Atėjau ir aš su savo paprastu bet labai skaniu pyragu (receptas yra pats tikriausiai įvairių pyragų kratinys), planuoju ir vėl tokį daryti, nes kai šitaip karšta lauke, tai nesinori orkaitės jungti.
nepykit už nuotrauką, kiek spėjau tiek nufotografavau
http://2.bp.blogspot...00/SDC11039.JPGPagrindas: pora pakelių arbatinių sausainių (galima "Gaidelis" galima kokių tik norite), 100 gr sviesto.
Sausainiai sutrupinami ir užpilami išlydytu sviestu. Visa masė išmaišoma. Formos dugnas išklojamas kepimo popieriumi, ant jo suverčiami ir gerai prispaudžiami sausainiai.
Viduriukas: 0,5 kg varškės, 2-4 šaukštai cukraus (pagal skonį), 4-5 a.šaukšteliai želatinos.
Varškė išsukama su cukrumi, kad neliktų grūdelių. Paruošiama (ištirpinama) želatina ir įmaišoma į varškę. Šia mase užpilti sausainius ir padėti formą į šaldytuvą stingti. Man sustingo maždaug per 1,5 val.
Kepurė: 4 a.šaukšteliai želatinos, pakelis želė (kokios? - skonio reikalas) 4 šaukštai cukraus.
Praktiškai vienu metu paruošiama želatina bei plakimo inde sumaišomi želė milteliai ir cukrus. Želė užpilama 300 ml karšto vandens ir maišoma kol milteliai visiškai ištirps. Į ištirpusią želė supilama ištirpusi želatina. Paliekame masę atvėsti.
Kai masė atvėsta ją reikia išplakti iki putų (apie 15 min.) Putas atsargiai sukrėsti ant varškės ir užglostyti viršų. Vėl dėti į šaldytuvą. Geriausiai nakčiai, bet iš bėdos galima traukti ir po kokių 4 val.
Į varškė galima įpjaustyti vaisių ar primėtyti uogų, bus skaniau
P.S. kepurę galima daryti ir iš pudingo. aš dariau iš šokoladinio pudingo (2 pakeliai) ir pagrindui naudojau šokoladinius sausainiukus. Man buvo skanu, MB sakė, kad per saldu
bet jis beveik visiškai saldumynų nemėgsta.