QUOTE(arbatine_saldainine @ 2011 05 12, 18:34)
Ir ne, as nemanau, kad vyras neziuri rimtai i mergina nesipiršdamas. Tiesiog jei tai nebūtų problema kažkam, nebūtų ir tokios temos, kurioje diskutuojame.
Visų žmonių santykiai yra unikalūs, tačiau viena "sėkminga taisyklė" galioja visiems - reikia kalbėtis su savo mylimuoju/aja ir nenutylėti savo norų ar jausmų. Manau, kad tvirtos poros visada ras išeitį, kuri patenkins abu.
QUOTE(Tosk @ 2011 05 12, 18:43)
Problema kyla, kuomet moteris sutinka gyventi nesantuokini gyvenima, bet sirdyje svajoja isteketi. Kita problema kyla, kad kai kurioms istekejusioms moterims tiesiog neduota suprasti, jog gali buti ir kitokia laime nei ju
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2011 05 12, 21:14)
Tosk, visiškai pritariu. Puiki įžvalga.
Savo apibendrinimais bandau išprovokuoti įvairesnių, bet ne kategoriškų nuomonių ir tuo pačiu suprasti, kodėl taip atsitiko dabar, kad kažkam reikia įrodinėti santuokos instituto reikalingumą apskritai.
Nepamenu, kokia šios temos autorės problema, bet sprendžiant iš pavadinimo - ji nori santuokos, o mylimasis nesupranta, kam ji reikalinga (?) Tai tema, tikriausiai, paaiškinti jai, kodėl kai kurie žmonės nenori santuokos. Deja, tokios temos nugrybauja į klaidingas išvadas, jog moterys, kurios nesituokia, iš tikro nori vestuvių, tik to garsiai nepripažįsta. Tai yra nesąmonė, nors tikrai neabejoju, jog ir tokių moterų yra.
Bet jeigu jūs nesuprantate, kodėl kai kurie nenori tuoktis, ir norite tai suprasti (pasidariau tokią išvadą iš to, ką parašėte), tai klauskit konkretesnių klausimų

Apie save jau šiek tiek pasisakiau, galiu detalizuoti - nepernešu visuotinių registracijų, duomenų rinkimo, tai, kad mes visur esame sekami - esu prieš tai nusiteikusi, todėl man santuoka - dar viena registracija, aš jos nelaikau vertybe, man tai neutralus institutas su neigiama savybe - valstybine registracija.
Manau, didelė problema vyro ir moters nesusišnekėjime yra ta, kad jei vyras yra panašios pozicijos kaip mano (kam reikalinga santuoka?), tuo tarpu moteris nori tekėti, ji nesugeba jam paaiškinti logiškai, kodėl santuoka reikalinga. Gali būti, kad aiškinama tokiais dalykais kaip "na man tai svarbu, nežinau, kodėl taip noriu, tiesiog noriu". Tai ne paaiškinimas ir net nežinau, ką patarti, kad vyras suprastų santuokos svarbą. Pvz. mane įtikintų negalėjimas gyventi kartu. Tarkim į Saudo Arabiją vienišų moterų neįleidžia, net jei jos važiuoja ten su savo sugyventiniu. Todėl jei nori įvažiuoti į šalį ar joje gyventi, reikia tuoktis. Jungtiniuose Arabų Emyratuose jei gyvensi su saviškiu ir būsit nesusituokę, tai kaimynai gali jus įskųsti policijai ir supakuos, uždarys į kalėjimą, deportuos ar dar ką nors padarys. Va tokie argumentai man įtikinami, kad geriau gal susituokti. Merginos, tiesiog pasukit galveles, kodėl ta santuoka jums iš tikrųjų svarbi - na kas joje yra? Surašykit ant popieriuko, pageidautina logiškus argumentus. O toms, kurios nori santuokos, kad jaustųsi "saugesnės", siūlau jau dabar skirtis ir jokiu būdu nesituokti