Varškės sūris su želė gabaliukais
Reikės:
3 pakeliai varškės 9 % riebumo
4 pakeliai želės (1 grietinėlės skonio, kiti pagal pasirinkimą)
3 valg. šaukštai cukraus
1. Spalvotą želę paruošti kaip įprasta.
2. Grietinėlės skonio želei naudoti mažiau vandens (aš pyliau 200ml)
3. Varškę pertrinti per sietelį, suberti cukrų, supilti grietinėlės skonio želę ir neilgai plakti mikseriu.
4. Supjaustyti paruoštą spalvotą želę gabaliukais ir įmaišyti į masę.
5. Masę sudėti į norimą indą ar maistinę plėvelę ir palikti kameroje valandai.
6. Skanaus!
o varskei daugiau papildomos zalatinos nereikia, uztenka tik grietineles zele, nes kazkaip varskes daug o zele mazai?
QUOTE(GITALE @ 2010 07 26, 13:26)
o varskei daugiau papildomos zalatinos nereikia, uztenka tik grietineles zele, nes kazkaip varskes daug o zele mazai?
Išbandžiau ir aš šitą receptą. Man tai buvo mažai to vieno pokelio grietinėlės želė. Skonis gavosi geras, tik minkštokas ( kaip varškės sūrelio maždaug toks). Kitą kartą vietoj tos grietinėlės želė dėčiau geriau daugiau cukraus, citrinos ar esencijos kokios ir kokius 4-5 šaukštus išbrinkintos želatinos.
na čia tik mano nuomonė, gal kitos daro kitaip.
QUOTE(mazmona @ 2010 07 25, 13:16)
O aš kai "Maximos spurgas" kepiau man jos gavosi labai riebios, nors ir kiekvienu dėjimu keičiau bulvę MB pirmi žodžiai kai paragavo buvo "Kokios riebios", nors iškart pasitaisė "Bet labai skanios"
nedejau nei bulves ir degtinikes pamirsau įpilti, ale aliejaus prisitraukusios nė trupučio nebuvo
MB lapnojo ir ausys linksėjo, tik va galetų būti minkstesnes, kadangi svarstykliu neturiu tai matyt truputi per daug miltu įdėjau, nors ir taip nėjo man normalių rutuliukų padaryti, vis težo
QUOTE(Gita Saba @ 2010 07 26, 13:29)
Varškės sūris su želė gabaliukais
Reikės:
3 pakeliai varškės 9 % riebumo
4 pakeliai želės (1 grietinėlės skonio, kiti pagal pasirinkimą)
3 valg. šaukštai cukraus
1. Spalvotą želę paruošti kaip įprasta.
2. Grietinėlės skonio želei naudoti mažiau vandens (aš pyliau 200ml)
3. Varškę pertrinti per sietelį, suberti cukrų, supilti grietinėlės skonio želę ir neilgai plakti mikseriu.
4. Supjaustyti paruoštą spalvotą želę gabaliukais ir įmaišyti į masę.
5. Masę sudėti į norimą indą ar maistinę plėvelę ir palikti kameroje valandai.
6. Skanaus!
Reikės:
3 pakeliai varškės 9 % riebumo
4 pakeliai želės (1 grietinėlės skonio, kiti pagal pasirinkimą)
3 valg. šaukštai cukraus
1. Spalvotą želę paruošti kaip įprasta.
2. Grietinėlės skonio želei naudoti mažiau vandens (aš pyliau 200ml)
3. Varškę pertrinti per sietelį, suberti cukrų, supilti grietinėlės skonio želę ir neilgai plakti mikseriu.
4. Supjaustyti paruoštą spalvotą želę gabaliukais ir įmaišyti į masę.
5. Masę sudėti į norimą indą ar maistinę plėvelę ir palikti kameroje valandai.
6. Skanaus!
dievinu desertine varške, reiks išbandyti ir jaučiu kad pasinaudosiu mam patarimu, pakeisiu grietineles žele
QUOTE(wilioke_ @ 2010 07 26, 19:22)
mano siandieniniai traskus sausinukai pagal ule labai skanus, traskus, man patiko, o dar labiau patiko mano princesei
liuks,o kokie grazuciai
QUOTE(Saulėta. @ 2010 07 25, 20:39)
Aš tai šįkart ne su kepiniu, bet prie plius kažkeliasdešimt itin reikalingu desertu.. ledais
Žemės riešutų sviesto ledai
Žemės riešutų sviesto ledai
Kaip skaniai atrodo, niam niam ....
