Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(sraigiuss @ 2011 04 28, 21:01)
Sveikos, braškių augintojos 4u.gif Turiu klausimuką, mačiau juodą agroplėvelę, bet nelabai suprantu doh.gif Tai žemę išlot ja ir tada į skyles susodint braškes, o tai ar žolė jos nekels doh.gif Kiap reik daryt? doh.gif  doh.gif  doh.gif

Visų pirma, ne juoda agroplėvelė, o polietileno, juoda plėvelė braškėms. Taip ir būna parašyta.
Antra, prieš kažką sodinant reikia piktžoles ( žoles) gerai nusiravėt.

O daroma paprastai - suformuojamos lysvės, ant jų uždedama plėvelė - galai užspaudžiami dirvos sluoksniu. Reikiamose vietose padaromos skylės ( kai tokiu būdu sodinom užsieny, vienas jaunikaitis tiesiog ėjo ir badė su kuolu skyles) ir į jas įsodinami daigai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 28, 22:09)

O daroma paprastai - suformuojamos lysvės, ant jų uždedama plėvelė - galai užspaudžiami dirvos sluoksniu. Reikiamose vietose padaromos skylės ( kai tokiu būdu sodinom užsieny, vienas jaunikaitis tiesiog ėjo ir badė su kuolu skyles) ir į jas įsodinami daigai.

drinks_cheers.gif Taip ir darėme ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 28, 21:09)
Visų pirma, ne juoda agroplėvelė, o polietileno, juoda plėvelė braškėms. Taip ir būna parašyta.
Antra, prieš kažką sodinant reikia piktžoles ( žoles) gerai nusiravėt.

doh.gif Bet mačiau maximoj supakuota tikrų tikriausia agroplėvelė, o ne celofanas ir nupieštos braškės ir dar pasakų prirašyta doh.gif O tą juodą plėvėlę kur perkat, gal ji jau ir sus skylėm sodinimui?
Atsakyti
QUOTE(sraigiuss @ 2011 04 28, 21:27)
doh.gif Bet mačiau maximoj supakuota tikrų tikriausia agroplėvelė, o ne celofanas ir nupieštos braškės ir dar pasakų prirašyta doh.gif O tą juodą plėvėlę kur perkat, gal ji jau ir sus skylėm sodinimui?

mažuose braškynuose galima ir tokią naudot. Tik ji nėra geriausias variantas, kadangi skylių vietoje pradeda irti 'siūlai' ir užima daug laiko juos paslėpt.
Nemačiau, kad būtų jau su skylėmis. Nėra sunku jas pasidaryt - įkirpt 'kryžium' ar kuolu pradurt.
Atsakyti
Vat galvos skausmas lotuliukas.gif Aš tik niekaip nesuprantu, ta agroplėvelė tokia plonytė, tai ar neaugs žolė po ja dar geriau doh.gif ir ar nekels jos? O gal po tuo juoduliu nugaiš lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sraigiuss @ 2011 04 28, 21:58)
Vat galvos skausmas lotuliukas.gif Aš tik niekaip nesuprantu, ta agroplėvelė tokia plonytė, tai ar neaugs žolė po ja dar geriau  doh.gif ir ar nekels jos? O gal po tuo juoduliu nugaiš lotuliukas.gif

aš, tiesą sakant, Jūsų nesuprantu. Juk lietuviškai parašiau - sodinama į nuo piktžolių išravėtą lauką. Kaip paruošti dirvą, jau kita kalba. Jokios žolės iš po apačios net neturėtų augti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 28, 22:11)
aš, tiesą sakant, Jūsų nesuprantu. Juk lietuviškai parašiau - sodinama į nuo piktžolių išravėtą lauką. Kaip paruošti dirvą, jau kita kalba. Jokios žolės iš po apačios net neturėtų augti.

lietuviškai ačiū lotuliukas.gif supratau lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 28, 23:11)

gal ir neturėtų, bet dažniausiai jos atauga ir iškelia plėvelę. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Prie namu turiu mažiuką daržiuką, ir jame yra 2 lysves braškių. Dariau bandyma. Viena su tokia agro juoda plevele, kita be nieko. Man nepatiko. Pirmiausiai vaizdas. Ta plevelę reikia kažkuo paremti, kad vejas nenuneštų. Kitas dalykas, žoles. Kad ir kaip tu ravi, jos vis tiek lenda. Ir dar pastebėjau, kad dengtoje lysvėje braskės blogiau augo, nyko. Kitas dalykas, kad man ta juoda agro plevele (nu spec. braskems) atlaikė tik sezona g.gif Čia tik mano pastebejimai ir bandymai. Pernai mulciavau pjauta zoje, pasiteisino.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 05 02, 10:23)
Sveikos. Prie namu turiu mažiuką daržiuką, ir jame yra 2 lysves braškių. Dariau bandyma. Viena su tokia agro juoda plevele, kita  be nieko. Man nepatiko. Pirmiausiai vaizdas. Ta plevelę reikia kažkuo paremti, kad vejas nenuneštų. Kitas dalykas, žoles. Kad ir kaip tu ravi, jos vis tiek lenda. Ir dar pastebėjau, kad dengtoje lysvėje braskės blogiau augo, nyko. Kitas dalykas, kad man ta juoda agro plevele (nu spec. braskems) atlaikė tik sezona g.gif  Čia tik mano pastebejimai ir bandymai. Pernai mulciavau pjauta zoje, pasiteisino.

vat ir aš galvoju šitaip mulčiuoti šiemet - nes jau tas ravėjimas doh.gif o dar su mažiuke praktiškai be šansų sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 05 02, 10:55)
vat ir aš galvoju šitaip mulčiuoti šiemet - nes jau tas ravėjimas doh.gif o dar su mažiuke praktiškai be šansų sad.gif

o kodėl nemulčiuojat žole, šiaudais ar pjuvenom?
Atsakyti
O gal aks žinote kur galima būtų gauti (nusipirkti) šiaudų?? Pas mus vienos braškės po agro plevele, o kitos be nieko, tai šitas pastoviai ravėt reik o ir braškės manau švaresnės būtų jei su šiaudais.
Kitas klausimėlis būtų, o jei mulčiuojat šienu, tai neužsisėja žolė??
O pjuvenos, neaplimpa pačio uogos???
Atsakyti