Įkraunama...
Įkraunama...

Kam tos vestuvės?

QUOTE(arbatine_saldainine @ 2011 05 09, 21:45)
Moterys, o jum neatrodo, kad nė viena sugyventinė neatsisakytų, jei gyvenimo draugas pasiūlytų už jo ištekėti? Kad ir kaip garsiai šūkauja lygiateisės, liberalės partnerės kažkodėl atsakymo "ne" nebūna, tai akivaizdžiai rodo, kieno noras gyvenant nesusituokus yra tenkinamas.

Keista,kai jus kalbate uz visas ...turiu pvz.ir ne viena...jos issilavine,finansiskai nepriklausomos...kam joms teketi...tik problemu atsiras daugiau...kaip jos sako,ir taip gerai atrodome... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2011 05 09, 22:45)
Moterys, o jum neatrodo, kad nė viena sugyventinė neatsisakytų, jei gyvenimo draugas pasiūlytų už jo ištekėti? Kad ir kaip garsiai šūkauja lygiateisės, liberalės partnerės kažkodėl atsakymo "ne" nebūna, tai akivaizdžiai rodo, kieno noras gyvenant nesusituokus yra tenkinamas.

Vienos atsisakytu, kitos ne, priklauso nuo zmogaus. As irgi esu sugyventine, bet tikrai noriu ateityje susituokti, ne del giminiu ar baliaus, man tai butu moraline svente MUMS dviems smile.gif
Atsakyti

As viena is tu, kuriai santuoka kaip arkliui penkta koja del paprastos kaip ir kitu panasiai mastanciu merginu priezasties - santuoka nieko nekeicia, neturiu ir svajones apie "baliu festivaliu". Jei maniskis man pasipirstu, sutikciau del to, kad reiskia, jog jam tai svarbu. Jei jam tai svarbu - velniai nemate, susirasyti galima, nes ji gerbiu, kaip ir viska, kas jam svarbu. Bet pasikartosiu (gal aiskiau pasidarys), ka jau sake ir kitos:
a) santuoka santykiu nesutvirtina, jie arba tvirti, arba ne. Jei nesusituokusios merginos su savo mylimuoju nesijaucia saugios, nera pasitikejimo - reikia keisti vyra, o ne versti ji tuoktis;
b. ) jei buciau susituokusi ir del kazkokiu priezasciu tektu skirtis, nei manes, nei vyro santuoka niekaip nesustabdytu - as uz laime, o ne kankyne. O issiskirti dabar kaip dvi kapeikos - pora teismo posedziu ir laisvas;
c) jei galvojat, kad nesusituokus skirtis lengviau, kad santykiai ne tokie rimti, prisiminkit visas savo buvusias nesantuokines skyrybas ir asaru upelius. Jei vis dar manot, kad jei pora nesituokia, tai vyras i mergina rimtai neziuri, tai jus turit problema, nes nezinot, kas yra tvirta meile ir pasitikejimas, del to uzjauciu (nesisaipau, jei ka).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jellg: 11 gegužės 2011 - 02:08
QUOTE(jellg @ 2011 05 11, 03:06)
As viena is tu, kuriai santuoka kaip arkliui penkta koja del paprastos kaip ir kitu panasiai mastanciu merginu priezasties - santuoka nieko nekeicia, neturiu ir svajones apie "baliu festivaliu". Jei maniskis man pasipirstu, sutikciau del to, kad reiskia, jog jam tai svarbu. Jei jam tai svarbu - velniai nemate, susirasyti galima, nes ji gerbiu, kaip ir viska, kas jam svarbu. Bet pasikartosiu (gal aiskiau pasidarys), ka jau sake ir kitos:
a) santuoka santykiu nesutvirtina, jie arba tvirti, arba ne. Jei nesusituokusios merginos su savo mylimuoju nesijaucia saugios, nera pasitikejimo - reikia keisti vyra, o ne versti ji tuoktis;
b. ) jei buciau susituokusi ir del kazkokiu priezasciu tektu skirtis, nei manes, nei vyro santuoka niekaip nesustabdytu - as uz laime, o ne kankyne. O issiskirti dabar kaip dvi kapeikos - pora teismo posedziu ir laisvas;
c) jei galvojat, kad nesusituokus skirtis lengviau, kad santykiai ne tokie rimti, prisiminkit visas savo buvusias nesantuokines skyrybas ir asaru upelius. Jei vis dar manot, kad jei pora nesituokia, tai vyras i mergina rimtai neziuri, tai jus turit problema, nes nezinot, kas yra tvirta meile ir pasitikejimas, del to uzjauciu (nesisaipau, jei ka).

