Įkraunama...
Įkraunama...

Kam tos vestuvės?

Visgi, atsižvelgiant į kitų komentarus, galiu pasakyti, kad santuoka - atsakomybės įrodymas. Nes kol esi ne santuokoje, realiai bet kada gali supykti ir išeiti trenkęs durimis. Ir pasakokit nepasakoję apie šiuos laikus, nesąmonę senoms tradicijoms, bet yra kaip yra.
Santuoka yra darbas, darbas mokėti visą gyvenimą gerbti, rūpintis ir mylėti vienas kitą. Gaila, bet daug kas šito etato neatlaiko, kiti tik pusę (kitą pusę išnaudoja kitam "darbui" meilužiams), arba išvis nenori dirbti...
Ir nereikia milijono, kad gebėtum mylimam žmogui pasakyti "aš noriu būti šalia tavęs visą gyvenimą" ir jaučiu atsakomybę už savo jausmus ir mūsų santykius.

Tiesa... Būna ir santuokoje, kad žmonės visdar žaidžia santykius. Bet tokiu atveju, kam "ženytis", jei nesi tikras. Tokiu atveju gal ir gerai senmergėms gyventi su vyrais biggrin.gif Vien jau fizine prasme... Ką čia ir be pridursi...

Žinoma, tai mano (ir netik) nuomonė. Bet... Verta pamąstyti. 4u.gif
Atsakyti
na ir santuokoje gali trenkti durimis ir iseiti,man asmeniskai ziauru ziureti kai zmones tuokiasi ir po 5m pabega,nes jiems per sunku arba antroji puse neispilde ju svajoniu( cia turiu omenyje,buvo ne tokie ,apie kokius svajojo)

ir labai jau nesuvokiu to aiskinimo "ideali seima", tokiu nera, idealumo niekur nerasi...kai antrasetes buna "idealia laikyta seima skiriasi"...nu sorry,koks cia idealumas ju,toks,kad viesai nesidrabste purvais,kad nesipasakojo apie sunkumus?
Atsakyti
QUOTE(aihaola @ 2011 04 27, 18:19)
jus labai kategoriska. Be to manote, kad ir kitas turi manyti taip kaip jus manote. t.y. asmeniskai manote, kad pvz. vaikams auginti turtu nereikia ir jeigu koks vyras mano kitaip, reiskias ta moteri nepakankamai myli. Kodel manote, jog ir kitas turi manyti taip kaip jus? pvz. as manau, kad vaikui tikrai reikia ir neblogu pastoviu pajamu (privatus darzeliai, lavinimas ir t.t.t.) ir santaupu arba uztikrintumo del kredito (nu niedok dieve kas nutiks - puikiai suprantat kad anaiptol ne viska ligoniu kasos kompensuoja, o kai kurie gydymai gali ir simtus tukstanciu kainuoti (kalbu apie gydymus butinus, idant vaikas neliktu invalidu ar pan.). Galima liga, trauma, nelaimingas atsitikimas kur NIEKO nepadarysi - forst majeur. Bet neretai ir taip buna, kad pasekmes galima panaikinti (arba bent zenkliai sumazinti) - bet tuomet jeigu yra pakankamai slamanciu. Tai vat - man butu nepriimtina teoriska galimybe, kad mano vaikas butu galejes netureti galimybes i kokybiska ir geriausia gydyma ven todel, kad nesilaikiau savo principu - pirma atsistoji ant koju, o po to leidi vaikus i pasauli  4u.gif
Papildyta:
tai dziaukites kad vis dar nenuzudete savyje noro gyventi fantaziju pasaulyje uzuot prisivertusi noreti to ko dauguma sako, jog turetumete noreti  thumbup.gif

