Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (V)

Šeip O būna 21 ciklo diena mirksiukas.gif o ciklas 35dienų smile.gif na taip tų dienelių trūksta ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meid @ 2010 09 21, 13:02)
Čia yra staripsniukas apie blakstienų erkutes. Rašo, kad ir namuose vietiškai galima jas naikinti. O jums, drugeli, gydytojai tiesiog liepė laukt kol pagimdysit? Gal reiktų dar su kuo nors pasikonsultuoti?

http://www.emedicina..._demodekoze.pdf

Sakė, kad pirmą trimestrą negerai gerti vaistus. Ačiū už nuorodą, bet nežinau, ar pati sugebėsiu ten valyt akis, kaip rašo. ne viską suprantu, kaip ten daryt, gerai būtų, kad kokį kartą okulistas atliktų tą procedūrą.... bet jie juk ką - kam čia terliotis pasakys, gerkit vaistus, kai bus virš 3 mėn nėštumas. Oi nežinau...
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 09 21, 14:34)
na, o pas mane keista situacija. 12-13CD buvo pasirodę vaisingosios gleivės ir gimdos  kaklelis toks link vaisingesnių buvo, dar patepimas buvo. 13CD mudu sumanėm po ilgos pertraukos pasidžiaugti vienas kitu ir... suplyšo gumutė doh.gif bet 14CD vaisingumo požymiai dingo, dabar 16 CD BT nepakilo taigi mums ir vėl pasisekė. Reiškia vaisingos dienos dar laukia ateityje. Bet nors ir kreminės bei lipnios dabar gleivės nededu gumučių į šoną... vis dėlto 16CD, bet tik todėl, kad 16CD, nes aiškiai jaučiu jog nevaisingos dienos. Et tikiuosi nebus man O kaip kartais pasitaiko kokią 29CD schmoll.gif
kaip suprantu pagal Bilingso metodą, jei 4 dienas bus lipnios aiškiai nevaisingos gleivės, uždaras žemai gimdos kaklelis, galėsiu nebesisaugot kurį laiką, t.y. kol pamatysiu nors menkiausią pokytį?

Aš tai Tau palinkėčiau, kad BT nepakiltų ryt - poryt. unsure.gif Per kiek laiko po gleivių piko dienos (sąmoningai nesakau "po ovuliacijos") BT privalo pakilti? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2010 09 21, 07:51)
Mano šį ciklą ne toks gražus, kaip Garbanėlėlės, bet nustebino BT pakilimas visas tris dienas išsilaikęs per 0.2 Fertilis nubraiže storas linijas, ko jau seniai nebuvo biggrin.gif

O kaip Tavo BT elgdavosi tais mažiau aiškiais atvejais - netvarkingai, bet paskui vis tiek aiškiai pakildavo, ar ir išlikdavo tokia "ant ribos" iki pat mmm?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 21, 19:39)
O kaip Tavo BT elgdavosi tais mažiau aiškiais atvejais - netvarkingai, bet paskui vis tiek aiškiai pakildavo, ar ir išlikdavo tokia "ant ribos" iki pat mmm?

Na, aš paprastai nematuoju daugiau nei būtinai reikia smile.gif Kartais tenka laukti ketvirtos pakilusios, kartais dar gleivių.
Atsakyti
Smalsute, šiaip visur rašo, kad po gleivių piko BT gali pakilti po 3-4 dienų.
Bet čia iškyla įdomus klausimas pasvarstymams:
Bilingso metodo knygoje rašoma, kad jei nėra vaisingųjų gleivių, o jų juk nėra po gleivių piko, spermatozoidai patekę į nepalankią terpę labai greitai tampa nebegyvibingi. Taigi, mąstant, kad O įvyksta prieš pat BT pakilimą, tuo laiku, kad ir yra ta ląstelė ten kur jai priklauso nepastosi, nes niekas iki jos nenukeliaus.
Iš kitos pusės BT reaguoja būtent į progesterono skyrimąsi organizme, todėl mano nuomone labiau tikėtinas variantas, kad O įvyksta gleivių piko dieną, ar arti jos, o organizmas sureguoja vėliau.
Bet man niekada nėra buvę, kad BT pakiltų vėliau nei dieną po piko. Ir niekada nėra buvusios O 13CD, anksčiausiai - 16CD. Per daug sutapimų būtų irnesakyk.gif
Atsakyti
Teoriškai BT gali pakilti ir po 3-4 dienų po O, nes progesterono lygis gali pakilti iškart, o gali tik po truputį, jei gerai atsimenu. Tad gali būti 3-4 dienos po gleivių piko ir po pačios ovuliacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 09 21, 22:37)
Bilingso metodo knygoje rašoma, kad jei nėra vaisingųjų gleivių, o jų juk nėra po gleivių piko, spermatozoidai patekę į nepalankią terpę labai greitai tampa nebegyvibingi. Taigi, mąstant, kad O įvyksta prieš pat BT pakilimą, tuo laiku, kad ir yra ta ląstelė ten kur jai priklauso nepastosi, nes niekas iki jos nenukeliaus.