drinks_cheers.gif labai teisingai pasakyta
Atsakyti

Bandziau isivaizduoti kokioje aplinkoje verciates ir su kokio pobudzio moterimis bendraujate, kad jums susiformavo tokia savotiska nuomone... g.gif

Na, as pvz. du kartus atsisakiau - su vienu ex sugyventiniu apskritai ateities nemaciau, buvo isimylejimas, skraidymas padebesimis, bendro ploto nuomavimas ir nuostabus gyvenimo metai. Taciau neketinau visa gyvenima gyventi toje salyje. Atmeciau ir kito ex sugyventinio (jau cia, LT) pirslybas (ok, zinodamas mano pozicija jis nesipirso su gelem, ziedais ir sampanais, bet taip, buitiskai bande net kelis kartus). Prisipazinsiu, kad tuomet tikejausi ir nujauciau kad tai tas vienintelis,. visam gyvenimu. Kodel atsisakiau? Tiesiog del finansiniu niuansiuku man patogiau buvo likti neapsipanciojus antspaudais, o kita vertus - turejau negera nuojauta kad nutempes prie altoriaus prades spausti del vaiko (nu nenoriu to).

Na ir ka? Jeigu dabartinis sugyventinis pasipirstu - nematyciau problemos. Bet jis zino, kad man tu antspaudu visiskai nereikia, speju, kad ir jam - tai kazin ar pirsis. (beje, jeigu manytu kad man tai svarbu - manau, kad tikrai pasipirstu 4u.gif ).

O siaip tai neretai vyrai labiau linke moteriskes temptis prie altoriaus - tokie slunkiai masto taip "turiu nuosava, ipareigota teikti zmonos pareigas", o jei tinginys - dar ir namu tarnaites extra etatu arti,. Argi nera gerai? Nors buna kad ir sugyventiniu porose moteris aria kaip tarnaite. Bent jau negalim pasakyti, kad ipareigota teikti zmonos pareigas lotuliukas.gif Ir apskritai - jeigu sugyventinis nebemylimas, nebetenkina ir t.t. - ji palikti yra lengviau, ypac kai nera vaiku. O jeigu kuri apsiskelbe pries visas gimines, tai buna ir kencia del to ivaizdzio.... ir tempia... metu metus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aihaola @ 2011 05 12, 13:47)
Bandziau isivaizduoti kokioje aplinkoje verciates ir su kokio pobudzio moterimis bendraujate, kad jums susiformavo tokia savotiska nuomone...  g.gif

Na, as pvz. du kartus atsisakiau - su vienu ex sugyventiniu apskritai ateities nemaciau, buvo isimylejimas, skraidymas padebesimis, bendro ploto nuomavimas ir nuostabus gyvenimo metai.  Taciau neketinau visa gyvenima gyventi toje salyje. Atmeciau ir kito ex sugyventinio (jau cia, LT) pirslybas (ok, zinodamas mano pozicija jis nesipirso su gelem, ziedais ir sampanais, bet taip, buitiskai bande net kelis kartus). Prisipazinsiu, kad tuomet tikejausi ir nujauciau kad tai tas vienintelis,. visam gyvenimu. Kodel atsisakiau? Tiesiog del finansiniu niuansiuku man patogiau buvo likti neapsipanciojus antspaudais, o kita vertus - turejau negera nuojauta kad nutempes prie altoriaus prades spausti del vaiko (nu nenoriu to).

