bandau pildyti norus po viena
QUOTE(devintas dangus @ 2010 10 08, 17:23)
Mane tai domina bandeles "sniegelis"
negirdejusi as apie ''sniegeli'' nieko. tai ka rodote nuotraukoje, tai yra ''semla'' arba tai ka svedai valgo per uzgavenes kitaip vadinamas riebiuoju antradieniu.
receptu ir variantu yra ne vienas. turiu visa knyga vien apie semlas. Klasikinis tradicinis receptas:
24 vidutinio dydzio semlos
150 g sviesto, 500 ml pieno, 50 g mieliu, 150 ml smulkaus cukraus, 0,5 saukstelio druskos, 2 sauksteliai malto kardamono, 840 g arba apie 1,4 litro kvietiniu miltu
1 kiausinis aptepimui
400 g migdolu mases, 150 ml pieno, 600-700 ml riebios grietineles
cukraus pudra apibarstymui
Semlas galima saldyti, kol jos be idaro.
Sviesta istirpinti, ipilti piena ir atvesint. I dubeni sutrupinti mieles, uzpilti sviesto pieno misiniu ir istirpinti mieles. Sumaisyti visus birius produktus ir supilti i dubeni. Minkyti rankomis apie 10 min, virtuviniu kombainu apie 5 min. Kildinti apie 40 min uzdengta ranksluosciu.
Isimti tesla ir padalinti i 24 dalis. Rutulioti bandeles ir deti ant dvigubai isklotos kepimo popieriumi skardos. Kildinti uzdengus dar apie 30 min siltoje vietoje. Bandeles aptepti isplaktu kiausiniu. Kepti po viena skarda vienu metu 200 C kol badeles graziai pageltonuos, t.y. apie 10-12 min. Atvesinti.
Nupjauti nedaug baneles virsuneles ir deti i sali. Isskobti duobute.
Migdolu mase sutarkuoti burokine tarka. Imaisyti isskobtus is bandeliu gabaliukus. Pamazu pilti piena, kad iseitu tirsta mase. Ja sudeti i duobutes bandelese. Standziai isplakti grietinele ir paskirstyti ant bandeliu. Uzdeti nupjautas virsuneles ir apibarstyti cukraus pudra.