O negali koks spermatozoidas lukterėti kiaušintakyje? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 22, 16:08)
O negali koks spermatozoidas lukterėti kiaušintakyje? mastau.gif

Tai va, kad kiaušintakyje gali, bet jei nėra gleivių, mylėkis kad ir ovuliacijos dieną ir niekaip nepastosi.
suri kata, dabar viskas aišku thumbup.gif Taigi, kai kurioms moterytėms BT matavimas reikalingas tik tam, kad įsitikintų jog tikrai įvyko ovuliacija. O jūs realiai esate turėjusios šiaip iš niekur nieko anovuliacinių ciklų? t.y. ne po vaikiuko? Nes man nepasitaikė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 22 rugsėjo 2010 - 17:06
QUOTE(Horo @ 2010 09 22, 17:58)
Tai va, kad kiaušintakyje gali, bet jei nėra gleivių, mylėkis kad ir ovuliacijos dieną ir niekaip nepastosi.

nono.gif Tai kodėl tas pats Bilingso metodas liepia laukti net iki ketvirto ryto po gleivių piko? Ir kodėl bet kokių (net ir aiškiai nevaisingo tipo) gleivių atsiradimas po mmm jau rodo vaisingosios fazės pradžią - gi irgi spermatozoidai turėtų nusibaigti, kur jiems dar bekeliauti? O ir šiaip juk negali gyvame organizme būti taip, kad va šiandien iki 15 val. 23 min. gaminasi vaisingos gleivės, o paskui tarsi mygtuko paspaudimu persijungia ir jau nuo 15 val. 14 min. gaminasi nevaisingos. Tų gleives sekretuojančių liaukučių yra bene 4 tipai, sekrecija palaipsniui didėja / mažėja. Gal akimi jau ir nebematai vaisingųjų gleivių, nes jas užgožia nevaisingos, bet kokia realiai jų sudėtis - labai klausimas.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 09 22, 17:58)
O jūs realiai esate turėjusios šiaip iš niekur nieko anovuliacinių ciklų? t.y. ne po vaikiuko? Nes man nepasitaikė 4u.gif

Nežinau. blush2.gif Su ankstesnėmis žiniomis atrodė, kad keli yra pasitaikę, bet gal buvo interpretavimo klaidų (dabar negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti, nes ir duomenų trūksta).
Atsakyti
Smalsute, na matai, jie ir greitai tampa negyvybingi, jei nėra vaisingojo tipo gleivių. Suyra per kelias minutes. Ir aš esu Bilingsų knygoje radusi, kad ovuliacijos ir vaisingųjų gleivių nesutapimas gali būti nevaisingumo priežastimi unsure.gif Dėl tų 4 dienų, tai kaip ir sakei, jos reikalingos tam, kad galutinai įsitikintum, jog nėra vaisingo tipo gleivių. Ir šiaip visi metodai paliekami su atsarga. Pav. pas mane nebūna nė vienos sausos dienos. Tačiau, aš atpažįstu, kaip atrodo mano nevaisingos gleivės, todėl taikau ankstyvųjų dienų taisyklę ir netgi pasiseka susekti mažiausius pokyčius link vaisingos fazės, bet man man reikėjo labai daug laiko, kad susiprasčiau kas kaip 4u.gif
Atsakyti
Na, kas naujo? Gal visos pas nestuke.gif pabėgot? biggrin.gif Mano Bt šiuo metu rekordiškai žema 36,5C ir tokia laikosi kelias dienas. Jau turėčiau sulaukti ovuliacijos, nes 5 dienas stebiu atvirą gimdos kaklelį, vaisingas gleives ir vis dėlto jau 20 CD. Reiškia mano ciklas ir toliau atkakliai nereguliarus, nes aną ciklą ovuliacija įvyko 16 CD.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 09 26, 23:38)
Na, kas naujo? Gal visos pas  nestuke.gif pabėgot? biggrin.gif

Nepabėgom biggrin.gif , pas mane pvz. visiškas štilis. Laukiu mmm, kurios turi greit jau pasirodyt.
Atsakyti