Įkraunama...
Įkraunama...

Kam tos vestuvės?

QUOTE(Maidenana @ 2011 05 17, 10:05)
maciau tavo liniuote vakar ir pamacius tiksla, pagalvojau, kad persilausi per puse su tokiu svoriu... neisprotek.. permazas bus.. tau patalokas 53..

aciu uz pastebejima, bus matyt kada laikas sustot wink.gif
QUOTE(Maidenana @ 2011 05 17, 16:15)
Nemanau, kad gyvenimo pakeleivio pasirinkimas yra lengvabudiskas reikalas, nes bus ir senatve, ir ligos, ir problemos, ir bedos, gali istikti nelaimes. zmogumi turi visiskai pasitiketi ir jis turetu taip pat pasitiketi tavimi, tad "teisingo" zmogaus pasirinkimas yra sunkus reikalas. o kur dar meile, sksualiniai temperamentai, poziuriu suderinamumas i esminius dalykus... tai kad teketi, o ypac anksti tai tikrai ne man.

Labai teisingi zodziai drinks_cheers.gif ir labai sudetingas procesas uzimantis daug laiko ir pastangu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pareigyte @ 2011 05 17, 20:28)
na visi mano pažįstami sugyventiniai anksčiau ar vėliau išsiskyrė. dėl gyvenimo darnos tai nekomentuosiu, nes su žvake nestoviu.

Pagalvok kiek yra susiženijusių kurie dar greičiau skiriasi su didžiausiais triukšmais ir vargais. Ceremonija ir antspaudai patys savaime darnos neprideda. O sugyventinių yra ir ne vieną dešimtmetį darniai gyvenančių.
Atsakyti
QUOTE(Boba2 @ 2011 05 18, 00:21)
1. Pagalvok kiek yra susiženijusių kurie dar greičiau skiriasi su didžiausiais triukšmais ir vargais.
2. Ceremonija ir antspaudai patys savaime darnos neprideda.
3. O sugyventinių yra ir ne vieną dešimtmetį darniai gyvenančių.

1. Ką aš turėčiau pagalvot? statistiką pateik apie sugyventinių skyrybas, tada paanalizuosim.
2. Darnos gali pridėti apsisprendimas būti su tuo žmogum visą gyvenimą. Santuoka yra apsisprendimas. Nors šiais laikais, kai skyrybos "greit ir pigiai" irgi per daug negalvojama su kuo apsisprendi. Sugyventinius galima gerbti, nes nepuola stačia galvą tuoktis, kita vertus galima juos peikti, nes po n metų taip ir nesugeba pasiryžti judėti pirmyn, t.y. arba santykius įteisinti arba skirtis.
3. Be abejo yra, bet tai ne masinis reiškinys. Kaip ir aplamai darnios šeimos Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(Pareigyte @ 2011 05 18, 20:04)
Sugyventinius galima gerbti, nes nepuola stačia galvą tuoktis, kita vertus galima juos peikti, nes po n metų taip ir nesugeba pasiryžti judėti pirmyn, t.y. arba santykius įteisinti arba skirtis.

Šioje temoje jau ne viena pasisakė, kad santuoka nesvarbi, tai kodėl reikėtų įteisinti arba skirtis? Neprigalvokit žmonėms nebūtų problemų smile.gif
Atsakyti
kita vertus galima juos peikti, nes po n metų taip ir nesugeba pasiryžti judėti pirmyn,

o santuokos liudijimas - tai judejimas pirmyn? tobulejimas koks nors ar kas? prideda kazko neapsakomo?

o kuo neteiseti santykiai kartu sugyvenat? kas nedraudziama istatymu - tas legalu ir teiseta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 19 gegužės 2011 - 09:38
1. Ką aš turėčiau pagalvot? statistiką pateik apie sugyventinių skyrybas, tada paanalizuosim.
2. Darnos gali pridėti apsisprendimas būti su tuo žmogum visą gyvenimą. Santuoka yra apsisprendimas. Nors šiais laikais, kai skyrybos "greit ir pigiai" irgi per daug negalvojama su kuo apsisprendi. Sugyventinius galima gerbti, nes nepuola stačia galvą tuoktis, kita vertus galima juos peikti, nes po n metų taip ir nesugeba pasiryžti judėti pirmyn, t.y. arba santykius įteisinti arba skirtis.
3. Be abejo yra, bet tai ne masinis reiškinys. Kaip ir aplamai darnios šeimos Lietuvoje.