Na ir ka? Jeigu dabartinis sugyventinis pasipirstu - nematyciau problemos. Bet jis zino, kad man tu antspaudu visiskai nereikia, speju, kad ir jam - tai kazin ar pirsis. (beje, jeigu manytu kad man tai svarbu - manau, kad tikrai pasipirstu 4u.gif ).

O siaip tai neretai vyrai labiau linke moteriskes temptis prie altoriaus - tokie slunkiai masto taip "turiu nuosava, ipareigota teikti zmonos pareigas", o jei tinginys - dar ir namu tarnaites extra etatu arti,. Argi nera gerai? Nors buna kad ir sugyventiniu porose moteris aria kaip tarnaite. Bent jau negalim pasakyti, kad ipareigota teikti zmonos pareigas  lotuliukas.gif  Ir apskritai - jeigu sugyventinis nebemylimas, nebetenkina ir t.t. - ji palikti yra lengviau, ypac kai nera vaiku. O jeigu kuri apsiskelbe pries visas gimines, tai buna ir kencia del to ivaizdzio.... ir tempia... metu metus  doh.gif

Gal galit paaiškinti, kokios yra žmonos pareigos ir kokios sugyventinės pareigos?
Kokias pareigas privalo atlikti žmona ir ko neprivalo sugyventinė?
Ir dar noriu paklausti, ar jūs savo sugyventinius slepiat nuo giminių? ( aš čia be ironijos)
Tiesiog, kai tuokėmės, tai buvo pakviesti patys artimiausi mums žmonės ir nei karto netempėm vienas kito kažkur, kad pasirodyti g.gif
Dėl skyrybų, turint ar neturint vaikų, bet kokiu atveju, išsiskirti lengviau sugyventiniams,nes nereikia popierinių reikalų tvarkyti, gal dar nespėta turto sugyventi, nors skyrybų procesas yra skaudus, aš manau, vienodai g.gif
Jo, visi vedantys vyrai slunkiai doh.gif doh.gif doh.gif Jeigu jūsiškis jus vestų, beje jūs tam ir nesipriešintumėt, tai jūsisškis irgi taptu slunkiu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 12 gegužės 2011 - 13:11
QUOTE(Molė @ 2011 05 12, 14:04)
Gal galit paaiškinti, kokios yra žmonos pareigos ir kokios sugyventinės pareigos?
Kokias pareigas privalo atlikti žmona ir ko neprivalo sugyventinė?
Ir dar noriu paklausti, ar jūs savo sugyventinius slepiat nuo giminių? ( aš čia be ironijos)
Tiesiog, kai tuokėmės, tai buvo pakviesti patys artimiausi mums žmonės ir nei karto netempėm vienas kito kažkur, kad pasirodyti g.gif
Dėl skyrybų, turint ar neturint vaikų, bet kokiu atveju, išsiskirti lengviau sugyventiniams,nes nereikia popierinių reikalų tvarkyti, gal dar nespėta turto sugyventi,  nors skyrybų procesas yra  skaudus, aš manau, vienodai g.gif
Jo, visi vedantys vyrai slunkiai doh.gif  doh.gif  doh.gif Jeigu jūsiškis jus vestų, beje jūs tam ir nesipriešintumėt, tai jūsisškis irgi taptu slunkiu?

Argi as kazkur parasiau, kad visi vede slunkiai? doh.gif Pasakiau, kad slunkiai tie, kurie spirga vesti nes norimoteriske tureti savo nuosavyben - mazdaug niekur tu dabar nedingsi. Beje, po vedybu tokie daznai apsileidzia, jau nemato reikalo skirti demesio romantikai ir t.t.t. Tikrai nemanau, kad visi vede tokie. Panasi ir moteriskiu kategorija yra - spirga isteketi kad galetu afisuotis "tai MANO vyras". Tada atsipusta prisiaugina kg. isvirsta i ragana ir pan. Nagi ne visos istekejusios tokios drinks_cheers.gif

Draugo nuo giminiu neslepiu nei afisuoju. Cia musu asmeninis gyvenimas. Niekam nieko neprivalau aiskinti.

