Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Alenzi @ 2011 05 20, 12:43)
Ir man patinka Klaipeda biggrin.gif Tik bendrai su augalaispas mus daug liudnesne padetis, nepalyginsi pvz. su Vilniumi. Pries keleta metu puse metu mokiausi Vilniuje, tai vaziuodama per iseigines namo pilna bagazine prisikraudavau visokiu augaliuku tongue.gif Juokdavosi bendradarbiai is manes, sodininkes blush2.gif  Vilniuje ir kainos daug mazesnes ir pasirinkimas koooks bigsmile.gif

Zalioje stoteleje pardaveja sake, kad buvo kelis daigelius atveze-per pora dienu neliko- ir pagrinde Vilniuje ir Kaune viskas prekiaujama doh.gif

QUOTE(Alenzi @ 2011 05 20, 13:14)
Didelis dekui uz informacija thumbup.gif  skambinsiuos siandien  4u.gif

Įdomu tik ka reiskia tas "frigo" ?? g.gif  blush2.gif  ar del mandrumo??? smile.gif

As jums juk parasiau 18, atrodo, puslapyje, paskaitykit
Atsakyti
Šiandien vėl radau grambuolių nugraužtų apie 10 kerelių verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 20, 21:31)
Šiandien vėl radau grambuolių nugraužtų apie 10  kerelių  verysad.gif

doh.gif jetau kaip gaila doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 20, 22:36)
doh.gif  jetau kaip gaila  doh.gif

Su jais kova, kaip su vėjo malūnais verysad.gif
Atsakyti
štai ką radau plačiajam nete:
"Siekiant išvengti grambuolių žalos, patariama intensyviai dirbti žemę, purenti dirvą, užkrėstuose plotuose kurį laiką vietoj daržovių auginti lubinus arba grikius. Kasant daržą rastas lervas reikia sunaikinti. Beje, tai neblogas masalas žuvims. Nesunkiai prie tokio maisto gali įprasti naminiai paukščiai, net katės (beje, jas galima įpratinti ėsti ir suaugusius grambuolius).

Grambuolių lervų žala bus mažesnė, jei savo sklype kovosime su vabalais, kai tik jie pradeda skraidyti – vasaros pradžioje. Rytais, kol vėsu, vabalus nesunku nukrėsti nuo medžių ant patiestos plėvelės ar brezento, paskui sunaikinti.

Darže pravartu įrengti gaudykles – padėlioti mėšlo krūvelių, jas apdėti lapais, augalinėmis atliekomis. Čia noriai sulįs grambuoliai. Pašalus šios krūvelės apverčiamos."

p.s. įdomu kaip katę įpratint ėst grambuolius? bigsmile.gif kurmius tai man iš pievelės išgaudo, bet šituos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 20 gegužės 2011 - 20:40
Ačiū Daivad 4u.gif Reikės keletą krūvelių padėti. Ruošiant dirvą daržui, net nežinau, kiek grambuolių radome doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 05 20, 20:38)
štai ką radau plačiajam nete:
"Siekiant išvengti grambuolių žalos, patariama intensyviai dirbti žemę, purenti dirvą, užkrėstuose plotuose kurį laiką vietoj daržovių auginti lubinus arba grikius. Kasant daržą rastas lervas reikia sunaikinti. Beje, tai neblogas masalas žuvims. Nesunkiai prie tokio maisto gali įprasti naminiai paukščiai, net katės (beje, jas galima įpratinti ėsti ir suaugusius grambuolius).

Grambuolių lervų žala bus mažesnė, jei savo sklype kovosime su vabalais, kai tik jie pradeda skraidyti – vasaros pradžioje. Rytais, kol vėsu, vabalus nesunku nukrėsti nuo medžių ant patiestos plėvelės ar brezento, paskui sunaikinti.

Darže pravartu įrengti gaudykles – padėlioti mėšlo krūvelių, jas apdėti lapais, augalinėmis atliekomis. Čia noriai sulįs grambuoliai. Pašalus šios krūvelės apverčiamos."

p.s. įdomu kaip katę įpratint ėst grambuolius?  bigsmile.gif kurmius tai man iš pievelės išgaudo, bet šituos...

reiks vyrui pasakyt, kad ant jų kimba, manau išnaikins greičiau nei kokie chemikalai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 20, 23:06)
reiks vyrui pasakyt, kad ant jų kimba, manau išnaikins greičiau nei kokie chemikalai lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Kaip Tau gerai , kad vyras žvejys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 20, 21:31)
Šiandien vėl radau grambuolių nugraužtų apie 10  kerelių  verysad.gif

o, kaip uzjauciu.. console.gif ir as visai neseniai radau beveik puse lysves apgrauzta doh.gif
mergaites patare prisodint visur tarpuose cesnaku, sako grambuoliai nemegsta
ju kvapo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 21, 00:47)
o, kaip uzjauciu.. console.gif ir as visai neseniai radau beveik puse lysves apgrauzta doh.gif
mergaites patare prisodint visur tarpuose cesnaku, sako grambuoliai nemegsta
ju kvapo unsure.gif

O siaube blink.gif Reikės ir man česnakų pasodinti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 21, 11:12)
O siaube blink.gif Reikės ir man česnakų pasodinti  rolleyes.gif

pas mane visada česnakai tarp braškių auga, kai tik rūtų darželį (taip vyras mano daržą vadina biggrin.gif ) teturiu... bet nėr jau taip, kad visai grambuolių nėr... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 21 gegužės 2011 - 10:50
Jaučiuosi tikra didvyre rolleyes.gif apmulčiavau savo braškyną,tvarkinga ir gražu,o kiek ŽIEDŲ mmm wub.gif bus daug braškyčių wub.gif kurią dienelę pasirodysiu,šiandien nebeturiu sveikatos dar ir nuotraukas sukelti,bet labai patenkinta nuveikusi tokį darbą wub.gif

O dėl grambuolių,tai skaičiau,kad ir serenčių jie nemėgsta,ne tik česnakų.
Atsakyti