Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 17, 15:38)
tarpuose tai tarp dviejų eilių lysvėje ar tiesiog braškių krūmelių  ax.gif

ar dar ne vėlu jei šį savaitgalį pasisodinsiu  4u.gif

nepykir už tokius klausimus aš nulinukė šiemet  4u.gif

čia jau kaip pačiai patogiau, maži daigeliai pirmą sezoną nedideli būna, tai tarp jų galima sodinti. Nors pas mane nebepirmametis braškynas, tačiau yra pakankamai vietos svogūnams, česnakams wink.gif

Tai sodinti galima visą sezoną, tik derlius bus šiemet vos viena kita uoga. Ir geriau būtų šiandien, kai dirva šlapia, greičiau įsitvirtins. Nelaukit sausų orų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 16:39)
čia jau kaip pačiai patogiau, maži daigeliai pirmą sezoną nedideli būna, tai tarp jų galima sodinti. Nors pas mane nebepirmametis braškynas, tačiau yra pakankamai vietos svogūnams, česnakams wink.gif

Tai sodinti galima visą sezoną, tik derlius bus šiemet vos viena kita uoga. Ir geriau būtų šiandien, kai dirva šlapia, greičiau įsitvirtins. Nelaukit sausų orų  4u.gif

aišku ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

kaip ginate savo braskytes nuo tu didziuju baltu lervu, grauzianciu saknis??? verysad.gif blink.gif
per pora savaiciu netekau bendrai sudejus kokia puse lysves antrameciu graziausiu krumeliu cray.gif
vis nuvaziavusi i soda randu po viena kita krumeli nuleipusi nugrauztom saknim, o po juo tupincias po viena, dvi lervas fear.gif

kazkur seniai lygtais skaiciau, kad reikia laistyti vandeniu ipylus biski aliejaus g.gif
O gal kitoki gera buda zinote???
nes tokiais tokiais tempais tuoj neteksiu savo braskyno verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Maximoj braškių daigams nuolaida. 5 vnt - 6,99 lt. Gal būčiau ir neatkreipusi dėmesio, bet pamačiau 'Senga Sengana'. Tai ir nusipirkau jų ir 'Honeyone'. Daigai jau su pumpurais, kai kurie jau ir žydintys.

Beje, ar gausus pas jus nusimato braškių derlius šiemet? Mano braškyne kol kas žiedelių baltuoja nedaug, bet praskleidus krūmelius lyg ir ne tiek mažai pumpurų matosi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 05 18, 12:11)
Maximoj braškių daigams nuolaida. 5 vnt - 6,99 lt. Gal būčiau ir neatkreipusi dėmesio, bet pamačiau 'Senga Sengana'. Tai ir nusipirkau jų ir 'Honeyone'. Daigai jau su pumpurais, kai kurie jau ir žydintys.

gal kokioje Klaipedos Maximoj yra braskiu daigu???jei kas uzmatysite, parasykite pleaas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 18, 12:17)
Sveikos,

kaip ginate savo braskytes nuo tu didziuju baltu lervu, grauzianciu saknis??? verysad.gif  blink.gif
per pora savaiciu netekau bendrai sudejus kokia puse lysves antrameciu graziausiu krumeliu    cray.gif
vis nuvaziavusi i soda randu po viena kita krumeli nuleipusi nugrauztom saknim, o po juo tupincias po viena, dvi lervas  fear.gif

kazkur seniai lygtais skaiciau, kad reikia laistyti vandeniu ipylus biski aliejaus g.gif
O gal kitoki gera buda zinote???
nes tokiais tokiais tempais tuoj neteksiu savo braskyno verysad.gif  verysad.gif

Oi tikrai labai gaila console.gif aš su tokiu brudu nesusidūriau,bet patarčiau gal į kokią Žalią stotelę užeiti konsultacijai,juk tikrai turi kokią nors priemonę šitiems parazitams naikinti,tik dabar berašydama pagalvojau,o pas Jus ne kurkliai įsitaisė?Va jei šitie tai tada tikrai bėda verysad.gif
Papildyta:
Pas mane nusimato tikrai nemažas derlius,labai gausiai žydi.
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 18, 10:17)
Sveikos,

kaip ginate savo braskytes nuo tu didziuju baltu lervu, grauzianciu saknis??? verysad.gif  blink.gif

karkvabalio lervos šitas brudas. Aš anksčiau česnakus sodindavau tarp braškių, dabar braškės plėvelėj susodintos, tai gal po ja nepalenda unsure.gif Bent jau trejus metus krūmelių, atrodo, neapgraužė nieks.
Papildyta:
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 18, 11:14)
gal kokioje Klaipedos Maximoj yra braskiu daigu???jei kas uzmatysite, parasykite pleaas 4u.gif

aš pirkau Maximos bazės lauko prekyboj. Eilinėse Maximose gal jų ir nebus, tik tose, kur augalais prekiauja.

