Įkraunama...
Įkraunama...

Kepta duona prie alaus

QUOTE(Laura @ 2005 02 22, 09:16)
O as duona kepu taip:
kepala palangos duonos supjaustau pagaliukais ir kisu i ikaitinta orkaite 200 laipsniu. Kol duona lengvai rusva pasidaro ir truputi sukieteja, traski pasidaro. Per ta laika kol ji buna orkaitej, imu apie 200g surio ir indeli majonezo. Suri i ji itarkuoju, dar kartais dedu ir cesnako (bet jis veliau nelabai jauciasi), iberiu jei turiu truputi SantaMaria bulviu prieskoniu. Viska ismaisau. Apskrudusia duonyte sumaisau su majonezo-surio misiniu ir vel ant skardos. Tik si karta jau dedu pagaliuka prie pagaliuko, kad viskas lygiai perkeptu ir nesigauu kupstas duonos. Labai paprasta, nereikia terliotis prie riebalu keptuves, oduona pakankamai riebi gaunasi, nes kepa majoneze ir suryje, bet uztai skonis wub.gif
O cia dietininkems - duonos megejoms: Apskrudinti duona orkaitej ir istrinti cesnaku.Biski sausoka, bet uztai kiek koloriju sutaupot biggrin.gif  As kai savim labai bunu nepatenkinta, o noriu duonos, bandau save taip apgaut  biggrin.gif  biggrin.gif

o cia dar negirdetai... reiks pamegint! smile.gif
Atsakyti
kepiau pagal kita recepta, ta, kur duona keptuvej, po to i orkaite. labai skanu, ir vyrui labai patiko, tik as nakti vel prisiminiau, kad mano persikreipusi tulzis tokiu riebiu skanumynu nemegsta... cray.gif
kuria diena butinai meginsiu ta "neriebuji" recepta essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura @ 2005 02 22, 11:16)
O as duona kepu taip:
kepala palangos duonos supjaustau pagaliukais ir kisu i ikaitinta orkaite 200 laipsniu. Kol duona lengvai rusva pasidaro ir truputi sukieteja, traski pasidaro. Per ta laika kol ji buna orkaitej, imu apie 200g surio ir indeli majonezo. Suri i ji itarkuoju, dar kartais dedu ir cesnako (bet jis veliau nelabai jauciasi), iberiu jei turiu truputi SantaMaria bulviu prieskoniu. Viska ismaisau. Apskrudusia duonyte sumaisau su majonezo-surio misiniu ir vel ant skardos. Tik si karta jau dedu pagaliuka prie pagaliuko, kad viskas lygiai perkeptu ir nesigauu kupstas duonos. Labai paprasta, nereikia terliotis prie riebalu keptuves, oduona pakankamai riebi gaunasi, nes kepa majoneze ir suryje, bet uztai skonis wub.gif
O cia dietininkems - duonos megejoms: Apskrudinti duona orkaitej ir istrinti cesnaku.Biski sausoka, bet uztai kiek koloriju sutaupot biggrin.gif  As kai savim labai bunu nepatenkinta, o noriu duonos, bandau save taip apgaut  biggrin.gif  biggrin.gif


Išbandžiau šį receptuką. Liuks. Patiko ir mažiems ir dideliems. Visi pirštelius apsilaižė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Minesota @ 2006 09 03, 15:28)
Išbandžiau šį receptuką.  Liuks.  Patiko ir mažiems ir dideliems.  Visi pirštelius apsilaižė  thumbup.gif



O taip pagaminta duona valgoma šilta ar ir šalta ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 09 03, 18:07)
O taip pagaminta duona valgoma šilta ar ir šalta ?  g.gif


Skani ir šilta, 4u.gif ir šalta.
Atsakyti
Oi kaip nustebau pamačiusi, kad apie keptą duoną tiek pridiskutuota smile.gif
O aš darau tokius gal ir nelabai sveikuoliškus, bet labai skanius sumuštinius. Reikia ant keptos duonos riekelių uždėti morkų salotų su majonezu ir česnaku, o ant viršaus šprotų. Skanaus.
Atsakyti
Mišrainė su kepta duona

Reikės:
duonos
silkės filė
svogūno
aliejaus
majonezas

Supjaustyti kubeliais duoną ir pakepti aliejuje (skaniau balta duona). Silkę supjaustyti smulkiais gabaliukais, dėti į dubenį. Ten pat sudėti pakeptą duoną. Svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepti aliejuje. Sudėti į dubenį su silke ir duona. Viską išmaišyti su majonezu. thumbup.gif
Atsakyti
O aš kepu duoną taip:
keptuvėje iškepu riekėmis supjaustytą duoną. Išėmusi riekę , padedu ant pjaustymo lentelės ,aptepu (tarkuoto sūrio,majonezo,česnako) tepiniu storu sluoksniu, tada supjaustau šiaudeliais, užkišu peilį ir taip prilaikydama perkeliu i lėkštę... (keletas riekelių telpa į lėkštę), tada lėkštę idedu pusei minutes į mikrobanginę (ne ilgiau) trupučiuką išsilieja sūrio tepinys. Apibarstau karčiaisiais pipiriukais (maltais).Skanaus. Atrodo labai gražiai, galima imti su pirščiukais , gaunasi šiaudeliai, aptepti sūriu.
Atsakyti
[quote=ely,2004 05 20, 11:40]
O koks skirtumas ar keptuvėje, ar puode? rolleyes.gif

kai kepame keptuveje naudojame maziau riebalu, todel sudejus duona jie atvesta ir labiau geriasi i duona. O kai kepama puode, mazesnis yra pavirsiaus plotas, dazniau dedame daugiau riebalu, todel ne taip greitai atvesta ir nesigeria daug riebalu.
Atsakyti
Labai mėgstu keptą duoną, kai jinai traški, nepersisunkusi riebalais, o viduj minkštą, bet labai retai tokia kur nors būna. ax.gif pati visada kepu keptuvėje, persismelkia riebalais, jei daugiau įpili, o jei mažiau, tai negražiai abskrunda. Bandysiu daryti pagal Lauros receptą, gal tokiu kepimo būdu gausis skaniai. 4u.gif
Tik galvoju gal ištepus ta sūrio mase galima trumpam įkišti į mikrobanginę, o ne į orkaitę.
Atsakyti
QUOTE(barbuškėlė @ 2006 09 07, 20:11)
Oi kaip nustebau pamačiusi, kad apie keptą duoną tiek pridiskutuota smile.gif
  O aš darau tokius gal ir nelabai sveikuoliškus, bet labai skanius sumuštinius. Reikia ant keptos duonos riekelių uždėti morkų salotų su majonezu ir česnaku, o ant viršaus šprotų. Skanaus.



Sitokius sumustinukus ir as darau ,tik be sprotu,tikrai labai skanu. thumbup.gif
Atsakyti
Mano receptukas toks:
1.supjaustau kubeliais duona,pakepinu
2.isverdu kietai kiausinius,smulkiai supjaustau,
3.susipjaustau smulkiai "aukstaiciu kepsnio"mesyte,
4.susitarkuoju fermentini suri,
5.i duona isspaudziu cesnako,truputeli druskos,sudedu kiausinius,mesyte,suri ir viska sumaisau su majonezu

mano seimynai labai patinka thumbup.gif ,o ir per baliukus greit sueina tongue.gif

Atsakyti