Mūsų šeimos mėgstamiausia saldi sriuba yra iš vyšnių su virtinukais. Sode turime vyšnių, todėl sezono metu beveik kasdien turėdavau ruošti šią sriubą. Kaimynų močiutė sako, kad taip pat galima virti ir iš juodųjų serbentų. Nesu mėginusi, gal ir gardu, bet spalva turbūt nekokia
O vyšnių sriubą verdu taip: pusę stiklinės vyšnių (be kauliukų) sumaigau su šakute, užberiu 0,5 stikl. cukraus, sudedu į verdantį vandenį ir verdu 10 min. Iš 1 stikl. miltų, 2 kiaušinių, trupučio vandens ir druskos paruošiu virtinukų tešlą. Į virtinukų vidų dedu po vyšnią. Virtinukus išverdu vyšnių sriuboje. Valgome su grietinėle.
Nežiūrėk į praeitį, vis tiek jos nepakeisi. Džiaukis kiekviena diena, iš to ir susideda gyvenimas.