Jokios patvirtintos statistikos apie sugyventinių skyrybas nėr. O pagalvot turėjai apie tai kad susiženiję žmonės gali daug greičiau išsiskirt nei geri sugyventiniai. Negerai kai žmones užlaiko tik antspaudai. Sakykim jei žmonės gamtine ir ekonomine prasme viens kitam nebenaudingi, darnos tarp anų nebėr, o užlaiko tik antspaudai - kam tada geriau nuo to? O sugyventinių nieks dirbtinai neužlaiko, anie sugyvena pakol aniems abipusiai naudinga tas bendras sugyvenimas. Žinau ne vieną atvejį kai žmonės būdami susiženiję nepatiria jokios darnos tarpusavy, gyvena kiekvienas sau, važinėjas po visur, su kitais duodas, o santuoka tik ant popieriaus. Sugyventiniai geri tuo tarpu gali būt nesusiženiję ale gyvent visapusiškai darnų gyvenimą, pastoviai palaikyt viens kitą ir būt abipusiai naudingi.
Dėl apsisprendimo, tai apsisprendę gali būt ir sugyventiniai. O ženijas žmonės nebūtinai padarę tą apsisprendimą visam gyvenimui. Tiek vieni tiek ir kiti turėtų suprast kad ne žmogaus valiai numatyt toli į ateitį. Protingi žmonės priima sprendimus tik tam kartui, įvertinę ant to meto esamą situaciją, kadangi anie puikiai supranta savo valios ir galimybių ribotumą. Negali būt sprendimo visam gyvenimui. Per laiką gamta ir aplinkybės gali sutvarkyt viską taip kad tam kartui padarytas sprendimas praras savo prasmę ir naudingumą. Tuo labiau kad santuoka pati savaime nėra apsisprendimas. Santuoka taipogi nėra ir sugyventinių santykių įteisinimas, kadangi pats sugyvenimas taipogi yra teisėtas.
Atsakyti
QUOTE(Pareigyte @ 2011 05 18, 18:04)

Taip santuoka yra apsisprendimas. Bet ne visiems reikalingas TOKS apsisprendimas. Man asmeniskai svarbesnis zingnis uz vedybas yra su kuo sugyventi vaika. Nes mano durnu suvokimu, santuoka galima anuliuoti, o va vaiko tai niekaip nepavyks. Vaikas surisa tevus visam likusiam gyvenimui.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2011 05 19, 15:35)
Taip santuoka yra apsisprendimas. Bet ne visiems reikalingas TOKS apsisprendimas. Man asmeniskai svarbesnis zingnis uz vedybas yra su kuo sugyventi vaika. Nes mano durnu suvokimu, santuoka galima anuliuoti, o va vaiko tai niekaip nepavyks. Vaikas surisa tevus visam likusiam gyvenimui.

Tosk, tai kodėl tiek daug vienišų mamų?
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2011 05 19, 14:52)

ne tik vienisu, bet ir neturinciu pinigu DNR tyrimams, kad prisiteisti alimentus
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2011 05 14, 19:51)
as esu viena is tu, kurios gyvena susimetusios, ir kurios nori isteketi, bet vyras (sugyventinis) neveda nes jam atrodo ,, kad vestuves nieko nepakeis ir jos niekam nereikalingos,,
pripazystu savo milziniska klaida -ejau gyventi kartu su juo dar pakankamai gerai neissiaiskinus jo poziurio i santuoka, ejau aklai, tikejau, kad pora meteliu pagyvensim kartu o tada susituoksim.
kokia as naivi buvau, net bloga prisiminus, galiu tik patvirtinti sklandancia minti,
kad kuo ilgiau gyveni su vyriskiu susimetus ir kuo labiau tikiesi ziedelio ant rankos,  tuo maziau sansu kad vyrukas pasipirs, juk jam ir taip patogu!! nebesupranta, kam dar ,,veltui ,, leisti pinigus toms vestuvems!
o man santuoka tai ne bet kas o vertybe, nezinau, vadinkit mane kvaila , bet santuokos rysyje jausciausi daug tvirciau, saugiau, nei budama sugyventine.
as labai logiskai bandziau saviskiam paaiskinti kam man tos santuokos reikia, bet jis visiskai manes nesuprato.
na ir ka dabar daryt? doh.gif

