Įkraunama...
Įkraunama...

Rumunija: kalnai, jūra ir pilys

Ryte apsižiūrim kur gi čia mes miegojom

mūsų kambariukas

user posted image

vidinis kiemas labai išpuosėlėtas

user posted image

Su močiute pagerem kavos, pasikalbėjom apie kalnus, vaikus.. kates. Ji mane dar nuramino, kad kai man reiks išvažiuoti, tai jos šeimyniskis patrauks savo mašina kuri musu siuo metu yra uzstaciusi.. mano vyras buvo apakes kaip as susikalbu rumuniskai.. as savimi irgi buvau bais patenkinta

user posted image

atsisveikinam su močiute ir kalnais kurie vis dar skendi debesyse

user posted image

Kitas tikslas Fagaras tvirtovė

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

lendam į vidų

user posted image

user posted image

user posted image

nežinau kaip mes taip sugebėjom, bet visur vartai buvo atviri, žmonių prekiaujančių bilietukais nesutikom, tai pasikulturinom nemokamai

plieninis žirgas

user posted image

tvirtovės vidinis kiemas

user posted image

user posted image
Atsakyti
Slenkančios kopos išties fantastinis dalykas. O ten dar toliau, link Vokietijos koks nerealiai laukinis pajūris nuostabus....
BEt dabar kartu pakeliausim po Rumuniją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gato negro @ 2010 07 30, 22:07)

ispudingas vaizdas wub.gif labai grazus Jusu fotoreportazas thumbup.gif
Atsakyti
tolau važiuojam į Homorod miestelį pažiūrėt dar vienos sutvirtovintos bažnyčios

40 km .. atstumas.. dar tiek visko reikia apžiūrėti, o liko vos keturios dienos..
ir kelias veda į neviltį

user posted image

Blogą asfaltuotą kelią pakeičia žvyras, bet miestelis pakeliui mums visai patiko. Šitam regione juntama saksų įtaka, nes miestelio namai jungasi vieni su kitais, sudarydami neįveikiamas sienas..

user posted image

user posted image

vaizdas atpirko smile.gif deja į vidų neįėjom, pabučiavom spyną..

user posted image

user posted image
Papildyta:
Visai netoli Homorod, vos už kokių 5km yra Rupea miestas su viduramžių tvirtove ten dabar ir dumiam.. matosi jau iš tolo

user posted image

user posted image

ačiau nors ir matom ją nerandam privažiavimo
iš kito šono už miesto

user posted image

nutariam grįžti atgal į miestelį ir eit pilies kryptimi, mes vis dėlto ją priėjom, bet vartai visur užrakinti.. Pamatėm vyruką, pradėjau rodyt , kad labai į vidų norim, o tas sako- du lt žmogui.. mes katučių plojam.. jis pasirodo sargas buvo, pilis remontuojama ( už EU pinigus ) todel kol kas turistų nepriima.. dar žmogus ir pavedžiojo

user posted image

user posted image

user posted image

vaizdelis nuo viršaus

user posted image

user posted image

user posted image

pratesiu veliau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gato negro: 01 rugpjūčio 2010 - 07:30
apžiūrėję Rupea, ir besigrižėdami apinių laukais važiuojame link Sighisoara

user posted image

pakeliui stojme miestelyje Saschiz, kuriame vis dar gyvena apie 50 Saxu, visi kiti išsikraustė atgal į vokietiją smile.gif

miestelio bažnyčios laikrdžio bokštas praktiškai identiškas Sighisoaros

user posted image

user posted image

[user posted image

Visai netoli ant kalniuko yra 14 am viduramžių pilis

user posted image

edja pamačius debesis ntariam , kad nors ir užlipt į pilį bais knieti, bet sulis juodai

user posted image

traukiam toliau
Atsakyti
Koks grazus Jusu pasakojimas, aciu, kad dalinates ispudziais! thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloja @ 2010 08 02, 17:19)
Koks grazus Jusu pasakojimas, aciu, kad dalinates ispudziais!  thumbup.gif  4u.gif

oi nre uz ka, jei tik patinka.. tai megaukites smile.gif

man paciai keliones aprashymai padeda atsirinkti kiek ka matem ir kaip ten viskas buvo.. tenka ir zemelapi ishskleist ir gida pavartyt, nes nebeatsirenku vietom.. tai ir neto prireikia smile.gif
Atsakyti
Sighisoara pasitiko šlapiomis gatvėmis.. bet atmosfera.. ir tie apsilaupę namų sienos, man rodėsi labai artimos.. visai kaip užupy smile.gif

user posted image

user posted image

susidomėjimo nėra net prie pigių suvenyrų

user posted image

ir vaizdelis dėl kurio užsukom

user posted image

įspūdingas bokštas

user posted image

Būtent čia gimė Vladukas.. nors kažkodėl aš visą kelionę jį vadinau Vytautu.. artimiau širdies

user posted image

bažnyčia
user posted image

Atsakyti
user posted image

miestelis persunktas Drakulos motyvo, visi suvenyrai vampyriški, net lange matem veikėją apsirengusi drakulą ir visiap ten kėlusį nepaprastą susidomėjomą mažiems vaikams.. kadangi į muziejus nėjom, bo nelabai ką tikimės juose rasti.. apėjom miestuką gana greit.. bet labai patiko