Kokios zmonos pareigos? Taigi jau Biblijoje jos nuzymetos labai aiskiai. Beje, kaip ir vyro PAREIGOS. NBetgi baznytine santuoka gali buti anuliuota jeigu vienas pareigu nevykdo (na, paaiskejo, kad impotentas). Sugyventines tiketina irgi duksta su savo antrom pusem, bet to ju pasidulkinimo dar niekas nereglamentavo kaip PAREIGOS. Ir tas man patinka. Nors visa tai ir yra viso labo zodziu zaismas mirksiukas.gif
Atsakyti

Kokios zmonos pareigos? Taigi jau Biblijoje jos nuzymetos labai aiskiai. Beje, kaip ir vyro PAREIGOS. NBetgi baznytine santuoka gali buti anuliuota jeigu vienas pareigu nevykdo (na, paaiskejo, kad impotentas). Sugyventines tiketina irgi duksta su savo antrom pusem, bet to ju pasidulkinimo dar niekas nereglamentavo kaip PAREIGOS. Ir tas man patinka. Nors visa tai ir yra viso labo zodziu zaismas mirksiukas.gif
[/quote]
hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif

Du mylintys žmonės mylisi g.gif Dulkinasi šunys patvoriais blink.gif
O šiaip , kai būsit žmona, tada ir pakalbėsim lotuliukas.gif Nesakau, kad nėra žmonos ar vyro pareigų, bet per prievartą ir nenorą, tikrai nieko nedarau bigsmile.gif
Atsakyti

nea, neatrodo

QUOTE(jellg @ 2011 05 11, 03:06)

drinks_cheers.gif absoliučiai pritariu
Papildyta:
QUOTE(Molė @ 2011 05 12, 15:08)

Du mylintys žmonės mylisi g.gif  Dulkinasi šunys patvoriais blink.gif 
O šiaip , kai būsit žmona, tada ir pakalbėsim lotuliukas.gif Nesakau, kad nėra žmonos ar vyro pareigų, bet per prievartą ir nenorą, tikrai nieko nedarau bigsmile.gif

du žmonės gyvenantys kartu turi pareigų. kaip ir visi kiti kartu gyvenantys. ką keičia antspaudas pase nelabai suprantu? daugiau pareigų atsiranda?
Atsakyti
[quote=Molė,2011 05 12, 15:08]
[/quote]
hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif

Du mylintys žmonės mylisi g.gif Dulkinasi šunys patvoriais blink.gif
[/quote]

"mylisi", "dulkinasi", "isdykauja" - viska ta gali daryti du mylintys zmones thumbup.gif Tik nesuprantu kodel pavadinimas turetu zeisti.

Tiek to, turbut nesupratot manes su tom "pareigom". Ir apskritai - ten buvo veikiau zaidimas citata (beje, svariai nulemianti tiek baznytines, tiek civilines santuokos samprata). Ir vistik nesmagu kai ir sitas reikalas (greta pvz. namu ruosos) klasifikuojamas prie pareigu. O kad visokiu pareigu esama tai visuomet - tarp draugu, tarp poros, tarp kartu gyvenancios poros, tarp susituokusios poros.
Atsakyti
QUOTE(jellg @ 2011 05 11, 04:06)

Puiki diskusija. Dėkui, kad atsakote į mano mintį. Iš savo atsakymų variantų galite pastebėti, kad A variantą taikote neutraliai merginai, B - sau, C- man. Nedarykite tokių išvadų, juolab nereiškite užuojautos. Aš tiesiog svarstau kaip čia yra.
Ir ne, as nemanau, kad vyras neziuri rimtai i mergina nesipiršdamas. Tiesiog jei tai nebūtų problema kažkam, nebūtų ir tokios temos, kurioje diskutuojame.
Atsakyti
Problema kyla, kuomet moteris sutinka gyventi nesantuokini gyvenima, bet sirdyje svajoja isteketi. Kita problema kyla, kad kai kurioms istekejusioms moterims tiesiog neduota suprasti, jog gali buti ir kitokia laime nei ju 4u.gif
Atsakyti