Sveikos kepejeles!
Atnesu latviska varskes pyraga,taip vadinama
BIEZPIENA MAIZITE ir labai populiaru ju konditerijoj.Turint vyra latvi,ieskojau geriausio varianto
,sis man ir ragavusiems pats paciausias.Is latviskos kond.knygos.
Gal ir jums patiks.
Reikia:
miltu 300 gr.
saldzios grietineles 200ml.,
6 kiausiniai,
1 saukstas su kaupu krakmolo,
cukraus 250gr.,
sviesto 250gr.,
varskes 750gr.,
vaniles,konjako 50gr.,galima i idara dziovintu vaisiu.
Teslai imame miltus ir sutrupiname tarp pirstu su 200gr.salto sviesto,pilame 50ml. grietineles,100gr.cukraus,3 kiausiniu trynius ir isminkome...kol paruosim idara,ikisam saldytuvan.Triju baltymu neismetam,o taip pat dedam atsaldyti.
idarui imame varske+100gr.cukraus+150ml. grietineles ir istriname su mikseriu,jei nera tokio aparato,tai su bulviu trynekliu iki nebus kruopeliu.
Toliau dedame 3 kiausinius, vos apatarpiname 50gr.sviesto ir dedame i idara,...sukame sukame iki vientisos mases+krakmolas,vanile,konjakas,dz.vaisiai jei norisi.
Kepimui imam skarda,man ideali atidaroma keturkampe 24/24,bet gera ir apvali atidaroma kokiu 26 gal
tiesiam ,jei turim kepimo popieriu tik i dugna ,jei ne- riebi tesla prie skardos nelipma man ir be jos .Imam tesla ir aplipinam sienas ploniau,apacia storiau ir nuo virsaus palikti kokius 2cm.vietos bezei.Dedam i 160 orkaite ir kepam kokias 25-30 min. ,cia priklauso nuo orkaites,reikia stebeti ,kada idaras jau toks gerai apstinges ir i ji galima beze aptept,bet neperkepti,nes uztepus beze velai,sonai gerokai apkeps,nors man visada pavyksta puikiai rasti ta aukso viduri,kada jau gana.Kol kepa imam sluotele ar mikseri ir plakam baltymus iki kietu putu su 50gr.cukraus ir nutaikius gera proga tepam beze ant virsaus ir islyginam.Toliau kepam dar panasiai tiek pat. Reikia pirma karta stebeti,nes skirtingos orkaites,skirtingai kepa.Ragauti tik gerai atsalusi.Atsales ''isprakaituoja,,karameles lasais.Skanaus ir sekmes.