O kur pasakyta jog ir kitas turi manyt taip kaip as manau? Na gal mano parasymas ir skamba kategoriskai, bet as cia kalbu tik is savo puse, t.y. tik taip, kaip man atrodo. Aisku kad kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu, ir nei vieno nuomone nera "teisingesne" uz kito. Kas normalu ir priimtina vienam, kitam gali buti visai atvirksciai. Kad yra gerai tureti daugiau pinigeliu ir tureti pasitaupius jei kas nutiktu sveikatai - tai tiesa. Kad tureti daugiau pinigu negu mazokai yra gerai -labai sutinku. Bet juk ne visi yra karjeristai, ir kadangi mano atlyginimas nera labai didelis - privatiems darzeliams/prabangiems vaikams/super poliklinikai as sutaupyciau tik tada, kai jau man isvis per velu butu tureti vaiku, tai todel to ir nedarau, t.y. neatidelioju neribotam laikui seimos planu, nes, kaip sakiau, norint butinai uztikrinti visiska finansine gerove - reiktu daug metu. Tai va. Tai taip galvojate jog nelabai turtingu zmoniu vaikai buna nelaimingi? Visiskai nepritariu, nes dirbu toki darba, kur matau daug islepintu seimu vaiku, ir matau labai labai daug ydu. Todel pasiturintys teveliai turi labai protingai elgtis, kad ju vaikas isaugtu mastantis ir jautrus (juk zinot ka reiskia lepinimas,o daznai ir tevu nepakankamas bendravimas su vaikais, jei skiriamas visas demesys karjerai. Vel gi, kaip ir visur, yra visokiu seimu, kurie ir su pinigais, ir be pinigu nekokius vaikus isaugina, o buna kad ir su neypatingom salygom isaugina puikius zmones. Pinigai yra gerai, bet mano nuomone, yra kitu - daug daug svarbesniu dalyku!
Papildyta:
QUOTE(sviecia_saule @ 2011 04 28, 09:19)
Visgi, atsižvelgiant į kitų komentarus, galiu pasakyti, kad santuoka - atsakomybės įrodymas. Nes kol esi ne santuokoje, realiai bet kada gali supykti ir išeiti trenkęs durimis. Ir pasakokit nepasakoję apie šiuos laikus, nesąmonę senoms tradicijoms, bet yra kaip yra.
Santuoka yra darbas, darbas mokėti visą gyvenimą gerbti, rūpintis ir mylėti vienas kitą. Gaila, bet daug kas šito etato neatlaiko, kiti tik pusę (kitą pusę išnaudoja kitam "darbui" meilužiams), arba išvis nenori dirbti...
Ir nereikia milijono, kad gebėtum mylimam žmogui pasakyti "aš noriu būti šalia tavęs visą gyvenimą" ir jaučiu atsakomybę už savo jausmus ir mūsų santykius.

Tiesa... Būna ir santuokoje, kad žmonės visdar žaidžia santykius. Bet tokiu atveju, kam "ženytis", jei nesi tikras. Tokiu atveju gal ir gerai senmergėms gyventi su vyrais  biggrin.gif Vien jau fizine prasme... Ką čia ir be pridursi...

