Įkraunama...
Įkraunama...

Kam tos vestuvės?

Tosk, visiškai pritariu. Puiki įžvalga. drinks_cheers.gif
Savo apibendrinimais bandau išprovokuoti įvairesnių, bet ne kategoriškų nuomonių ir tuo pačiu suprasti, kodėl taip atsitiko dabar, kad kažkam reikia įrodinėti santuokos instituto reikalingumą apskritai.
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2011 05 12, 15:57)
nea, neatrodo
drinks_cheers.gif absoliučiai pritariu
Papildyta:

du žmonės gyvenantys kartu turi pareigų. kaip ir visi kiti kartu gyvenantys. ką keičia antspaudas pase nelabai suprantu? daugiau pareigų atsiranda?

Wit, būtent, aš ir norėjau aihaolos išklausti, kokios tos santuokinės žmonos pareigos, nes ji rašė, ; "Bent jau negalim pasakyti, kad ipareigota teikti zmonos pareigas ". bigsmile.gif
Nebuvau sugyventine, bet jei aiškinama , kad tai tokia pati šeima kaip ir santuokinė, tai ir partnerių pareigos manau tokios pačios bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2011 05 12, 18:43)
Problema kyla, kuomet moteris sutinka gyventi nesantuokini gyvenima, bet sirdyje svajoja isteketi. Kita problema kyla, kad kai kurioms istekejusioms moterims tiesiog neduota suprasti, jog gali buti ir kitokia laime nei ju 4u.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif Prieš einant kartu gyventi, partneriai jau turi žinoti, ko vienas iš kito tikisi. Jei norai sutampa ir pora laiminga, tai valio. Bet taip dažniausiai nėra, nes merginos eina gyventi su viltimi, kad susituoks, o vyrai neskuba, vat tada ir prasideda problemos.
Tosk, tikrai nesmerkiu tų žmonių, kurie gyvena kitaip ir yra laimingi. Bet esu jau rašius, kad man gyvenimas nesusituokus, nėra priimtinas, bet tai nereiškia, kad visi privalo gyventi pagal mano "kurpalių".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 13 gegužės 2011 - 07:14
na as kazkada ejau gyventi kartu,nes mylejau zmogu,norejau buti su juo,bet isteketi,oj ne...manes dar drauge klause,kodel esu su juo,jei nesvajoju apie vestuves...realiai net nezinau, man vestuves niekad neimponavo.
Atsakyti
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2011 05 12, 18:34)
Ir ne, as nemanau, kad vyras neziuri rimtai i mergina nesipiršdamas. Tiesiog jei tai nebūtų problema kažkam, nebūtų ir tokios temos, kurioje diskutuojame.

Visų žmonių santykiai yra unikalūs, tačiau viena "sėkminga taisyklė" galioja visiems - reikia kalbėtis su savo mylimuoju/aja ir nenutylėti savo norų ar jausmų. Manau, kad tvirtos poros visada ras išeitį, kuri patenkins abu.

QUOTE(Tosk @ 2011 05 12, 18:43)
Problema kyla, kuomet moteris sutinka gyventi nesantuokini gyvenima, bet sirdyje svajoja isteketi. Kita problema kyla, kad kai kurioms istekejusioms moterims tiesiog neduota suprasti, jog gali buti ir kitokia laime nei ju 4u.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(arbatine_saldainine @ 2011 05 12, 21:14)
Tosk, visiškai pritariu. Puiki įžvalga.  drinks_cheers.gif 
Savo apibendrinimais bandau išprovokuoti įvairesnių, bet ne kategoriškų nuomonių ir tuo pačiu suprasti, kodėl taip atsitiko dabar, kad kažkam reikia įrodinėti santuokos instituto reikalingumą apskritai.

Nepamenu, kokia šios temos autorės problema, bet sprendžiant iš pavadinimo - ji nori santuokos, o mylimasis nesupranta, kam ji reikalinga (?) Tai tema, tikriausiai, paaiškinti jai, kodėl kai kurie žmonės nenori santuokos. Deja, tokios temos nugrybauja į klaidingas išvadas, jog moterys, kurios nesituokia, iš tikro nori vestuvių, tik to garsiai nepripažįsta. Tai yra nesąmonė, nors tikrai neabejoju, jog ir tokių moterų yra.
Bet jeigu jūs nesuprantate, kodėl kai kurie nenori tuoktis, ir norite tai suprasti (pasidariau tokią išvadą iš to, ką parašėte), tai klauskit konkretesnių klausimų wink.gif Apie save jau šiek tiek pasisakiau, galiu detalizuoti - nepernešu visuotinių registracijų, duomenų rinkimo, tai, kad mes visur esame sekami - esu prieš tai nusiteikusi, todėl man santuoka - dar viena registracija, aš jos nelaikau vertybe, man tai neutralus institutas su neigiama savybe - valstybine registracija.

