sveikutes
pasidalinsiu labai skaniu cinamoniniu bandeliu su obuoliu skoniu receptu
receptas dviem kalbom ir foto cia
emiga pyrgas nuostabus kaip pukelis. aciu uz recepta.
QUOTE(Ingel @ 2010 10 05, 16:37)
Noriu padėkoti už varškės pyrago receptą Patiko visai šeimai, reiks greitu laiku vėl pakartoti.
QUOTE(Kettim @ 2010 10 05, 20:04)
emiga pyrgas nuostabus kaip pukelis. aciu uz recepta.
nera uz ka...toliau bandau senus latviskus receptus
Emiga, as irgi prisidedu prie padeku Siandien iskepiau ir galiu pasakyti kad tikrai begalo skanus, lengvas pyragas Man jis dabar atstos lenkisko "sernik" pyrago kurio receptelio seniai ieskojau
Man tik reikejo daugiau laiko kad iskept, bet cia gerai parasei, kad nuo orkaites prikaluso ir nuo kepimo funkcijos
Man tik reikejo daugiau laiko kad iskept, bet cia gerai parasei, kad nuo orkaites prikaluso ir nuo kepimo funkcijos
QUOTE(flour-pasta @ 2010 10 05, 21:37)
sveikutes
pasidalinsiu labai skaniu cinamoniniu bandeliu su obuoliu skoniu receptu
receptas dviem kalbom ir foto cia
pasidalinsiu labai skaniu cinamoniniu bandeliu su obuoliu skoniu receptu
receptas dviem kalbom ir foto cia
grazios bandeles,bet toki susukima reikejo neaprasinet o nufotografuot.Taip ir matau save su atsispauzdintu lapu panosei bandydama teslos juosteles deliot.
QUOTE(nesusipratele @ 2010 10 04, 14:15)
dekui labai , reiks pameginti padaryti
Braškiniai pyragaičiai - receptas tiems, kas turi šaldytų braškių. Aš prisišaldžius šiai žiemai nemažai. Kadangi vasara jau baigės - galima leist jas i trasa
Produktų kiekis skirtas 18 x 24 cm. formai
Biskvitas:
1 kiaušinis
70 gr. cukraus
0,5 a.š. vanilinio cukraus
80 gr. miltų
1 v. š. pieno
1 v. š. aliejaus
0.5 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
100 ml. jogurto be priedų
2 po 100 gr. saldūs "Mūsų" vaniliniai varškės sūreliai
200 ml. grietinėlės 35 % riebumo
50 gr. cukraus
100 gr. trintų šaldytų braškių
20 gr. želatinos
Želė sluoksnis:
pakelis braškių želė
150 gr. trintų šaldytų braškių
300 ml. vandens
Biskvitas. Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Atsargiai įmaišome su kepimo milteliais persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. vandens ir paliekame išbrinkti (apie 20 min.). Blenderiu iki vientisos masės išplakame jogurtą, cukrų ir trintas braškes. Dedame sūrelius, gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai sumaišome su jogurtine mase. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, atvėsiname ir supilame į kremą. Viską išmaišome. Kremą pilame ant formoje esančio biskvito ir laikome šaldytuve, kol sustings. Stingsta pakankamai greitai.
Želė sluoksnis. Pakelį želė ant vidutinės ugnies ištirpiname 300 ml. vandens. Į karštą želė sudedame trintas braškes. Išmaišome, ir pastatome šaltai, kad atvėstų. Atvėsusią želė šaukštu supilame ant kremo ir stingdome šaldytuve (geriausiai per naktį). Kai sustingsta - supjaustome norimos formo pyragaičiais. Skanaus!