user posted image

user posted image

Papildyta:
Visai netoli už kokių 30km yra kita labai įžymi vieta- Biertan. Sutvirtovinta bažnyčia ant kalniuko, matosi iš toli ir yra tikrai didžiulė

deja fotkių reikia pasiskolinti, nes mano nepriartino normaliai

user posted image

user posted image

maniske
user posted image

user posted image

Važiuojam toliau.. lygtai Brateiu miestelis... nežinau.. ir nėra prasmės ieškoti
ten visko tiek ir vieni objektai už kitus geresni..gražesni..atsitrinkti nėr šansų

user posted image

user posted image

Kelias laukia vėl.. Atvykstam į sen saksu miestą Medias.. beje nėra ten ką labai veikti..bet pro šalį užsukti galima

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gato negro: 02 rugpjūčio 2010 - 22:48
Turiu kolegių rumunijoj, tai klausiau kuris miestas pats gražiausias. Tai vienas iš mietų buvo Sibiu

ten dabar ir traukiam į europos kultūros sostine 2007 smile.gif

user posted image

user posted image

Melagių tiltas, sako jei būsi ant jo ir meluosi, tai įgriūsi.. beja Čeušesku sugebėjo kažkaip nuo jo kalbą tart ir nieko neatsitiko, bet poto jis nusisuko nuo šio miesto ir niekada nebegrįžo smile.gif

user posted image

''kitoks'' staliukas su kėde

user posted image

user posted image

user posted image

Miestas pilnas žmonių, pulsuojantis gyvybe, deja atvykome gana vėlai ir bandėm rasti kur apsistoti, beja be viešbučių nieko neradom.. o buvom tokie nusikalę, kad nebematėm nei bažnyčių nei aikščių.. vienintelio dalyko ko norėjosi, tai išsitiesti lovytėj ir pagulėti.. sukaupiam paskutines jegas ir toliau vaikštinėjam

user posted image

user posted image

nusprendžiam kad reikia važiuot i visai netoli esanti Orlat miestelį, nes jame yra viduramžių tvirtovė
Atsakyti
Orlat miestelis pasirode labai saksiškas ir man tai labai patinka smile.gif

user posted image

vidinis kiemas

user posted image

gerai išsimiegoję patraukėm ieškot viduramžių pilies.. nieks angliškai nešneka, o aš rumuniškai dar nespėjau išmokt.. pagavau moteriškę, pradėjau burti kad cetatea yra čia .. kažkur..
- aaa sako... cetateja.. bla bla centrum.. bla bla biserika ( baznycia ) bla bla tren ( traukinys ) bla bla cetatea
mano vertimas buvo toks, vaziuoji i centra randi baznycia , uz jos traukiniu begiai, pervažiuoji ir randi savo tvirtovę

radom centra, radom baznyčia ir bėgius radom, per važiuojam o ten kalva ir upe aplink
user posted image

nutariam važiuot į dešinę.. kažkokį kolūkio tvartą privažiavom, išlenda kokia tai čigonka.. ketvirta gal kelionėj.. aš vėl lipu iš mašinos- vel cetatejos ieškau..
sako- va ten už šitos kalvos

na galvoju reikėjo sukti į kairę pasukom į dešinę.. na neatspėjom, važiuojam per kažkokį vos gyvą medinį tiltą, privažiuojam kokią tai trobelę ir mūsų kelias baigiasi upe

user posted image

dar kokias 5 sekundes mastem, kad turetume pravažiuoti.. poto nutariu bristi..

perbridus upę už krūmų atsiveria, kad nera čia jokių griūvėsių

user posted image

user posted image

brendu gaivinančiu vandeniuku atgalios

user posted image

aš taip ramiai palikt negaliu, man norisi ieškot iki galo.. tiek atvargta.. nedaug beliko... bet po vyro argumentu.. sedziu tyliai masiniuke ir galvoju- na gal ir taip.. internete paziuresiu

pevaziuojam atgalios per begius, sukam į karę ir po kilometro išvystam cetateja
.. monastyrius 60-as matyt.. ir tiek vargta

user posted image

Atsakyti
na paskaičius savo rašliavas tai stengsiuos lietuvių kalbos mokytojos gatvėj nesutikt.. gėda būtų
.. bet bais tingiu taisyt

taigis pravažiuojam kokį tai miestelį

user posted image

su gražia pušiala fone

user posted image

Tolimesnis miestukas Orastie, kažkokių griūvėselių irgi turim rasti

user posted image

radom siena, bet nieko daugiau ..

user posted image

user posted image
na nebent mečetę

user posted image

išpuoselėtą žiedą

user posted image

ir jei po teisybei, jei nebūtų nuotraukų tai atsiminčiau tik mažytę parduotuvę centre, kur mane pramušė.. joje aš kaip ir atsipeikėjau ir manyje užgimė noras gaminti, daug salotų visokių o jau kokią skanią sriubą aš būčiau galėjus pagamint..o troškinuką su paprikutėmis ir baklažaniukais, kopusčiukais.. niam niam oi.. aš supratau, kad kulinarija- yra tikrasis mano pašaukimas ir kad vienintelis likęs troškimas - pasisukinėt prie puodų ir pjaustymo lentelių

user posted image

Atsakyti