QUOTE(Gita Saba @ 2010 07 26, 12:29)
Varškės sūris su želė gabaliukais
O tokia ir as dievinu tikrai bandysiu
Va Ules sausainukai ir mane labai domina ryt pabandysiu
Isbandziau siandien Ules sausainiukus , nebeislaukiau rytojaus Skonis pasakiskas Man tik daug issipute, tai liko vietu tusciu, ta prasme be kornu, bet visitek labai labai skanus. Nebeliko per kelias minutes, net nespejau nufotkint, vyras tik sako: - ar daugiau nebera ?
Kita kart pasistengsiu nufotkinti
Kita kart pasistengsiu nufotkinti
Labai skanus"Margas vysniu pyragas"
Receptas stai cia:
http://www.rama.lt/H...39/Default.aspx
Savo nuoziura biskvito tesla pirma pakepiau apie 15min.ir tik tada uzpyliau vysnias ir krema,kuri dariau is philadelphia light ir dadejau sauksta krakmolo.Turtingo skonio,lengvas,ne riebus pyragas
Receptas stai cia:
http://www.rama.lt/H...39/Default.aspx
Savo nuoziura biskvito tesla pirma pakepiau apie 15min.ir tik tada uzpyliau vysnias ir krema,kuri dariau is philadelphia light ir dadejau sauksta krakmolo.Turtingo skonio,lengvas,ne riebus pyragas
QUOTE(Gita Saba @ 2010 07 26, 14:29)
Varškės sūris su želė gabaliukais
Reikės:
3 pakeliai varškės 9 % riebumo
4 pakeliai želės (1 grietinėlės skonio, kiti pagal pasirinkimą)
3 valg. šaukštai cukraus
1. Spalvotą želę paruošti kaip įprasta.
2. Grietinėlės skonio želei naudoti mažiau vandens (aš pyliau 200ml)
3. Varškę pertrinti per sietelį, suberti cukrų, supilti grietinėlės skonio želę ir neilgai plakti mikseriu.
4. Supjaustyti paruoštą spalvotą želę gabaliukais ir įmaišyti į masę.
5. Masę sudėti į norimą indą ar maistinę plėvelę ir palikti kameroje valandai.
6. Skanaus!
Reikės:
3 pakeliai varškės 9 % riebumo
4 pakeliai želės (1 grietinėlės skonio, kiti pagal pasirinkimą)
3 valg. šaukštai cukraus
1. Spalvotą želę paruošti kaip įprasta.
2. Grietinėlės skonio želei naudoti mažiau vandens (aš pyliau 200ml)
3. Varškę pertrinti per sietelį, suberti cukrų, supilti grietinėlės skonio želę ir neilgai plakti mikseriu.
4. Supjaustyti paruoštą spalvotą želę gabaliukais ir įmaišyti į masę.
5. Masę sudėti į norimą indą ar maistinę plėvelę ir palikti kameroje valandai.
6. Skanaus!
Geras čia niam nius
Dažnai darau šį desertą, tik truputį savaip:
- ruošdama spalvotą žėlę vandens pilu 300 ml, tvirtesni ir gražiau susipjausto kubeliai;
- grietinėlės skonio želė keičiu į indelį 450 ml išplaktos grietinėlės, truputėlį brangiau gaunasi, na bet skonis geresnis, natūralesnis;
- į pertrintą varškę dedu ne tik cukraus, bet ir žiupsnelį citrinos rūgštelės, o jei varškytė labai sausa, tai dar ir pieno trečdalį stiklinės įpilu, dar geriau cukrus ir rūgštelė sutirpsta. Tada atsargiai įmaišau išplaktą grietinėlę ir maža (berods 20 g) pakelį išbrinkintos ir ištirpdytos želatinos.
- visada įlašinu kokių nors kvepaliukų- citrinų, vanilės..., čia jau priklauso nuo nuotaikos ar kokią spalvotą žėlę naudoju;
- kai sustingsta nebūna kietas, bet toks tvirtas, lengvai pjaustosi.
Ir tikrai skanus
QUOTE(Aistee:) @ 2010 07 26, 20:32)
Ulės sausainiukai ir mane vilioja, ale bijau kad gali nesigauti, o ir tu traškučių nelabai norisi pirkti, nes paskui nebus kam juos suvalgyti
QUOTE(M&V @ 2010 07 27, 09:37)
Ulės sausainiukai ir mane vilioja, ale bijau kad gali nesigauti, o ir tu traškučių nelabai norisi pirkti, nes paskui nebus kam juos suvalgyti
tikrai gausis
o tu traskuciu taj visas pokas ir iseina pokeli 200lyg,bet gausiai apvoliot reik,nes sausainiai pucias,ir paskui lieka tarpai,ta skaniau gausiau,atlikt tikrai neturetu
EgluteN ryt is ryto kepsiu butinai,senai nusiziurejus esu,bet Jusu nuotrauka,paskatino isbandyt kuo greiciau