atsiprašau, kad pertraukau - bet tai, kur čia kokia problema. Nieko nematau ir nesuprantu. Imam kastuvą ir su dideliu kiekiu išsikasam po vieną krūmą. Per kokius 15cm nuo krūmo centro apskritimu įkasam aplink ir jau paskui iš vienos pusės jamam ir perkeliam į tinkamą vietą. Ar ten plantacija braškių ir fiziškai neįmanoma perkelti?
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 04, 19:43)
atsiprašau, kad pertraukau - bet tai, kur čia kokia problema. Nieko nematau ir nesuprantu. Imam kastuvą ir su dideliu kiekiu išsikasam po vieną krūmą. Per kokius 15cm nuo krūmo centro apskritimu įkasam aplink ir jau paskui iš vienos pusės jamam ir perkeliam į tinkamą vietą. Ar ten plantacija braškių ir fiziškai neįmanoma perkelti?
Gaudvile, problemos cia nera tik poste buvo klausimas AR GALIMA DABAR persodinti? esu tik pradedančiojo dėl to ir klausiu patyrusių nuomonės:) Šiandien persodinsiu į kitą vietą, va ir klausimas atsakytas
Gal kas rekomenduos tikrai saldžią braškyčių veislę, dėkui
QUOTE(Infinity_ @ 2011 05 13, 18:28)
Gal kas rekomenduos tikrai saldžią braškyčių veislę, dėkui
nukopijuosiu savo ankstesnį postą:
sveiki,
labai patiko (pati auginus esu) :,,Senga Sengana, Dukat, festivalnaja, Venta, Elsanta, Honeyone, Holiday-visos labai saldžios ir derlingos
labai gerų atsiliepimų teko skaityt, bet taip neradau daigų pirkti : marmeladnaja, zefir, scedraja, moskovskij delikates, rubinovyj kulon ( man patinka: saldžios, gausia derančios ir mažai sergančios)
dar auginus Induka- labai stmbūs kerai, labai derlinga, atspari pūviniui, labai stambios uogos, transportabilios, tačiau vienas minusas-uogos rūgštokos, užtat uogienių virimui -idealios.
aišku- rinkčiausi ankstyvų, vidutinių ir vėlyvųjų veislių miksą.
Ačiū labai. Kaip tik prieš porą savaičių nusipirkau marmeladnaja kelis daigelius, saldžias uogytes raugausim kitais metais
laba,kur galima butu nusipirkt braskiu daigu,ir ar siemet tureciau uogu,po zemos puse braskyno sunyko,turejo nedaug pasodine
Sveiki,
gal atsakytumėt į klausimą: ar gali braškės ir žemuogės augti šalia?
T.y. ar nenukentės derlius, ar nesikryžmina jos tarpusavyje ir nesumažėja uogos. Pas mane tokia situacija, kad dabar daigai auga šalia, o perkelti į kitą vietą kol kas nėra galimybės.
gal atsakytumėt į klausimą: ar gali braškės ir žemuogės augti šalia?
T.y. ar nenukentės derlius, ar nesikryžmina jos tarpusavyje ir nesumažėja uogos. Pas mane tokia situacija, kad dabar daigai auga šalia, o perkelti į kitą vietą kol kas nėra galimybės.
QUOTE(rytorasa @ 2011 05 02, 11:23)
o kodėl nemulčiuojat žole, šiaudais ar pjuvenom?
jau apmulčiavau žole, tik labai plonu sluoksniu (kur ne kur net žemė kyšo) - vakar atrodė gražiai, kai saulytė švietė, šviežiu šieneliu net pakvipo vat šiand nebeaišku... kai taip lietus lijo be perstojo... bijojau labai storą sluoksnį dėt, o gavosi turbūt per plonas
Sveiki, gal kas galite pasakyti, kaip braškėms žirnių kaimynystė? Ir ar galima tręšti žemę prieš pat sodinant remontantines braškes? Radau info, kad negalima, nors mama sako, kad reikia Atsiprašau, jei klausimai kvaili, pirmąkart braškes auginsiu
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 04 17, 10:18)
radau tokius atstumus: tarp juostų 40cm, o tarp augalų tarpai 20-30cm.
kažkos braškių augintojas yra sakęs, kad kai daigus susodini, atrodo, kad labai dideli atstumai, bet po metų jau kitaip atrodo. vadinasi tarpai nemaži turi būti
kažkos braškių augintojas yra sakęs, kad kai daigus susodini, atrodo, kad labai dideli atstumai, bet po metų jau kitaip atrodo. vadinasi tarpai nemaži turi būti
ta prasme tarp juostų tai taip
Br---40---Br
-
20-30
-
Br---40---Br
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 28, 16:12)
tręšiam: kompostu, nupjauta vejos žole, medžio pelenais Be visa to, dar ir tarpuose česnakus, svogūnus, krapus auginu
tarpuose tai tarp dviejų eilių lysvėje ar tiesiog braškių krūmelių
ar dar ne vėlu jei šį savaitgalį pasisodinsiu
nepykir už tokius klausimus aš nulinukė šiemet