QUOTE(Gita Saba @ 2010 07 26, 14:29)
Varškės sūris su želė gabaliukais
Reikės:
3 pakeliai varškės 9 % riebumo
4 pakeliai želės (1 grietinėlės skonio, kiti pagal pasirinkimą)
3 valg. šaukštai cukraus
1. Spalvotą želę paruošti kaip įprasta.
2. Grietinėlės skonio želei naudoti mažiau vandens (aš pyliau 200ml)
3. Varškę pertrinti per sietelį, suberti cukrų, supilti grietinėlės skonio želę ir neilgai plakti mikseriu.
4. Supjaustyti paruoštą spalvotą želę gabaliukais ir įmaišyti į masę.
5. Masę sudėti į norimą indą ar maistinę plėvelę ir palikti kameroje valandai.
6. Skanaus!
![drinks_cheers.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/drinks_cheers.gif)
Geras čia niam nius
Dažnai darau šį desertą, tik truputį savaip:
- ruošdama spalvotą žėlę vandens pilu 300 ml, tvirtesni ir gražiau susipjausto kubeliai;
- grietinėlės skonio želė keičiu į indelį 450 ml išplaktos grietinėlės,
truputėlį brangiau gaunasi, na bet skonis geresnis, natūralesnis;
- į pertrintą varškę dedu ne tik cukraus, bet ir žiupsnelį citrinos rūgštelės, o jei varškytė labai sausa, tai dar ir pieno trečdalį stiklinės įpilu, dar geriau cukrus ir rūgštelė sutirpsta. Tada atsargiai įmaišau išplaktą grietinėlę ir maža (berods 20 g) pakelį išbrinkintos ir ištirpdytos želatinos.
- visada įlašinu kokių nors kvepaliukų- citrinų, vanilės..., čia jau priklauso nuo nuotaikos ar kokią spalvotą žėlę naudoju;
- kai sustingsta nebūna kietas, bet toks tvirtas, lengvai pjaustosi.
Ir tikrai skanus