o as kepta duona ruosiu taip:
pakepinu riekelemis.ištepu česnaku
susipjaustau smulkiai svoguno galvyte. kuo smulkiau tuo skaniau. sumaišau su majonezu ir dedu ant duonos. tokie sumuštinukai gaunasi. dar ant viršaus užlašinu pomidorų padažo
Kai kepu daug duonos iškylai ,kad nereiktų kiekvieno duonos gabaliuko trinti česnakais aš darau taip;iškepą duoną sudedu į puodą.Pasidarau iš šspausto česnako ,duskos ir trupučio majonezo masę .Sudedu į puodą su iškepta duona,uždengiu ir gerai sukratau.Tik nereikia perdėt majonezo ,nes duonytė bus per minšta.
O mes tai labai megstam tokia duonos misraine:duona supjaustyta kubiukais pakepti aliejuje,po tokai truputi atvesta,ispausti cesnako,itarkuti surio,ipjaustyt virta kiausini ir itarkuoti obuoli(geriau rugstesni) ir sumaisyti viska su majonezu.SKANAUS!
QUOTE(Divena @ 2006 11 25, 13:15)
Kai kepu daug duonos iškylai ,kad nereiktų kiekvieno duonos gabaliuko trinti česnakais aš darau taip;iškepą duoną sudedu į puodą.Pasidarau iš šspausto česnako ,duskos ir trupučio majonezo masę .Sudedu į puodą su iškepta duona,uždengiu ir gerai sukratau.Tik nereikia perdėt majonezo ,nes duonytė bus per minšta.
Čia gera mintis Aš tai paprastai irgi tingiu kiekvieną riekę česnaku trinti, tai tiesiog kątik iškeptą duoną dedu į foliją, šalia dedu česnakų skiltelių, foliją gražiai užlankstau. Truputį pastovi ta duona, ir neatskirsi, buvo ji česnaku ištrinta ar ne o skonis labai geras
as tai darau kartais tokius sumustinukus:
iskepu duona,istrinu cesnaku.po to sutarkuoju morka,ja pakepu keptuveje.kai atvesta tarkuota morka,sumaisau su majonezu ir dedu ant duonytes.ant virsaus dar reikia uzdeti maza sprotuka.labai skanu
Papildyta:
va sitas ir superinis receptukas,kas ragavo visiem patiko
irgi reikia pakepti duonyte,istrinti cesnaku.
po to supjaustyti pomidorus(griezineliais),deti ant duonos.
o ant pomidiru deti silke pjaustyta,po to majonezo sauksteli ant kiekvieno.papuosti galima krapais,petrazolem,na kas ka megsta.
labai puosia istikro stala,jei dar i lekste pridedu salotu lapu tai liuks atrodo
na tikiuosi aiskiai cia surasiau
iskepu duona,istrinu cesnaku.po to sutarkuoju morka,ja pakepu keptuveje.kai atvesta tarkuota morka,sumaisau su majonezu ir dedu ant duonytes.ant virsaus dar reikia uzdeti maza sprotuka.labai skanu
Papildyta:
va sitas ir superinis receptukas,kas ragavo visiem patiko
irgi reikia pakepti duonyte,istrinti cesnaku.
po to supjaustyti pomidorus(griezineliais),deti ant duonos.
o ant pomidiru deti silke pjaustyta,po to majonezo sauksteli ant kiekvieno.papuosti galima krapais,petrazolem,na kas ka megsta.
labai puosia istikro stala,jei dar i lekste pridedu salotu lapu tai liuks atrodo
na tikiuosi aiskiai cia surasiau
[quote=Divena,2006 11 25, 14:15]
Kai kepu daug duonos iškylai ,kad nereiktų kiekvieno duonos gabaliuko trinti česnakais aš darau taip;iškepą duoną sudedu į puodą.Pasidarau iš šspausto česnako ,duskos ir trupučio majonezo masę .Sudedu į puodą su iškepta duona,uždengiu ir gerai sukratau.Tik nereikia perdėt majonezo ,nes duonytė bus per minšta.
