Jei as darau kepta duona, tai ja patiekiu klasikiniu budu- padarau sulinuka. Ypac jei tai kokis vakarelis tam reikalui duona supjaustau juostelemis ir iskepu. PO to galus merkiu i majoneza ir i smulkiai sutarkuota suri. Dedu i kruva sulinuko pavidalu. Ir atrodo graziai ir kol stovi nuo majonezo suminksteja! Na kad vidurys kietesnis tai nieko tokio-juk cia kepta duona!
Valgiau aš taip
QUOTE |
PO to galus merkiu i majoneza ir i smulkiai sutarkuota suri. Dedu i kruva sulinuko pavidalu. |
Bet vistiek galiu pasakyti, kad skaniausia kepta duona yra sūriu ir majonezu užkepta.
QUOTE (Lona @ 2004 05 20, 14:12) |
[Sename aliejuje yra kazkokie dalykai sukeliantys vezi. [/QUOTE] Karcogeninės medžiagos. |
Kancerogeninės
Prisiskaiciau receptu keptos duonos,tai ta pacia diena puoliau kept
Labai skanu su suriu, cesnaku ir majonezu!Greit nebeliko lekstutej, aciu
Labai skanu su suriu, cesnaku ir majonezu!Greit nebeliko lekstutej, aciu
O as i majoneza dar idedu krienu sauksteli, va tada merkiu gala keptos duonos lazdeles i ta padaziuka ir i tarkuota suri liks produktas gaunasi.
Dar darau tokius sumustinukus:
duona iskepu riekelem (t.y. visa rieke perjauta pusiau) tada isverdu kietai kiausinius, sutarkuoju burokine tarka, i juos idedu siek tiek majonezo, itarkuoju surio ir cesnako pagal skoni. Visa mase sumaisau ir aptepu kepta duona. Kai truputi pastovi duona siek tiek suminksteja nuo majonezo. Labai skanu buna o ipac prie alaus
Dar darau tokius sumustinukus:
duona iskepu riekelem (t.y. visa rieke perjauta pusiau) tada isverdu kietai kiausinius, sutarkuoju burokine tarka, i juos idedu siek tiek majonezo, itarkuoju surio ir cesnako pagal skoni. Visa mase sumaisau ir aptepu kepta duona. Kai truputi pastovi duona siek tiek suminksteja nuo majonezo. Labai skanu buna o ipac prie alaus
O as duona kepu taip:
kepala palangos duonos supjaustau pagaliukais ir kisu i ikaitinta orkaite 200 laipsniu. Kol duona lengvai rusva pasidaro ir truputi sukieteja, traski pasidaro. Per ta laika kol ji buna orkaitej, imu apie 200g surio ir indeli majonezo. Suri i ji itarkuoju, dar kartais dedu ir cesnako (bet jis veliau nelabai jauciasi), iberiu jei turiu truputi SantaMaria bulviu prieskoniu. Viska ismaisau. Apskrudusia duonyte sumaisau su majonezo-surio misiniu ir vel ant skardos. Tik si karta jau dedu pagaliuka prie pagaliuko, kad viskas lygiai perkeptu ir nesigauu kupstas duonos. Labai paprasta, nereikia terliotis prie riebalu keptuves, oduona pakankamai riebi gaunasi, nes kepa majoneze ir suryje, bet uztai skonis
O cia dietininkems - duonos megejoms: Apskrudinti duona orkaitej ir istrinti cesnaku.Biski sausoka, bet uztai kiek koloriju sutaupot As kai savim labai bunu nepatenkinta, o noriu duonos, bandau save taip apgaut
kepala palangos duonos supjaustau pagaliukais ir kisu i ikaitinta orkaite 200 laipsniu. Kol duona lengvai rusva pasidaro ir truputi sukieteja, traski pasidaro. Per ta laika kol ji buna orkaitej, imu apie 200g surio ir indeli majonezo. Suri i ji itarkuoju, dar kartais dedu ir cesnako (bet jis veliau nelabai jauciasi), iberiu jei turiu truputi SantaMaria bulviu prieskoniu. Viska ismaisau. Apskrudusia duonyte sumaisau su majonezo-surio misiniu ir vel ant skardos. Tik si karta jau dedu pagaliuka prie pagaliuko, kad viskas lygiai perkeptu ir nesigauu kupstas duonos. Labai paprasta, nereikia terliotis prie riebalu keptuves, oduona pakankamai riebi gaunasi, nes kepa majoneze ir suryje, bet uztai skonis
O cia dietininkems - duonos megejoms: Apskrudinti duona orkaitej ir istrinti cesnaku.Biski sausoka, bet uztai kiek koloriju sutaupot As kai savim labai bunu nepatenkinta, o noriu duonos, bandau save taip apgaut
Reiks pabandyt Lauramos recepta, kai duonos uzsinoresiu.