Manau, didelė problema vyro ir moters nesusišnekėjime yra ta, kad jei vyras yra panašios pozicijos kaip mano (kam reikalinga santuoka?), tuo tarpu moteris nori tekėti, ji nesugeba jam paaiškinti logiškai, kodėl santuoka reikalinga. Gali būti, kad aiškinama tokiais dalykais kaip "na man tai svarbu, nežinau, kodėl taip noriu, tiesiog noriu". Tai ne paaiškinimas ir net nežinau, ką patarti, kad vyras suprastų santuokos svarbą. Pvz. mane įtikintų negalėjimas gyventi kartu. Tarkim į Saudo Arabiją vienišų moterų neįleidžia, net jei jos važiuoja ten su savo sugyventiniu. Todėl jei nori įvažiuoti į šalį ar joje gyventi, reikia tuoktis. Jungtiniuose Arabų Emyratuose jei gyvensi su saviškiu ir būsit nesusituokę, tai kaimynai gali jus įskųsti policijai ir supakuos, uždarys į kalėjimą, deportuos ar dar ką nors padarys. Va tokie argumentai man įtikinami, kad geriau gal susituokti. Merginos, tiesiog pasukit galveles, kodėl ta santuoka jums iš tikrųjų svarbi - na kas joje yra? Surašykit ant popieriuko, pageidautina logiškus argumentus. O toms, kurios nori santuokos, kad jaustųsi "saugesnės", siūlau jau dabar skirtis ir jokiu būdu nesituokti wink.gif
Atsakyti
Kaip malonu, kad kai kurios santuokos salininkes jau pradeda suprasti sugyventiniu motyvus. Vadinasi, diskusija vis del to koreguoja zmoniu poziuri. Jog ir yra kitaip mastanciu ir jaucianciu, turinciu kitokius poreikius, ir jie visai normalus zmones, be jokiu ten fobiju, kompleksu ir t.t..
Atsakyti
Manau, didelė problema vyro ir moters nesusišnekėjime yra ta, kad jei vyras yra panašios pozicijos kaip mano (kam reikalinga santuoka?), tuo tarpu moteris nori tekėti, ji nesugeba jam paaiškinti logiškai, kodėl santuoka reikalinga. Gali būti, kad aiškinama tokiais dalykais kaip "na man tai svarbu, nežinau, kodėl taip noriu, tiesiog noriu". Tai ne paaiškinimas ir net nežinau, ką patarti, kad vyras suprastų santuokos svarbą. Pvz. mane įtikintų negalėjimas gyventi kartu. Tarkim į Saudo Arabiją vienišų moterų neįleidžia, net jei jos važiuoja ten su savo sugyventiniu. Todėl jei nori įvažiuoti į šalį ar joje gyventi, reikia tuoktis. Jungtiniuose Arabų Emyratuose jei gyvensi su saviškiu ir būsit nesusituokę, tai kaimynai gali jus įskųsti policijai ir supakuos, uždarys į kalėjimą, deportuos ar dar ką nors padarys. Va tokie argumentai man įtikinami, kad geriau gal susituokti. Merginos, tiesiog pasukit galveles, kodėl ta santuoka jums iš tikrųjų svarbi - na kas joje yra? Surašykit ant popieriuko, pageidautina logiškus argumentus. O toms, kurios nori santuokos, kad jaustųsi "saugesnės", siūlau jau dabar skirtis ir jokiu būdu nesituokti wink.gif