[/quote
Aš irgi taip darau tik dar paskui sudedu duonytę į politileninį maišelį tai tada geriau sutrauke česnakiuka palaikau keleta valndėlių ir dar pasūdau gaunasi.
Kai kepu daug duonos iškylai ,kad nereiktų kiekvieno duonos gabaliuko trinti česnakais aš darau taip;iškepą duoną sudedu į puodą.Pasidarau iš šspausto česnako ,duskos ir trupučio majonezo masę .Sudedu į puodą su iškepta duona,uždengiu ir gerai sukratau.Tik nereikia perdėt majonezo ,nes duonytė bus per minšta.
[/quote
Aš irgi taip darau tik dar paskui sudedu duonytę į politileninį maišelį tai tada geriau sutrauke česnakiuka palaikau keleta valndėlių ir dar pasūdau gaunasi.
Na ir aš pateiksiu porą receptukų su kepinta duona:
1. Nedideliais kubeliais iškepta duona, sudedama į dubenį. Sutarkuojama morka, fermentinis sūris, įpjaustomas virtas kiaušinis ir įspaudžiama česnako. Viskas sumaišoma su majonezu. Kaloringa, bet skanu
2. Nedideliais kubeliais iškepta duona sudedama į dubenį, kuriame sudėti smulkiai pjaustyti pomidorai, agurkas, saldi paprika, truputis poro ir smulkiai supjaustytas (ne sutarkuotas!) fermentinis sūris. Viskas išmaišoma su grietine ir 1-2 arbatiniais šaukšteliais majonezo. Įberti pagal skonį druskos. Labai skanu ir kaloražas prieinamas net dietininkėms, nes galima naudoti tiek liesą grietinę, tiek liesą majonezą. Labai skanu, šitų salotų galima valgyti tol, kol nuvirsti nuo kėdės Tik šios salotos turi vieną minusą, jas reikia valgyti tuoj pat, nes duona greitai "išplersta".
1. Nedideliais kubeliais iškepta duona, sudedama į dubenį. Sutarkuojama morka, fermentinis sūris, įpjaustomas virtas kiaušinis ir įspaudžiama česnako. Viskas sumaišoma su majonezu. Kaloringa, bet skanu
2. Nedideliais kubeliais iškepta duona sudedama į dubenį, kuriame sudėti smulkiai pjaustyti pomidorai, agurkas, saldi paprika, truputis poro ir smulkiai supjaustytas (ne sutarkuotas!) fermentinis sūris. Viskas išmaišoma su grietine ir 1-2 arbatiniais šaukšteliais majonezo. Įberti pagal skonį druskos. Labai skanu ir kaloražas prieinamas net dietininkėms, nes galima naudoti tiek liesą grietinę, tiek liesą majonezą. Labai skanu, šitų salotų galima valgyti tol, kol nuvirsti nuo kėdės Tik šios salotos turi vieną minusą, jas reikia valgyti tuoj pat, nes duona greitai "išplersta".
O gal kas bandė kepti duona su mazai riebalų ar be jų, pvz zepter ar bauer keptuvėje?
Sveikos mamytes
1. as kepu duona panasiai kaip jus. siaip jau is patirties zinau, kad skaniausia kepta duona gaunasi is Klaipedos duonos, tokiam polietielniame, traškiame maisely ipakuota, tik pavadinimo nepamenu, su tokia zalia juosta ant maiselio.. tai va..
2. pjaustau lazdelemis, kepu aliejuje, o cesnaka suspaudziu ir pabarstau ant karstu duonyciu, tada cesnakas buna toks zalias, o duonyte labai skani.
3. po to pabarstau vegetos ir viskas. LAAAABAIII SKANU per sventes po du kepalus reikia kept
vat.. o dar galima pasidaryt tokius sumustinukus:
1. iskepam duonyte
2. isverdam kiausini, sutarkuojam. idedam fermentinio surio, sutarkuoto. idedam majonezo ir viska sumaisom.
