Oi, mergaites, kaip uzsimaniau as tos duonos! O dabar as net ne LT, cia duonos juodos sunku rasti

Ta proga pasiulysiu receptuka prie alaus, tikrai labai skanu, bet deja, ne is duonytes.
Apkeptas suris:
Reikes:
rokiskio surio
2 kiausiniu
leksteles miltu
leksteles dziuveseliu
pakepintu zemes riesutu saujos
sampinjonu
svoguniuko
grietines
Suri supjaustyt 1 cm riekutemis. Gabalelius apvolioti (imant po viena, nuosekliai kiekviena) pradzioj miltuose, po to kiausinyje, po to dziuveleliuose maisytuose su riesutais, po to dar sykeli kiausinyje, po to vel dziuveleliuose. Visus paruosus kepti, kol apkeps isore (vidus bus issilydes). Sampinjonus, svoguniukus pakepinti atskirai(as druskos nebededu, ir taip gana is surio), tada sumaisau su grietine ir uzpilu ant karsto patiekalo. Is tiesu labai paprasta, ir labai labai skanu. Jei kam riesutai netinka del maisto derinimo, tai ju galit tiesiog nedeti, irgi liuks (as nededu).