Medaus riesutu pyragas
Smėliniam pagrindui:
100 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 1/2 puodelio miltų
Riešutų sluoksniui:
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
4 v. š. medaus
200 g supjaustytų riešutų
saulėgrąžų, moliūgų sėklų
Smėlinis pagrindas:
Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta). Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Trečią dalį tešlos įdėti atgal į šaldytuvą. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels.
Puodelis 236 ml.
Riešutų sluoksnis:
Puode sumaišyti sviestą, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirti ir pavirti 2 min. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti ir sudėti ant apkepto tešlos pagrindo.
Per burokinę tarką sutarkuoti ant viršaus likusią tešlą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 25 min., kol riešutai įgaus auksinę karamelinę spalvą.
Skanaus!!
recepto saltinis cia
Kaip skaniai atrodo
Sita tikrai isbandysiu
Sita tikrai isbandysiu
QUOTE(laurindre @ 2010 10 06, 19:03)
aciu
labai skanus ir yra,karameliniai riesutukai gaunas o pagrindas smelinis
Viskas mano skoniui adaptuota
Medaus riesutu pyragas
aha kazkada dariau pasnasu, bet tik su lazdyno riesutais, bet beprotiskai saldu buvo, ypac riesutai su medum, nes ten dar cukraus reik, tai net kolegos darbe sake kad per saldu, norejau paklaust nepersaldus jis jum?
aha kazkada dariau pasnasu, bet tik su lazdyno riesutais, bet beprotiskai saldu buvo, ypac riesutai su medum, nes ten dar cukraus reik, tai net kolegos darbe sake kad per saldu, norejau paklaust nepersaldus jis jum?
Mano Biskvitinis obuolių pyrago receptas
----------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
----------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
QUOTE(GITALE @ 2010 10 06, 20:19)
Medaus riesutu pyragas
aha kazkada dariau pasnasu, bet tik su lazdyno riesutais, bet beprotiskai saldu buvo, ypac riesutai su medum, nes ten dar cukraus reik, tai net kolegos darbe sake kad per saldu, norejau paklaust nepersaldus jis jum?
aha kazkada dariau pasnasu, bet tik su lazdyno riesutais, bet beprotiskai saldu buvo, ypac riesutai su medum, nes ten dar cukraus reik, tai net kolegos darbe sake kad per saldu, norejau paklaust nepersaldus jis jum?
pagrindas nera labai saldus,taj truputi atmusa,bet,kad labai saldus tikrai ne,vienas is megiamiausiu musu seimoje
Angelo ašaros
Kepiau šį pyragą vien dėl pavadinimo,nes labai jau gražiai skamba...
Kai pyragas atvėsta ant jo paviršiaus atsiranda lašeliai...angelo ašaros...
Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopos
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros
Eiga:
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingredientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudekite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.
Man karštas jis pasirodė minkštas lyg tai...bet kai atvėso viskas labai gražiai pjaustėsi.
Kepiau šį pyragą vien dėl pavadinimo,nes labai jau gražiai skamba...
Kai pyragas atvėsta ant jo paviršiaus atsiranda lašeliai...angelo ašaros...
Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopos
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros
Eiga:
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingredientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudekite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.
Man karštas jis pasirodė minkštas lyg tai...bet kai atvėso viskas labai gražiai pjaustėsi.
Elena, pyragas nuostabus O tos ašarėlės atrodo tiesiog fantastiškai
tikrai labai idomios ir skaniai atrodancios angelo asaros