P.S. Labai svarbu - prieš pilant želė baltas kremas turi būti sustingęs, o želė visiškai atvėsinta! Nes priešingu atveju kremas ims tirpti ir susimaišys su raudona želė. Pyragaičiai išėjo labai skanūs, su puriu kremu ir nuostabiu braškių skoniu
Produktų kiekis skirtas 18 x 24 cm. formai
Biskvitas:
1 kiaušinis
70 gr. cukraus
0,5 a.š. vanilinio cukraus
80 gr. miltų
1 v. š. pieno
1 v. š. aliejaus
0.5 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
100 ml. jogurto be priedų
2 po 100 gr. saldūs "Mūsų" vaniliniai varškės sūreliai
200 ml. grietinėlės 35 % riebumo
50 gr. cukraus
100 gr. trintų šaldytų braškių
20 gr. želatinos
Želė sluoksnis:
pakelis braškių želė
150 gr. trintų šaldytų braškių
300 ml. vandens
Biskvitas. Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Atsargiai įmaišome su kepimo milteliais persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. vandens ir paliekame išbrinkti (apie 20 min.). Blenderiu iki vientisos masės išplakame jogurtą, cukrų ir trintas braškes. Dedame sūrelius, gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai sumaišome su jogurtine mase. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, atvėsiname ir supilame į kremą. Viską išmaišome. Kremą pilame ant formoje esančio biskvito ir laikome šaldytuve, kol sustings. Stingsta pakankamai greitai.
Želė sluoksnis. Pakelį želė ant vidutinės ugnies ištirpiname 300 ml. vandens. Į karštą želė sudedame trintas braškes. Išmaišome, ir pastatome šaltai, kad atvėstų. Atvėsusią želė šaukštu supilame ant kremo ir stingdome šaldytuve (geriausiai per naktį). Kai sustingsta - supjaustome norimos formo pyragaičiais. Skanaus!
P.S. Labai svarbu - prieš pilant želė baltas kremas turi būti sustingęs, o želė visiškai atvėsinta! Nes priešingu atveju kremas ims tirpti ir susimaišys su raudona želė. Pyragaičiai išėjo labai skanūs, su puriu kremu ir nuostabiu braškių skoniu
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 10 06, 08:55)
grazios bandeles,bet toki susukima reikejo neaprasinet o nufotografuot.Taip ir matau save su atsispauzdintu lapu panosei bandydama teslos juosteles deliot.
aciu uz pastaba, bet neturiu fotografavimo asistento, tai labai sunku procesa fotografuoti, kai dar du mazyliai palei kojas trinasi
as pati paskaiciau aprasyma svedu kalba, be jokiu paveiksliuku ir va pirma blyna matot. is tikro nera taips sunku. o jei labai neaisku, tai su popieriaus lapu galima pries kepant pasitreniruoti
QUOTE(Nova @ 2010 10 06, 09:29)
Braškiniai pyragaičiai
Želė sluoksnis:
pakelis braškių želė
150 gr. trintų šaldytų braškių
300 ml. vandens
Želė sluoksnis:
pakelis braškių želė
150 gr. trintų šaldytų braškių
300 ml. vandens
as vietoj braskiu zele deciau zelatina su cukrumi. labai daug chemijos visose tose vaisinese zele pirktinese
QUOTE(flour-pasta @ 2010 10 06, 11:11)
as vietoj braskiu zele deciau zelatina su cukrumi. labai daug chemijos visose tose vaisinese zele pirktinese
Yra zele ir be sintetiniu priedu jau Nors esu ir su zelatina tik darius. Ir vienaip, ir kitaip gerai gaunas Su zele paprasciau.
Sveikutes, sakykit o galima ta bemiele sluoksniuota tesla bandelem pasidaryti namu salygomis
QUOTE(drugelis. @ 2010 10 05, 10:23)
Dariau citrininį sausainių torčiuką. Per saldus, jei kuri darysite, pilkite tik pusę indelio kondensuoto pieno, grietinėlės - daugiau. Aš dėjau 380g kondensuoto pieno ir 420g grietinėlės, bet buvo šleikščiai saldu Arba tada reiktų pilti visą skardinę nesaldinto tirštinto pieno ir pagal skonį nuragaut norimą saldumą.
Bet šiaip receptas geras, lengvai pagaminamas, nutaikius saldumą tikrai bus
Bet šiaip receptas geras, lengvai pagaminamas, nutaikius saldumą tikrai bus
As si pyraga jau dariau siandien antra karta. Dejau visa indeli kondensuoti pieno ir 400ml grietineles bei pusantros citrinos-saldokas gavosi, bet labai skanus. Tiesa dar paivairinau ir ant virsaus apibarsciau graikiskais riesutais,man tai labai patiko be ja vaisinau ir svecius kuriems irgi buvo labai skanu