Įkraunama...
Įkraunama...

Kepta duona prie alaus

QUOTE(Gosh @ 2004 05 20, 09:43)
Na mamytes,kaip mandriau kepat duonele prie alucio ar siaip pagrauzimui?As kadangi nemegstu kietos keptos duonos,tai darau taip:supjaustau duonos riekes juostelem,apkepinu aliejuj,tada suberiu i koki dubeni,ispaudziu cesnako,ipilu majonezo ir tarkuoto surio,visa ta makaliuze sumaisau ir kisu i orkaite,aisku galima ir i mikrobangu krosnele wink.gif Issilydo suris ir prasom megautis thumbup.gif


super receptelis, su seimyna siandien ragavom labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 02 08, 19:36)
Sveikos, prisikaičiau įvairiausių receptukų prie keptos duonytės, bet vistik mums patas skaniausias yra toks:

Panemunės pievų sūrelis (tepamas) sveriamas - 1 dežutė (apie 200-250 gr.),
krabų lazdelės (skaniau su lašišinėmis) apie 100 gr.
Česnakas - dedu daug, kad būtų aštru.

Krabų lazdeles per mėsmalę sumalu, dedu į dubenį su sūreliu, labai smulkiai supjaustau česnakus, arba sumalu kartu su krabų lazdelėm viską gerai išmaišau, jei tiršta, tai įpilu truputuką to, ką turiu (pienuko arba grietinelės). Galima dar smulkintų krapų įdeti arba kitokių prieskonių, žodziu, fantazijos reikalas ką ten įdėsite.
Imame keptos duontytės "pirštelį", mirkom į tą padažiuką - skanumėlis 4u.gif




thumbup.gif
Atsakyti
Fsio doh.gif prisiskaiciau leku kepti tongue.gif
Atsakyti
skanumėlis drinks_cheers.gif , na jau bet kalorijų doh.gif ..........
Atsakyti
Ismeginau ir as silstos siuloma receptuka thumbup.gif visiems labai patiko. biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų mėgstamiausias šis padažiukas:
Imu pakelį varškės ir sumaišau su 2-3 šaukštais majonezo. Jei masė per tiršta ipilu šiek tiek natūralaus jogurto ar grietinės. Įspaudžiu česnako. Daug. Kartais įbarstau krapų. Skanumėlis. Šitas padažas pas mus nurungė padažą su fermentiniu suriu biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų paprastas, bet labai skanus. Kai padedame ant stalo iškart nebelieka. blush2.gif
Pasidarome iš sūrio ir majonezo mišinėlį. Smulkiai sutarkuojame sūrį ir dedame majonezo, kad gautųsi tokia košė. Tada iškeptą duoną paskleidžiame ant pailgos ir gan plačios formos. Dedame duoną ant jos košę, tada vėl duoną ir vėl košę. Užkepame arba orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Tik patarčiau imti sūrį 50% pvz. su Rokiškio labai skanu, bet ne su kokiu Picarela ar pan. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes 4u.gif
Gal kartais zinot, kaip picerijoj "Cili" daro surio padaza? MMM koks skanus, noreciau pasigaminti namuose smile.gif
Atsakyti
Mano receptukas irgi labai paprastas. Iškepu duonytę ilgais piršteliais, vieną jos galą apvolioju majoneze (labai mėgstu Helmans original arba Kedainių be konservantų), o paskui smulkiai sutarkuotame sūryje. Sudėlioju šulinuką ir ant stalo smile.gif Prie alaus nepakeičiamas užkandis, reikės šiandien pasidaryti drinks_cheers.gif
Atsakyti
musu be galo megstamas padazas pries duonytes:
lygiomis dalimis deti majonezo, liesesnes grietines ir varskes, cesnakines druskos, cesnako skilteles(mes megstam astriau tai dedu 4-5skilteles),smulkinto poro, krapu(geriau tinka sviezi, nes dziovinti neduoda to gaivaus kvapo ir skonio). viska sumaisyti ir kabinti su duonyte, gaunasi thumbup.gif
proporcijas pasirinkinte pacios, pagal duonytes kieki smile.gif

user posted image

SKANAUS mirksiukas.gif
Atsakyti
mmmmmm.... kaip noreciau... doh.gif ax.gif bigsmile.gif bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 05 23, 11:25)

pamačiau foto ir taip gailiuos, kad šian sunaudojau paskutinę varškę. o taip norėčiau išbandyt dabar..
tikrai įdomus padažiukas rolleyes.gif
Atsakyti