Sveikos, prisikaičiau įvairiausių receptukų prie keptos duonytės, bet vistik mums patas skaniausias yra toks:
Panemunės pievų sūrelis (tepamas) sveriamas - 1 dežutė (apie 200-250 gr.),
krabų lazdelės (skaniau su lašišinėmis) apie 100 gr.
Česnakas - dedu daug, kad būtų aštru.
Krabų lazdeles per mėsmalę sumalu, dedu į dubenį su sūreliu, labai smulkiai supjaustau česnakus, arba sumalu kartu su krabų lazdelėm viską gerai išmaišau, jei tiršta, tai įpilu truputuką to, ką turiu (pienuko arba grietinelės). Galima dar smulkintų krapų įdeti arba kitokių prieskonių, žodziu, fantazijos reikalas ką ten įdėsite.
Imame keptos duontytės "pirštelį", mirkom į tą padažiuką - skanumėlis
labas,
na dariau aš šiandien tokį padažą,kurio receptą radau čia forume, t.y. sūrelis lydytas 9tik aš dėjau pikantišką, o ne be priedų, tada grietinės šiektiek ir daug česnako. ir viską truputį į mikrobangę. na skanu, bet man gavosi per skysta . tad skaniausia visgi į keptuvę sudėti tarkuotą ferm.sūrį, kai išsilydo greit sudėti majonezą, maišyti ir masę pilti ant duonos, va taip man skaniua
na o foto cia ikeliu, nes kitaip nemoku
http://www.ipix.lt/desc/11403773/
na dariau aš šiandien tokį padažą,kurio receptą radau čia forume, t.y. sūrelis lydytas 9tik aš dėjau pikantišką, o ne be priedų, tada grietinės šiektiek ir daug česnako. ir viską truputį į mikrobangę. na skanu, bet man gavosi per skysta . tad skaniausia visgi į keptuvę sudėti tarkuotą ferm.sūrį, kai išsilydo greit sudėti majonezą, maišyti ir masę pilti ant duonos, va taip man skaniua
na o foto cia ikeliu, nes kitaip nemoku
http://www.ipix.lt/desc/11403773/
Nuotraukoje labai gundančiai atrodo. Turėtų būti labai skanu. Bandysim
skanu, ir gundo, ir dar patepiau kiekvieną gabalėlį česnaku 9na įtryniau, tai gardu. fantazijos reikalas, į visa tai dar galima kokių spėju krapų įdėti ar mairūno.. na kaip kam patinka
QUOTE(trauktine @ 2009 02 08, 20:49)
labas,
na dariau aš šiandien tokį padažą,kurio receptą radau čia forume, t.y. sūrelis lydytas 9tik aš dėjau pikantišką, o ne be priedų, tada grietinės šiektiek ir daug česnako. ir viską truputį į mikrobangę. na skanu, bet man gavosi per skysta . tad skaniausia visgi į keptuvę sudėti tarkuotą ferm.sūrį, kai išsilydo greit sudėti majonezą, maišyti ir masę pilti ant duonos, va taip man skaniua
na o foto cia ikeliu, nes kitaip nemoku
http://www.ipix.lt/desc/11403773/
na dariau aš šiandien tokį padažą,kurio receptą radau čia forume, t.y. sūrelis lydytas 9tik aš dėjau pikantišką, o ne be priedų, tada grietinės šiektiek ir daug česnako. ir viską truputį į mikrobangę. na skanu, bet man gavosi per skysta . tad skaniausia visgi į keptuvę sudėti tarkuotą ferm.sūrį, kai išsilydo greit sudėti majonezą, maišyti ir masę pilti ant duonos, va taip man skaniua
na o foto cia ikeliu, nes kitaip nemoku
http://www.ipix.lt/desc/11403773/
sutinku kad skaniausiai su suriu ir majonezu
nuotraukoj tai super atrodo
tik vat noreciau suzinoti koki suri geriausia deti, ir koki majoneza, nes kas kart gaunasi vis kitoks, skanus,bet priklauso nuo produktu labai
man tai rokiskio patinka arba dvaro , o majoneza Vilniaus
Reiks pabandyti o dar girdejau kad labai giria majoneza Hamker Remoulade. kazi tiktu toks?
O mano sesuo daro taip: iškepa duona juostelėm, į vieną dubenėlį pritarkuoja smulkiai sūrio, o kita Helmans majonezo prideda (įspaudžia česnako į majonezą), tada merki tą duonytę į majonezą poto apvolioji sūryje ir valgai. čia gaunasi kaip kam patinka, nori vieną duonytę kramsnoji, nori tik su majonezu, nori ir su sūriu.
Atsiprašau jei receptėlis kartojasi, nebuvo kada perskaityti visos temos.
Atsiprašau jei receptėlis kartojasi, nebuvo kada perskaityti visos temos.
Man skaniausiai kepti "Močiūtės duoną" su saulėgrąžom . O sūris - Rokiškio kietasis.
Kaip jus cia skanei apie duonyte,kaip uzsimaniau,as majoneza tik Vilniaus,o suris Rokiskio
O aš naudoju tik Rokiškio fermentinį sūrį ir majonezą Helmans. Jie man patys skaniausi. Kiekviena renkamės pagal savo skonį Pastebėjau, kad dauguma renkasi Rokiškio sūrį skonis.