įsišaknytų ?? taip pat apmulčiavau žolyte, aplink daigelius paliekant5 cm spindulį švarios žemės. Tikiuosi, braškės neišbrokavos mano pastangų ir kitais metais turėsiu jau kelias uogytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2011 05 25, 18:06)
Laba Braškės smile.gif
esu pirmametė daržininkė, pasisodinau lysvelę braškių vaikams, ir klausimas pakilo-ar reikia nukarpyti lapelius ir žiedelius, kur tokių esama, kad geriau prigytų, įsišaknytų ?? taip pat apmulčiavau žolyte, aplink daigelius paliekant5 cm spindulį švarios žemės. Tikiuosi, braškės neišbrokavos mano pastangų ir kitais metais turėsiu jau kelias uogytes smile.gif

Nereikia nieko karpyti mirksiukas.gif ,vasarą ūsus galėsit karpyt,o dabar jei auga ir žydi,tai laukit bent kelių uogyčių,nes pirmais metais uogų bus nedaug,o kitais vis daugiau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GIZZI5: 25 gegužės 2011 - 17:24
Nzn. kur ieskoti informacijos del braskiu persodinimo? Buvau vijoklines sukelus rudeni i siltnami, pavasari anksti pradejo zydeti, jau yra raudonu braskiu, bet ar siltnami nepersilta? vasara tokie karsciai, ji istisai turetu zydeti, ar galiu jas iskasti ir i lauka nesti, ka daryti? Nu taip dar neteko matyti...
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2011 05 25, 18:16)
Nzn. kur ieskoti informacijos del braskiu persodinimo? Buvau vijoklines sukelus rudeni i siltnami, pavasari anksti pradejo zydeti, jau yra raudonu braskiu, bet ar siltnami nepersilta? vasara tokie karsciai, ji istisai turetu zydeti, ar galiu jas iskasti ir i lauka nesti, ka daryti? Nu taip dar neteko matyti...

Bus toks poros savaičių ramybės laikotarpis, kai uogos jau bus išsirpusios, o kiti žiedukai dar nežydės 4u.gif Tada būtų sveikiausia jas iškelti laukan.
Gali ir dabar perkelti, tik gali tos uogytės nebeišsirpti, o ir patys krūmeliai labiau suvargs.
Atsakyti
sveikos braškininkės 4u.gif

pasodinau praeitą savaitgalį braškes, o šianakt šalnas žada, ar neiššals dar neprigiję kereliai (ne žiedai)
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 25, 20:14)
sveikos braškininkės 4u.gif

pasodinau praeitą savaitgalį braškes, o šianakt šalnas žada, ar neiššals dar neprigiję kereliai (ne žiedai)

Kereliai tikrai neiššals rolleyes.gif
Atsakyti