3. mase tepama ant duonyciu, niam niam
nezinau gal jau kas rase si receptuka, bet gal kam nors pravers
Papildyta:
1. as kepu duona panasiai kaip jus. siaip jau is patirties zinau, kad skaniausia kepta duona gaunasi is Klaipedos duonos, tokiam polietielniame, traškiame maisely ipakuota, tik pavadinimo nepamenu, su tokia zalia juosta ant maiselio.. tai va..
2. pjaustau lazdelemis, kepu aliejuje, o cesnaka suspaudziu ir pabarstau ant karstu duonyciu, tada cesnakas buna toks zalias, o duonyte labai skani.
3. po to pabarstau vegetos ir viskas. LAAAABAIII SKANU per sventes po du kepalus reikia kept
vat.. o dar galima pasidaryt tokius sumustinukus:
1. iskepam duonyte
2. isverdam kiausini, sutarkuojam. idedam fermentinio surio, sutarkuoto. idedam majonezo ir viska sumaisom.
3. mase tepama ant duonyciu, niam niam
nezinau gal jau kas rase si receptuka, bet gal kam nors pravers
Papildyta:
Ispudi padare Lauros receptas,reiks siandien pabandyt
Na o as darau taip:
Iskepu duona juostelem keptuveje,sudedu i lekste taip ratu,supjaustau smulkiai virta kiausini,tada tarkuotas suris,kiausinis,cesnakas smulkiai supjaustytas,ir ikra raudona tada viskas sumaisoma majonezu,ir sukreciama i viduri lekstes.Tada i mikrobange keletai minuciu,nu skonis
Skaunas
Na o as darau taip:
Iskepu duona juostelem keptuveje,sudedu i lekste taip ratu,supjaustau smulkiai virta kiausini,tada tarkuotas suris,kiausinis,cesnakas smulkiai supjaustytas,ir ikra raudona tada viskas sumaisoma majonezu,ir sukreciama i viduri lekstes.Tada i mikrobange keletai minuciu,nu skonis
Skaunas
O mano seimai skaniausia buna kepta Maximos juoda duona Milzine, bet jos buna tik didziosiose Maximose. Ja nupirkusi palaikau savaite namuose, kad nebutu tokia minksta ir kepant maziau riebalu prisigertu. O kad butu traskesne, supjaustau kuo plonesnem riekelem ir tik iskepta apibarstau druska.
Ir dar darom sumustinukus - ant keptos duonos plonai uztepu pomidoru padazo (labai tinka kedainiu konservu "Cipo" padazas - su svoguniukais) ir uzdedu griezineliais pjaustyta virta kiausini
Ir dar darom sumustinukus - ant keptos duonos plonai uztepu pomidoru padazo (labai tinka kedainiu konservu "Cipo" padazas - su svoguniukais) ir uzdedu griezineliais pjaustyta virta kiausini
QUOTE(Bitulka @ 2005 02 22, 07:53)
O as i majoneza dar idedu krienu sauksteli, va tada merkiu gala keptos duonos lazdeles i ta padaziuka ir i tarkuota suri liks produktas gaunasi.
Dar darau tokius sumustinukus:
duona iskepu riekelem (t.y. visa rieke perjauta pusiau) tada isverdu kietai kiausinius, sutarkuoju burokine tarka, i juos idedu siek tiek majonezo, itarkuoju surio ir cesnako pagal skoni. Visa mase sumaisau ir aptepu kepta duona. Kai truputi pastovi duona siek tiek suminksteja nuo majonezo. Labai skanu buna o ipac prie alaus
Dar darau tokius sumustinukus:
duona iskepu riekelem (t.y. visa rieke perjauta pusiau) tada isverdu kietai kiausinius, sutarkuoju burokine tarka, i juos idedu siek tiek majonezo, itarkuoju surio ir cesnako pagal skoni. Visa mase sumaisau ir aptepu kepta duona. Kai truputi pastovi duona siek tiek suminksteja nuo majonezo. Labai skanu buna o ipac prie alaus
as irgi tokia duonyte su krienais darau...super receptukas