Jei kepu duona tai tik juodą, rupią ir geriausiai ajerų... mm... nu nieko nėr skanesnio kaip sodraus skonio juoda duona.. (mėgiamiasia ir patikrinta BALTASIS PYRAGAS Ajerų duona).
O dėl visokių sūrių ir kitų padažų tai vis bandau įspėti gero recepto mįslę, mat turiu paprasto fermentinio surio, kuri sutarkuoju smulkiai ir sumaišau su majonezu (kuriame ir matau blogybę) Kėdainių konservų fabriko, tas EXTRA ale be konservantų. Ir ką jūs manot, vis man tas sūris sušoka į gabalus, neišeina išmaišyt....o kaip dar su ta duona iškepusia susirokuoti ir į tą sūrio majonezo mišinį "įgrūsti"...
jaučiu kad teks bandyti paprstastą lydytą sūrelį paskaninti česnaku ir druska..
QUOTE(Koarlete @ 2008 02 17, 18:16)
Jei kepu duona tai tik juodą, rupią ir geriausiai ajerų... mm... nu nieko nėr skanesnio kaip sodraus skonio juoda duona.. (mėgiamiasia ir patikrinta BALTASIS PYRAGAS Ajerų duona).
O dėl visokių sūrių ir kitų padažų tai vis bandau įspėti gero recepto mįslę, mat turiu paprasto fermentinio surio, kuri sutarkuoju smulkiai ir sumaišau su majonezu (kuriame ir matau blogybę) Kėdainių konservų fabriko, tas EXTRA ale be konservantų. Ir ką jūs manot, vis man tas sūris sušoka į gabalus, neišeina išmaišyt....o kaip dar su ta duona iškepusia susirokuoti ir į tą sūrio majonezo mišinį "įgrūsti"...
jaučiu kad teks bandyti paprstastą lydytą sūrelį paskaninti česnaku ir druska..
O dėl visokių sūrių ir kitų padažų tai vis bandau įspėti gero recepto mįslę, mat turiu paprasto fermentinio surio, kuri sutarkuoju smulkiai ir sumaišau su majonezu (kuriame ir matau blogybę) Kėdainių konservų fabriko, tas EXTRA ale be konservantų. Ir ką jūs manot, vis man tas sūris sušoka į gabalus, neišeina išmaišyt....o kaip dar su ta duona iškepusia susirokuoti ir į tą sūrio majonezo mišinį "įgrūsti"...
jaučiu kad teks bandyti paprstastą lydytą sūrelį paskaninti česnaku ir druska..
as taip esu darius,bet man tai netiko
QUOTE(sayonara2 @ 2008 02 17, 20:07)
as taip esu darius,bet man tai netiko
Tai kaip darai kad tiktų?
O aš vakar bandžiau tą variantą kai duona kepama ne riebaluose bet dziovinama orkaitėje. Tai žinit visai nieko skonis, aišku pasigendom to riebumo, taukuotų pirštų ir pan.. bet jei dar padažiukas gerai padarytas tai bendrai sudėjus visai lengvai padaromas skanėstas prie alalio
As padaza darau visai paprastai.Sutarkuoju fermentini suri burokine tarka,prispaudziu spaustuve cesnako,ir majonezo primaisau.Ir viskas.O duonytekai pakepinu keptuvej,istrinu cesnaku,ir supjaustau siaudeliais.Po to tuos siaudelius dazom i ta padaza-skanumelis Paskaiciau,uzsimaniau keptos duonos,einu kept
Kadangi paėmiau reseptą iš čia, jaučiu pareigą pasidalint kaip gavos, o gavos labai skaniai
Keptuvėje su daug aliejaus pafritiūrinau duoną, pjaustytą jusotelėm piršto storumo, tada ant sugeriamo popieriaus. Viską suverčiau į puodą, druskytės, išspausto česnakiuko ir uždnegiau sandariu dangčiu, pakračiau ir palikau stovėt apie valandą.
