QUOTE(Cinside @ 2008 07 12, 21:44)
Pyragas su juodaisiais serbentais
1 st. sijotų miltų (naudoju tiesiog karališkus)
1,5 š. sviesto
2 kiaušinių
50 ml pieno
5 š. cukraus (naudoju splendą)
1 a. š. kepimo miltelių
Vanilinio cukraus
Juodųjų serbentų (kiek norit)
Cinamono
Sviesto skardai patepti
Miltus, 2 š. cukraus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų išmaišyti. Sudėti lydytą sviestą, kiaušinius, pieną. Tešlą sudėti į skardą.
Juoduosius serbentus nuplauti, nusausinti ir suberti ant tešlos. Pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Prieš pjaustant ataušinti.
Kas mėgsta saldžiai, cukraus kiekius reikėtų bent jau dvigubinti. Nes išeina rūgštokas, labai gaivus ir skanus pyragas smile.gif
*
Kol dar yra uogų, išmėginau šį pyragą, tik vietoj pieno dėjau grietinę ir, kaip recepto autorė patarė, dvigubinau cukrų.
Skanus, purus, gaivus, bet paragavę vaikai sakę, kad vistiek dar perrūgštus