Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(*Inga:) @ 2011 04 14, 13:51)
O kada galima braškių ūglius persodint? Vasarą neišėjo, tai dabar miškas suaugęs.

rašoma, kad geriausia braškes sodinti rudenį - nuo rugpjūčio iki rugsėjo vidurio, galima sodinti ir liepą (kuo anksčiau pasodinamos braškės, tuo didesnis derlius bus kitamet). jei braškės pasodintos vėlai rudenį, jas reikia gerai apdengti.
pavasarį sodinti reikia, kai tik išdžiūsta dirva - iki gegužės vidurio. (informacija iš interneto) biggrin.gif
Atsakyti
Buvau siandien toje mugeje prie Senuku... susigundziau ir as braskiu nupirkti - pirkau ankstyvasias "Saulene" ir vidutinio velyvumo "Florencija". Ziuresim kas gausis smile.gif
Atsakyti
ieškojau šiandien internete info apie braškes, tai jau veislių veislelių...
rašoma, kad gausiausią derlių duoda vėlyvų veislių braškės
Atsakyti
Tai jau tikrai... as ir pasimeciau tarp siulomos gausybes... Pries tai nelabai domejausi. Bet kiek suprantu, reik paciai bandyti auginti ir tada atsirinksiu kas tinka ir kas patinka smile.gif
Atsakyti
turbūt geriausias variantas - išbandyti. bet kažkaip vis knieti išsirink geriausią dar nepabandžius auginti biggrin.gif .
po kiek daigai mugėse?
miskouoga.lt turi neblogų pasiūlymų (daigas kainuoja 0,5 lt)
Atsakyti
Na, mokejau nepigiai-10+1 daig. kainavo 10 Lt smile.gif
Atsakyti
matyt visur po lituką, nes aš į vieną iš medelynų skambinau, tai ten irgi po litą, bet dar neprekiauja braškių daigais. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 04 16, 15:52)
matyt visur po lituką, nes aš į vieną iš medelynų skambinau, tai ten irgi po litą, bet dar neprekiauja braškių daigais. verysad.gif

O tu i muge prie Senuku neturi galimybes nuvaziuoti? Ji vyksta siandien ir rytoj-Vilniuje ir Kaune mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 04 16, 19:09)
O tu i muge prie Senuku neturi galimybes nuvaziuoti? Ji vyksta siandien ir rytoj-Vilniuje ir Kaune mirksiukas.gif

tolokai man iki Vilniaus virš 100 km, o iki Kauno dar toliau. Išsirinksiu iš medelyno kokių rūšių ir parveš.
o šiaip Vilniuje braškių daigų įsigyti galima tik turguose? Lyg mačiau internete, kad kai kurios parduotuvės prekiauja daigais.
Atsakyti
Tiesa pasakius nesidomejau kokia pasiula parduotuvese... Vakar irgi neplanavusi ju nusipirkau-pamaniau atvaziavus vaikams pasmaguriauti pakaks. O didesnius kiekius mama augina-pilnai pakanka. Bet man vis norisi visko savo ax.gif O vakar ir vaikas prase: sodinam braskes smile.gif Viena rusi jis isrinko biggrin.gif
Atsakyti
patinka vaikams braškės. aš iš sėklų auginu daigus, bet nesėkmingai - iš 25 sėklų išdygo 3 daigai. šiuo metu jau nemaži, bet paskaičiavus, tai daigo savikaina gaunasi 4lt smile.gif . daugiau turbūt jau nesėsiu. kai pasėjau sėklas, tai vaikas katiną barė, kad tasai lipa ant jo braškių biggrin.gif , tai jau beveik gaunasi, kad pats užaugino biggrin.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif braskiu nedrisau auginti is seklu...
Uztat zemuogiu nemazai prisejau-jau su tikraisiais lapukais, bet tokios miniatiurines doh.gif

Moteris, pas kuria vakar pirkau braskes, sake, kad siemet jau turetume sulaukti uogu smile.gif Bet, kiek pamenu is mamos, ju tik kelios tebus.. Dar vietos joms net nebuvo planuota, reiks "nugnybti" nuo bulviu kokiu... Ir dar sake, kad sodinti kas 40 cm, tai is visu sonu po 40 cm palikti? g.gif
Atsakyti