į bliūdelį pusė indelio majonezo, č00 gr ferment. tarkuoto sūrio ir vsiką į mikrobangę maždaug 3 min. Tada duoną suverčiau į sūrio bliūdelį ir išmaičiau. Labai liuks gaunasi, visia kaip kavinėse Tik reik perdėt viską paskui gražiai į švarią lėkštę
Keptuvėje su daug aliejaus pafritiūrinau duoną, pjaustytą jusotelėm piršto storumo, tada ant sugeriamo popieriaus. Viską suverčiau į puodą, druskytės, išspausto česnakiuko ir uždnegiau sandariu dangčiu, pakračiau ir palikau stovėt apie valandą.
į bliūdelį pusė indelio majonezo, č00 gr ferment. tarkuoto sūrio ir vsiką į mikrobangę maždaug 3 min. Tada duoną suverčiau į sūrio bliūdelį ir išmaičiau. Labai liuks gaunasi, visia kaip kavinėse Tik reik perdėt viską paskui gražiai į švarią lėkštę
OO duoną kepu labai dažnai, mėgstam ją. Perku irgi juodą, supjaustau tokiom ilgom lazdelėm, bet stengiuos tuos šonus nupjaustyt ( palikt tik minkštimą). Esu darius ir su paprastu sūriu ir su mozarella. Su mozarela net skaniau gal gavos. Taigi, į indą supjaustau nemažai sūrio, keletą šaukštų česnakinio padažo ( tokiam baltam stikliniam indely parduodamas maximoj) ir majonezo šiek tiek daugiau nei česnakinio dedu. viska sumaišau. palaukiu kol iškepa duona. tada ta visą padažą dedu 2 minutėm į mikrobanginę, išėmus išmaišyt, jis gaunas tirštas ir vientisas. Tada imam duona ir mirkom į padažą. Skanaus ;]
Sveikos
Lyg ir nei viena nepaminejot padaziuko, kuri as darau prie keptos duonos
Smulkiai sutarkuotas suris, majonezas, cesnakas ir sumaltos krabu lazdeles (as su tarybiniu laiku rankine mesos malimo masinele malu ) Turi gautis siek tiek skystesne uz varske mase.
Galima uztepti ant keptos duonos riekuciu arba tiesiog pastatyti dubeneli keptos duonos ir salia padaziuko.
Skanaus
Lyg ir nei viena nepaminejot padaziuko, kuri as darau prie keptos duonos
Smulkiai sutarkuotas suris, majonezas, cesnakas ir sumaltos krabu lazdeles (as su tarybiniu laiku rankine mesos malimo masinele malu ) Turi gautis siek tiek skystesne uz varske mase.
Galima uztepti ant keptos duonos riekuciu arba tiesiog pastatyti dubeneli keptos duonos ir salia padaziuko.
Skanaus
QUOTE(Sweet Dreams @ 2008 07 02, 14:49)
Sveikos
Lyg ir nei viena nepaminejot padaziuko, kuri as darau prie keptos duonos
Smulkiai sutarkuotas suris, majonezas, cesnakas ir sumaltos krabu lazdeles (as su tarybiniu laiku rankine mesos malimo masinele malu ) Turi gautis siek tiek skystesne uz varske mase.
Galima uztepti ant keptos duonos riekuciu arba tiesiog pastatyti dubeneli keptos duonos ir salia padaziuko.
Skanaus
Lyg ir nei viena nepaminejot padaziuko, kuri as darau prie keptos duonos
Smulkiai sutarkuotas suris, majonezas, cesnakas ir sumaltos krabu lazdeles (as su tarybiniu laiku rankine mesos malimo masinele malu ) Turi gautis siek tiek skystesne uz varske mase.
Galima uztepti ant keptos duonos riekuciu arba tiesiog pastatyti dubeneli keptos duonos ir salia padaziuko.
Skanaus
o jeigu dar i mikrobange...
QUOTE(rusaite @ 2008 07 03, 10:49)
o jeigu dar i mikrobange...
Niekada nebandziau, bet mintis gal ir gera Ryt reikes pabandyt