Žinoma, tai mano (ir netik) nuomonė. Bet... Verta pamąstyti.  4u.gif

Labai labai pritariu.
Atsakyti
QUOTE(sapnu_gaudytoja @ 2011 04 28, 16:07)
O kur pasakyta jog ir kitas turi manyt taip kaip as manau? Na gal mano parasymas ir skamba kategoriskai, bet as cia kalbu tik is savo puse, t.y. tik taip, kaip man atrodo. Aisku kad kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu, ir nei vieno nuomone nera "teisingesne" uz kito. Kas normalu ir priimtina vienam, kitam gali buti visai atvirksciai. Kad yra gerai tureti daugiau pinigeliu ir tureti pasitaupius jei kas nutiktu sveikatai - tai tiesa. Kad tureti daugiau pinigu negu mazokai yra gerai -labai sutinku. Bet juk ne visi yra karjeristai, ir kadangi mano atlyginimas nera labai didelis - privatiems darzeliams/prabangiems vaikams/super poliklinikai as sutaupyciau tik tada, kai jau man isvis per velu butu tureti vaiku, tai todel to ir nedarau, t.y. neatidelioju neribotam laikui seimos planu, nes, kaip sakiau, norint butinai uztikrinti visiska finansine gerove - reiktu daug metu. Tai va. Tai taip galvojate jog nelabai turtingu zmoniu vaikai buna nelaimingi? Visiskai nepritariu, nes dirbu toki darba, kur matau daug islepintu seimu vaiku, ir matau labai labai daug ydu. Todel pasiturintys teveliai turi labai protingai elgtis, kad ju vaikas isaugtu mastantis ir jautrus (juk zinot ka reiskia lepinimas,o daznai ir tevu nepakankamas bendravimas su vaikais, jei skiriamas visas demesys karjerai. Vel gi, kaip ir visur, yra visokiu seimu, kurie ir su pinigais, ir be pinigu nekokius vaikus isaugina, o buna kad ir su neypatingom salygom isaugina puikius zmones. Pinigai yra gerai, bet mano nuomone, yra kitu - daug daug svarbesniu dalyku!
Papildyta:
Labai labai pritariu.

As jusu nuomonei pritariu - galima ryztis vaikams ir su kukliu biudzetu. Galima ir apskritai be pajamu (beje, vienai LT moterei statistiskai atitenka bene 1,2 vaiko, o vienai asocialiajai moterei 5,6 - tad panasu, kad maziausias pajamas turintys pilieciai maziausiai sau ir sukasi galva islaikymo, aprupinimo problema). Prabangiem zaislams galima ir netureti, bet geroms klinikoms - manau kad butina (deja, nugydymo statistika ziauriai skiriasi, o vaiko sveikata rizikuoti del tapumo tiesiog mano nuomone, as neturiu teises).

Sakiau, kad jus kategoriska ir manot, kad ir kitas turi taip manyti, nes jus pasakete "artimiausiu laiku noreciau vaiku ir jeigu vyras nenoretu, manysiu kad nesieja su manim ateities". Gal ir sieja - bet gal jis tiesiog toks racionalistas, pragmatikas kaip as, kai kuriais aspektais jauciantis butinybe apsidrausti 4u.gif
Atsakyti
na as manau,kad vaikui netik gydymui ,bet ir issilavinimui nemenku sumu reik, nes pripazinkim,kad ne vienas nenorim su vaikais gyventi iki senatves ir juos islaikyti.
Atsakyti
Sapnu gaudytoja, as gerbiu, kad jus matote ir kitokias nuomones, taciau turite savo nusistatymus 4u.gif

Taciau del vaikuciu nelabai sutinku... Jie apvercia gyvenima aukstyn kojom. Ir tikrai nera pigus malonumas. Pirmiausia reikia normalaus busto, nes gyvenimo susipraudus keliuose kambariuose as nelaikau normaliu, nes kiekvienas zmogus, net ir mazas turi tureti asmenine erdve. Reikia normalios masinos, ne kalbu apie naujuteles ar Lexus ir pan. Bet normali masina, o ne skarbonke be jokiu oro pagalviu, taip pat turi savo kaina. Kokybiskas maistas lygiai svarbus ir besilaukianciai ir auganciam vaikui (lryte viena daigiavaike motina vaidino didvyre virdama vaikams koses is 2m senumo kruopu). Vasaros apranga vaikui mera butina superine. Taciau saltajam sezonui supirkti tinkama apranga, oiii kaip kainuoja. Ir ju uztenka tik vienam sezonui. Gerai jei ir ta viena sezona istempia lotuliukas.gif Nespjaukite ir i brangius zaislus, nes jie turi atitikti kruvas reikalavimu sveikatai. Nes tikrai nenoreciau, kad butu padaryti is kenksmingos plasmases ar dar biesas kokiu ten panaudotu neaiskiu dazu. Ir is savo patirties galiu pasakyti, visi ale pigiakai mums suluzdavo super greitai, taciau dar neteko nieko panasaus patirti nei su vienu is FP zaislu. Ugtelejus vaikams, atsiranda pomegiai, isriskeja ju gabumai. O juos lavinti velgi tenka atidaryti pinigine... Tad vaikai yra super brangus malonumas.