Aš nesiūlyčiau jums staiga griebtis kategoriško sprendimo - arba tuokiamės, arba skiriamės. Siūlyčiau mažais žingsneliais grįžti atgal, galbūt net prie pažinties pradžios sąlygų, kai kiekvienas gyvenote atskirai, susitikinėjote ir jums buvo gera kartu. Taigi, vienas iš sprendimų būtų buvimas kartu, bet gyvenimas ir buities vedimas skyriumi. Santykius galima palaipsniu gilinti, arba palaipsniui siaurinti, kartais galima juos staiga nukirsti, bet nebūtinai visais atvejais. Jei jūsų gyvenimo draugas nesupranta, kokie yra jūsų tikrieji lūkesčiai ir jam yra gerai, taip kaip yra, galbūt jūsų apsisprendimas gyventi atskirai, bet nenutraukti santykių galutinai parodys jam, kad iš tiesų nėra taip gerai, kaip jam atrodo, ir jis pradės mąstyti apie tai, o kas gi toliau.
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2011 05 19, 13:52)

Tam yra labai jau daug priezasciu, is kuriu dalis priklauso pacioms moteriskems.

Zinau, kad LT ziauri situacija. Bet viena is pagrindiniu priezasciu manau, jog moterys pacios susireiksmina del itakos vaikams. Mol tik motina moka paglostyti, suprasti ir t.t. Tuo paciu elementariausiai nurasydamos savo vyrus ir neleisdamos vyrams uzmegsti artima rysi su vaikais.
Gyvenu apsupta subobejusiu vyru (cia vienoje temoje tokia diskusija buvo issirutuliavusi lotuliukas.gif ), kurie turi labai artima rysy su vaikais. Ir jei santykiai teveliu nesusiklosto, tevukai nededa i krumus nuo atsakomybes: nei alimentu atzvilgiu, nei dalyvavimo vaiko gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2011 05 19, 23:13)
Tam yra labai jau daug priezasciu, is kuriu dalis priklauso pacioms moteriskems.

Zinau, kad LT ziauri situacija. Bet viena is pagrindiniu priezasciu manau, jog moterys pacios susireiksmina del itakos vaikams. Mol tik motina moka paglostyti, suprasti ir t.t. Tuo paciu elementariausiai nurasydamos savo vyrus ir neleisdamos vyrams uzmegsti artima rysi su vaikais.
Gyvenu apsupta subobejusiu vyru (cia vienoje temoje tokia diskusija buvo issirutuliavusi lotuliukas.gif ), kurie turi labai artima rysy su vaikais. Ir jei santykiai teveliu nesusiklosto, tevukai nededa i krumus nuo atsakomybes: nei alimentu atzvilgiu, nei dalyvavimo vaiko gyvenime.

Tosk, manau, kad čia nuo žmogaus atsakingumo priklauso. Jei žmogus neatsakingas, tai jo prie vaiko nepririš nei šliūbai, nei santuokos, nei dar kas. Kai paskaitai kartais temose, moterys vaikus gimdo, o va tuoktis dar negali, nes dar nežino ar tas žmogus jam tinkamas doh.gif . Man atrodo, kad prieš darant bigsmile.gif vaikiukus, jau reikia įsitikinti tuo žmogaus tinkamumu. Ir dar dažnai moterys tikisi vyrus" pririšti' vaikučiais, o šie ir deda į krūmus g.gif
Na gal tik toje temoje buvo akcentuojama ta tik motiniška meilė bigsmile.gif
Nėra jau Lietuvoj tie vyrai taip jau nustumiami nuo vaikučių auklėjimo.
Mano aplinkoje pilna vyriškų vyrų, bet vaikus popinančių tikrai nemažiau negu mamos.

Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2011 05 17, 15:33)
galbut, jeigu apskritai kils realus klausimas priremus prie sienos ar teketi, tai baznycia butu daug veliau, n metu pragyvenus su tuo paciu. man is esmes nereikia nei vestuviu nei vedybu. man ir taip gerai.

Tokie girdėti žodžiai " man ir taip gerai" bigsmile.gif
Maidenana, dar taip nesenai šaukei, kad tau šalia savęs žmogaus nereikia g.gif Bet jis ir neplanuojant atsiranda tam tikru laiku ir tam tikroje vietoje. Taip ir su vestuvėm bigsmile.gif

Atsakyti