Papildyta:
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 18, 11:21)
tai turbut cia ir yra tos kurkliu lervos verysad.gif  verysad.gif
gal kokia cesnaku, svogunu trauktine krumelius gerai palaistyti, kad permirktu iki saknu-sakau gal nudves nuo kvapo g.gif

ne, ne kurklių. Karkvabalių, pas mus Dzūkijoj sako - grambuolių. Viską jos nugraužia, net jaunų medelių šaknis nuėda, jei pakliūva.
Česnakus sodinau būtent dėl to, kad girdėjau, jog nemėgsta jie česnako kvapo. Tik nežinau, kurie nemėgsta, ar patys karkvabaliai ten nesidaugina, ar lervoms nepatinka. O šiaip, man rodos, kitokio būdo ir nelabai yra, kaip tik dirvą perkast ir jas išrinkt doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 05 18, 12:14)
Oi tikrai labai gaila console.gif aš su tokiu brudu nesusidūriau,bet patarčiau gal į kokią Žalią stotelę užeiti konsultacijai,juk tikrai turi kokią nors priemonę šitiems parazitams naikinti,tik dabar berašydama pagalvojau,o pas Jus ne kurkliai įsitaisė?Va jei šitie tai tada tikrai bėda verysad.gif

aciu mergaites, viskas aisku su tom lervom verysad.gif verysad.gif
zalioj stotelej pasiule kazkoki chemikala, bet jo negalima naudoti ten, kur valgymui augalai auginami verysad.gif
gal kokia cesnaku, svogunu trauktine krumelius gerai palaistyti, kad permirktu iki saknu-sakau gal nudves nuo kvapo g.gif
Turiu is pernai nemazai cesnaku, reikes papildomai prikaisioti tarp krumeliu..
O naujas sodinsiu irgi tik su plevele doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alenzi: 18 gegužės 2011 - 11:32
QUOTE(saintlina @ 2011 05 18, 12:21)

aš pirkau Maximos bazės lauko prekyboj. Eilinėse Maximose gal jų ir nebus, tik tose, kur augalais prekiauja.

vadinasi pas mus nebus, nes anksciau prie Akropolio Maximos budavo lauko prekyba, o siais metais nera doh.gif
Atsakyti

Beje, ar gausus pas jus nusimato braškių derlius šiemet? Mano braškyne kol kas žiedelių baltuoja nedaug, bet praskleidus krūmelius lyg ir ne tiek mažai pumpurų matosi.

gal dar kokiu vesliu yra g.gif aisku cia ir taip jau nemazai, ir kaip suprantu vienos is geresniu g.gif Gal kartais spanguoliiu daigeliu matet blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 28, 16:12)
tręšiam: kompostu, nupjauta vejos žole, medžio pelenais  g.gif Be visa to, dar ir tarpuose česnakus, svogūnus, krapus auginu  ax.gif

drinks_cheers.gif as taip pat(kur paryskinau raudonai). Mergaites o ar daznai reikia laistiti braskes jei jos mulciuotos nupjauta vejos zole ir kad vel ant virsau deti mulciu g.gif , kokio sluoksnio???????
Atsakyti

gausus smile.gif Tik tiek, kad skirtingos veislės nesumakaluotos labai ( buvo proga sumakaluot blush2.gif ), tai ankstyvos ir vid. ankstyvumo labai intensyvus žydėjimas ir jau matosi braškyčių užuomazgos, na, o vėlyvų ir remontantinių dar tik matosi susiformavę žeidynai. Žydės keliomis savaitėmis vėliau.

QUOTE(Jaudita @ 2011 05 18, 13:35)
Mergaites o ar daznai reikia laistiti braskes jei jos mulciuotos nupjauta vejos zole ir kad vel ant virsau deti mulciu g.gif , kokio sluoksnio???????

dar tik vieną kartą laisčiau, kuomet po žiemos tvarkiau senus lapus, užmulčiavau ir iki šiol po mulčo sluoksniu dirva puri ir drėgna. Vienareikšmiai atsakyti negalima, reikia pačiai stebėti situaciją wink.gif
Atsakyti