as esu viena is tu, kurios gyvena susimetusios, ir kurios nori isteketi, bet vyras (sugyventinis) neveda nes jam atrodo ,, kad vestuves nieko nepakeis ir jos niekam nereikalingos,,
pripazystu savo milziniska klaida -ejau gyventi kartu su juo dar pakankamai gerai neissiaiskinus jo poziurio i santuoka, ejau aklai, tikejau, kad pora meteliu pagyvensim kartu o tada susituoksim.
kokia as naivi buvau, net bloga prisiminus, galiu tik patvirtinti sklandancia minti,
kad kuo ilgiau gyveni su vyriskiu susimetus ir kuo labiau tikiesi ziedelio ant rankos, tuo maziau sansu kad vyrukas pasipirs, juk jam ir taip patogu!! nebesupranta, kam dar ,,veltui ,, leisti pinigus toms vestuvems!
o man santuoka tai ne bet kas o vertybe, nezinau, vadinkit mane kvaila , bet santuokos rysyje jausciausi daug tvirciau, saugiau, nei budama sugyventine.
as labai logiskai bandziau saviskiam paaiskinti kam man tos santuokos reikia, bet jis visiskai manes nesuprato.
na ir ka dabar daryt? doh.gif
Atsakyti
Dieve mano, jei jusu isrinktasis nesutinka, skirkites. Na kodel jam privalo buti vertybe jusu vertybes, o jums nera vertybe jojo vertybe. Na reikejo issiaiskinti iki galo, to nepadaret, kas kaltas? O uz klaidas reikia moketi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 gegužės 2011 - 19:09
QUOTE(MissR @ 2011 05 14, 19:51)
o man santuoka tai ne bet kas o vertybe, nezinau, vadinkit mane kvaila , bet santuokos rysyje jausciausi daug tvirciau, saugiau, nei budama sugyventine.

O kaip jūs jaustumėtės saugesnė ir tvirtesnė, kodėl?
Atsakyti
Mano nuomonė apie sugyventinius - tik pati geriausia. Apie gerus sugulovus lygiai taip pat, jei tik tų žmonių natūra atatinka viens kitam ir anie randa tarpusavy darną. Tai ir yra svarbiausia, gamta visada viską taip sutvarko kad būtų pusiausvyra.
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2011 05 14, 19:51)
as esu viena is tu, kurios gyvena susimetusios, ir kurios nori isteketi, bet vyras (sugyventinis) neveda nes jam atrodo ,, kad vestuves nieko nepakeis ir jos niekam nereikalingos,,
pripazystu savo milziniska klaida -ejau gyventi kartu su juo dar pakankamai gerai neissiaiskinus jo poziurio i santuoka, ejau aklai, tikejau, kad pora meteliu pagyvensim kartu o tada susituoksim.
kokia as naivi buvau, net bloga prisiminus, galiu tik patvirtinti sklandancia minti,
kad kuo ilgiau gyveni su vyriskiu susimetus ir kuo labiau tikiesi ziedelio ant rankos,  tuo maziau sansu kad vyrukas pasipirs, juk jam ir taip patogu!! nebesupranta, kam dar ,,veltui ,, leisti pinigus toms vestuvems!
as labai logiskai bandziau saviskiam paaiskinti kam man tos santuokos reikia, bet jis visiskai manes nesuprato.
na ir ka dabar daryt? doh.gif

Nejau tau vaikeli šliūbas didesnė vertybė už patį žmogų? Jei tave prie ano traukia ir jis tau daug naudos duoda, neišsiskirsi tu ir neiškeisi gero žmogaus į kaži kokią ceremoniją su neaišku kuom. Ir nereikia to. Žmogus visų pirma yra vertybė. Ir kam leist pinigus popieriam, jei gali už anuos nusipirkt gerai pavalgyt ar kokį naudingą daiktą? Kaip žiedelis ir popierius gali padovanot saugumą? Ar galvoji kad visos apsiženijusios moteros jaučias labai saugios? Toks mąstymas didelė klaida.
Atsakyti
Nejau tau vaikeli šliūbas didesnė vertybė už patį žmogų? Jei tave prie ano traukia ir jis tau daug naudos duoda, neišsiskirsi tu ir neiškeisi gero žmogaus į kaži kokią ceremoniją su neaišku kuom. Ir nereikia to. Žmogus visų pirma yra vertybė. Ir kam leist pinigus popieriam, jei gali už anuos nusipirkt gerai pavalgyt ar kokį naudingą daiktą? Kaip žiedelis ir popierius gali padovanot saugumą? Ar galvoji kad visos apsiženijusios moteros jaučias labai saugios? Toks mąstymas didelė klaida.

tiesiog negaliu sumastyt, kaip budama sugyventine gimdyciau vaikus, kaip isigytume bendra busta. nezinau. noriu tradicines seimos. ir vaikams aiskinti kodel mamytes pavarde ne tokia kaip tevelio nenoriu (savo kailiu patyriau kas tai per trauma , nenoriu to savo vaikams. vaikai siais laikais lb ziaurus) doh.gif
Atsakyti
zinokit vaikai gimdosi visur taip pat smile.gif bendra busta irgi galit pirkti smile.gif
Atsakyti