QUOTE(Bitulka @ 2005 02 22, 08:54)
O as i majoneza dar idedu krienu sauksteli, va tada merkiu gala keptos duonos lazdeles i ta padaziuka ir i tarkuota suri liks produktas gaunasi.
Dar darau tokius sumustinukus:
duona iskepu riekelem (t.y. visa rieke perjauta pusiau) tada isverdu kietai kiausinius, sutarkuoju burokine tarka, i juos idedu siek tiek majonezo, itarkuoju surio ir cesnako pagal skoni. Visa mase sumaisau ir aptepu kepta duona. Kai truputi pastovi duona siek tiek suminksteja nuo majonezo. Labai skanu buna o ipac prie alaus
Dar darau tokius sumustinukus:
duona iskepu riekelem (t.y. visa rieke perjauta pusiau) tada isverdu kietai kiausinius, sutarkuoju burokine tarka, i juos idedu siek tiek majonezo, itarkuoju surio ir cesnako pagal skoni. Visa mase sumaisau ir aptepu kepta duona. Kai truputi pastovi duona siek tiek suminksteja nuo majonezo. Labai skanu buna o ipac prie alaus
as taip pat darau sumustinukus, tik ant virsaus uzdedu ziedeliais supjaustytus ir pakeptus svogunus ir dar sumaisytus su pomidoru padazu. svogunai pakepe suminksteja ir dar su pomidoru padazu pakepe buna tikrai skanus nors tikrai nesu svogunu megeja
Man tai pacios skaniausios salotos-duona supjaustyti kubeliais, pakepinti, sumaisyti su virtom pupelem ir kubeliais pjaustytu suriu, dar cesnako, druskos ir liuks Apsivalgymas, arba dar vienos-batona supjaustyti kubeliais, pakepinti, pomidora, suri supjaustyti kubeliais, sumaisyti viska, dar imesti baziliko papjaustyto, niam niam niam
Oi, mergaites, kaip uzsimaniau as tos duonos! O dabar as net ne LT, cia duonos juodos sunku rasti Ta proga pasiulysiu receptuka prie alaus, tikrai labai skanu, bet deja, ne is duonytes.
Apkeptas suris:
Reikes:
rokiskio surio
2 kiausiniu
leksteles miltu
leksteles dziuveseliu
pakepintu zemes riesutu saujos
sampinjonu
svoguniuko
grietines
Suri supjaustyt 1 cm riekutemis. Gabalelius apvolioti (imant po viena, nuosekliai kiekviena) pradzioj miltuose, po to kiausinyje, po to dziuveleliuose maisytuose su riesutais, po to dar sykeli kiausinyje, po to vel dziuveleliuose. Visus paruosus kepti, kol apkeps isore (vidus bus issilydes). Sampinjonus, svoguniukus pakepinti atskirai(as druskos nebededu, ir taip gana is surio), tada sumaisau su grietine ir uzpilu ant karsto patiekalo. Is tiesu labai paprasta, ir labai labai skanu. Jei kam riesutai netinka del maisto derinimo, tai ju galit tiesiog nedeti, irgi liuks (as nededu).
Apkeptas suris:
Reikes:
rokiskio surio
2 kiausiniu
leksteles miltu
leksteles dziuveseliu
pakepintu zemes riesutu saujos
sampinjonu
svoguniuko
grietines
Suri supjaustyt 1 cm riekutemis. Gabalelius apvolioti (imant po viena, nuosekliai kiekviena) pradzioj miltuose, po to kiausinyje, po to dziuveleliuose maisytuose su riesutais, po to dar sykeli kiausinyje, po to vel dziuveleliuose. Visus paruosus kepti, kol apkeps isore (vidus bus issilydes). Sampinjonus, svoguniukus pakepinti atskirai(as druskos nebededu, ir taip gana is surio), tada sumaisau su grietine ir uzpilu ant karsto patiekalo. Is tiesu labai paprasta, ir labai labai skanu. Jei kam riesutai netinka del maisto derinimo, tai ju galit tiesiog nedeti, irgi liuks (as nededu).
Vakar kavinėj valgiau kepta duona,o indelį supiltas padažas:majonezas,pomidorų padažas,česnakas.Tikrai labai skanu