radau tokius atstumus: tarp juostų 40cm, o tarp augalų tarpai 20-30cm.
kažkos braškių augintojas yra sakęs, kad kai daigus susodini, atrodo, kad labai dideli atstumai, bet po metų jau kitaip atrodo. vadinasi tarpai nemaži turi būti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 04 17, 07:15)
o šiaip Vilniuje braškių daigų įsigyti galima tik turguose? Lyg mačiau internete, kad kai kurios parduotuvės prekiauja daigais.
dabar mugėje prie senukų banginio pirkau remontantines "Floriante" (atrodo taip vadinasi),
tai už daigelį po 3 lt mokėjau, gal bus geros
QUOTE(zilkonas @ 2011 04 14, 09:19)
Pernai pasodinau braškes. Ar reikia jas šiemet jau patręšti kokiom nors trąšom ar ne?
Braškes tręšiu kasmet, yra specialios trąšos braškėms. Pati pavasarį pabarstau vištų mėšlu(nepadaugint) ir pelenais. Apkaupiu. Senus (ta prasme nušiurusius,ligotus) lapus būtinai pašalikite, palikdami tik sveikus.
Papildyta:
QUOTE(*Inga:) @ 2011 04 14, 13:51)
O kada galima braškių ūglius persodint? Vasarą neišėjo, tai dabar miškas suaugęs.
Dabar pats metas, kol nesužydėjo, ir jei sau-tai sodinkite tik pirmą daigelį (ant ūso, na dar antrą iš bėdos jei labai jau gražus- gera stora skrotelė ir gražios šaknys) ) nuo motininio kelmo ir tik nuo geriausiai derėjusių braškių. LAIKYKITĖS ATSTUMŲ.. SEKMĖS
Ačiū
gal kas nors galit pasiulyti braskiu daigu Vilniuje, kad tiktu mergaitems balkone auginti i du ilgus lovelius gal turit remontantiniu AR vijokliniu.
labas ,praeitais metais pasisodinom braskiu.bet viena beda labai zole lenda,kiek ravejau kaip man padaryt siemet, kad neuzgoztu zole mano braskiu.vaziuoju i kaima kas 2-3 dienas.ir kaip kirpti usus?
QUOTE(mamicka @ 2011 04 19, 23:16)
labas ,praeitais metais pasisodinom braskiu.bet viena beda labai zole lenda,kiek ravejau kaip man padaryt siemet, kad neuzgoztu zole mano braskiu.vaziuoju i kaima kas 2-3 dienas.ir kaip kirpti usus?
Turėtų mulčiavimas padėt. Aš pernai medžio drožlem buvai apipylus, tai tik viena kita žolelė prasimušė. Išskyrus usnis, tos ir per asfaltą tikriausiai prasimuštų.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 20, 15:20)
pernai pasisodinau iš sėklų užsiaugintus braškių kerelius. Šiemet pačios pirmos žydėt susiruošė.
o-ho, tai gal labai ankstyvos? Koks pavadinimas?
QUOTE(diasaja @ 2011 04 20, 15:30)
o-ho, tai gal labai ankstyvos? Koks pavadinimas?
Kitą savaitę parašysiu, pakuotė sode palikta
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 20, 15:58)
labai idomu lauksim komentaru apie derliu ir bandysim mokytis , kad pernai sejot?
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 20, 15:58)
gerai, lauksiu, nes noriu įsigyti labai ankstyvų braškių. Net ir lysvę pasiruošiau ir užsėjau garstyčiomis.