Sveikata reikia rupintis ne tik vaiku, bet ir sava 4u.gif

Sviecia saule, o as neziuredama i kazkokius kazkieno parasytus komentarus, o matydama realu gyvenima aplinui, manau, jog santuoka dar anaiptol nera atsakomybes yrodymas. Ir skirybu statistika deja tai puikiausiai yrodo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 03 gegužės 2011 - 15:41
QUOTE(Reika @ 2011 04 26, 18:56)
o as taip nemanau.
na gal todel ,kad as su saviskiu nesusituokus,bet bln jokio isnaudojimo neizvelgiu, cia greiciau as ji kitu akyse isnaudoju smile.gif

man gal slyksciau,kai veda zmones ir tada jau jauciasi kito savininkai ir seimininkai.Bet tokiu yra visur ir tarp susituokusiu ir susimetusiu ir siaip draugaujanciu.
Tas esu uz tolerantiska visuomene,todel tokio smerkimo ir menkinimo nesuprantu...gal per daug Leopoldo prisiziurejau "vaikai- gyvenkime draugiskai"

Aš visai ne apie tai. Mano pasakytos frazės esmė yra ta kad jeigu jis gauna visus santuokos privalumus, kam jam ta santuoka?
Atsakyti
tai perfrazuokim,jei tu gauni visus santuokos privalumus,kam tau ta santuoka?nes nori pasipuikuoti pries drauges ir gimines?
Atsakyti
Moterys pačios kaltos.
Atsakyti
QUOTE(sviecia_saule @ 2011 04 28, 09:19)
galiu pasakyti, kad santuoka - atsakomybės įrodymas. Nes kol esi ne santuokoje, realiai bet kada gali supykti ir išeiti trenkęs durimis. Ir pasakokit nepasakoję apie šiuos laikus, nesąmonę senoms tradicijoms, bet yra kaip yra.

Ne santuoka atsakomybes irodymas,o gyvenimas kartu...ir visai nesvarbu,susituoke ar ne...galima trenkti durimis ir tuo atveju ir kitu...gal tik popieriuku sutvarkymas,laiko sugaisimas,bet...jeigu zmogus nebe nori gyventi,tai jau jis pakentes tuos formalius susitvarkymu,nei kentes salia nemylima zmogu...
Santuoka ne darbas,gyvenimas kartu,tai darbas(pasikartosiu)...kazkaip viska suvedate vien i santuoka...nesusituoke zmones taip pat myli,gerbia,rupinasi...ar svarbu popieriukas ar zmogus,su kuriuo nusprendei praleisti visa gyvenima kartu...mastyti reikia realiai,ne milijonai ,bet...ne tik pasakyti,bet ir padaryti...svarbu,kad zodziau nuo darbu nesiskirtu... mirksiukas.gif
Atsakyti
Moterys, o jum neatrodo, kad nė viena sugyventinė neatsisakytų, jei gyvenimo draugas pasiūlytų už jo ištekėti? Kad ir kaip garsiai šūkauja lygiateisės, liberalės partnerės kažkodėl atsakymo "ne" nebūna, tai akivaizdžiai rodo, kieno noras gyvenant nesusituokus yra tenkinamas.
Atsakyti
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2011 05 09, 19:45)
Moterys, o jum neatrodo, kad nė viena sugyventinė neatsisakytų, jei gyvenimo draugas pasiūlytų už jo ištekėti? Kad ir kaip garsiai šūkauja lygiateisės, liberalės partnerės kažkodėl atsakymo "ne" nebūna, tai akivaizdžiai rodo, kieno noras gyvenant nesusituokus yra tenkinamas.

Klystate 4u.gif
Atsakyti