Įkraunama...
Įkraunama...

Kepta duona prie alaus

kaip skaniai cia viskas aprasyta rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Gosh, o kokĮ sūrį dažniausiai perki? kuris skaniausias?
Atsakyti
QUOTE(Medeina @ 2004 05 20, 23:43)
Kažkur rašiau,bet pasikartosiu,nes labai skanu:
duoną supjaustyt "vieno kąsnio" sumuštinuko dydžio ir įprastai apkepti ir įtrinti česnaku.Tada kiekvieną riekutę lengvai patepti majonezu,uždėti siaurą juostelę dūmo skonio silkės (bet būtent dūmo skonio thumbup.gif ) ir nedidelį griežinėlį svogūno.
Kol nepabandžiau,netikėjau,kad thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Skanaus,tik žiūrėkit,nepritrūkit wink.gif

Labai skaniai šis tavo patiekaliukas šeštadienį valgėsi. Nusiskundimų nebuvo.
Atsakyti
O man žmogus, kuris maisto ruošimo mokykloj mokėsi, sakė, kad jam per paskaitą sakė, kad tą patį aliejų galima naudoti iki 40 kartų blink.gif

O dėl palmių aliejaus tai aš irgi skaičiau, kad labai geras, tik nemaniau, kad pas mus galima jo rasti, reiks paieškoti...

O kas link keptos duonos, tai aš būtent fritiurinėj kepu, po to į maišą, pridedu grūsto česnako ir druskos ir pamakaluoju, labai greitai "įsitrina". O po to dar kartais apteptą pinkatiška mišraine arba su šprotais ir virtu kiaušiniu patiekiu wink.gif

O mano vyras tai labai mėgsta duonos riekėj skylę išpjauti, tą skylėtą duoną į keptuvę ir į skylę kaiušinį įmušti, gaunasi tokia kiaušinienė su kepta duona, visai skanu, bet aišku apie jokias dietas ar maisto derinimą čia kalba jau neina biggrin.gif

Atsakyti
kadangi esu baisi tingine, tai padaziuka keptai duonai darau taip:
Nuperku Maximoj Knorr cesnakini padaziuka ir sumaisau ji su naturaliu jogurtu. mmm kaip skanu...
Atsakyti
rolleyes.gif Sveikutes na prisiskaiciau visokiu duonos kepimo receptuku turiu ir as viena na gal kam bus idomu blush2.gif
duona perku nepjaustyta , ja suraikau labi labai plonom riekutem, ir i ikaitinta alieju. sudedu viska i politilenini maiseli pripjaustau daug cesnako iberiu druskos ir palaikau maiselyje kokia valanda, duona truputi suminksteja.
Na gal kam patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
toms kurios nebijo koloriju ir gal ne visai i tema
kai buvom sodyboje ir pritrukom vakare uzkandeles,paemem pjaustytos juodos duonos ant virsaus uzdejom lasiniu brizelius(nesvarbu kokie rukyti ar tik sudyti)ir i mikrobangine porai minuciu...patikekit tinka ir prie alaus, ir prie degtiniuko
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2004 06 14, 14:28)
Man patinka tokios salotos - virtos pupeles, kubeliais supjaustyta kepta duona, kubeliais supj. fermentinis suris, druska, cesnakas ir viskas sumaisoma majonezu. Soti ir skani misraine.  wink.gif [/color][/b]


Čia mano pati skaniausia mišrainė. Ir jeigu per kokį balių jos padarau, tai ją kažkaip greičiausiai suvalgo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2005 08 19, 17:52)
Čia mano pati skaniausia mišrainė. Ir jeigu per kokį balių jos padarau, tai ją  kažkaip greičiausiai suvalgo  tongue.gif

As tai lygiai tokia pat darau, tik be majonezo, vietoj jo truputis aliejaus, uzsimaniau kaip, mmmmhmhmh essen.gif
Atsakyti
QUOTE
Man patinka tokios salotos - virtos pupeles, kubeliais supjaustyta kepta duona, kubeliais supj. fermentinis suris, druska, cesnakas ir viskas sumaisoma majonezu. Soti ir skani misraine.

Aš dar dedu kubeliais pjaustytų obuolių- suteikia gaivumo. O pupelių neverdu, perku konservuotas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeina @ 2004 05 20, 22:43)
Kažkur rašiau,bet pasikartosiu,nes labai skanu:
duoną supjaustyt "vieno kąsnio" sumuštinuko dydžio ir įprastai apkepti ir įtrinti česnaku.Tada kiekvieną riekutę lengvai patepti majonezu,uždėti siaurą juostelę dūmo skonio silkės (bet būtent dūmo skonio thumbup.gif ) ir nedidelį griežinėlį svogūno.
Kol nepabandžiau,netikėjau,kad thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Skanaus,tik žiūrėkit,nepritrūkit wink.gif

negalvojau, kad taip skanu.......ir pritrukom wub.gif
Atsakyti
mano bendradarbė dar rekomendavo pirkti baltą arba plikytą duoną. kodėl? o todėl, kad ji daugiau porėta ir verdant aliejuj per skylutes aliejus gerai išvirina visa drėgmę, todėl tokia duona nesudrėksta ir nepasidaro guminė (juodą duoną reikia kepti atitinkamai žymiai ilgiau) - ir tuom tikrai isitikinau pati, nes mano silpnybė yra traški duonelė, kad taip kramst kramst būtų blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti