Labutis visom konditerėm. Dažnokai čia užsuku, bet vis neparašau.
Nu kokios jūs šaunuolės, kai kurios tikros profesionalės. Man tai toks klausimas pasistojo --- kodėl pyragus reikia kepti tokioj aukštoj temperatūroje?
Kažkaip aš vis tiek kepu 180 C, o pas visas dažniausiai nurodyta 200 C.
Ar taip geriau iškyla, ar kaip čia yra?
Tiesa, daug ką kepiau iš jūsų receptų ir viskas man kuo puikiausiai pavyko, tik nelabai aš mėgstu tuos saldumynus, o va be mėsytės tai nė dienos negaliu išgyventi , na bet šeima valgo, tai kepu.
Ačiū kas nepatingės atsakyti
QUOTE(Marijka @ 2010 09 29, 15:16)
CITRININIS SAUSAINIŲ TORTAS
Dėkui
Kadangi grietinėles neturėjau...tai aš taip banaliai panaudojau sviestą..Bet buvo skanu Tik galėjau citrinos padauginti...nes man buvo labai jau saldu gardu
QUOTE(laurilija @ 2010 09 29, 21:35)
Dariau seimynai savaitgali toki torciuka,cia viskas ka pavyko nupaparacint
Bus išbandytas
QUOTE(Danačka @ 2010 09 30, 12:31)
Šiaip paprastas biskvitas turėtų būti kepamas 180 temperatūroje. Jei, tarkim dedama daugiau riebalų, tm kad jie įdėjus gaminį kept neišsilydytų, nepradėtų bėgt, kartais naudojama aukštesnė temperatūra, kad greičiau įkaistų gaminys.
Šiaiap biskvitam, kad gerai iškiltų turėtų būti naudojama 180 temp. Bent aš taip visada kepu
QUOTE(Danačka @ 2010 09 30, 12:31)
Labutis visom konditerėm. Dažnokai čia užsuku, bet vis neparašau.
Nu kokios jūs šaunuolės, kai kurios tikros profesionalės. Man tai toks klausimas pasistojo --- kodėl pyragus reikia kepti tokioj aukštoj temperatūroje?
Kažkaip aš vis tiek kepu 180 C, o pas visas dažniausiai nurodyta 200 C.
Ar taip geriau iškyla, ar kaip čia yra?
Nu kokios jūs šaunuolės, kai kurios tikros profesionalės. Man tai toks klausimas pasistojo --- kodėl pyragus reikia kepti tokioj aukštoj temperatūroje?
Kažkaip aš vis tiek kepu 180 C, o pas visas dažniausiai nurodyta 200 C.
Ar taip geriau iškyla, ar kaip čia yra?
As nieko, isskyrus mesa, nekepu 200 C, nes paprasciausiai sudegs. Bent jau su mano orkaite. Yra isimciu, pvz plikyti sausainiai. Bet ir tai po kiek laiko mazinu temperatura, nes svyla. Gal senesnes orkaites nera tokios karstos?, nes mano nauja ir 200 C tai tikrai ne pyragams
QUOTE(Elena @ 2010 09 30, 12:38)
[color=darkviolet]
Dėkui
Kadangi grietinėles neturėjau...tai aš taip banaliai panaudojau sviestą..Bet buvo skanu Tik galėjau citrinos padauginti...nes man buvo labai jau saldu gardu
[
Dėkui
Kadangi grietinėles neturėjau...tai aš taip banaliai panaudojau sviestą..Bet buvo skanu Tik galėjau citrinos padauginti...nes man buvo labai jau saldu gardu
[
Negerai, kad naudojote sviestą, čia ne tas pats, ir įtariu nesigavo tortas, nepermirko sausainiai, bet kad patiko - smagu.
[quote=Marijka,2010 09 29, 16:16]
CITRININIS SAUSAINIŲ TORTAS
[
klausimas? o be zalatinos, sviesto.. tas kremas sustengsta ar skystas ir lieka, juk nei vieno stengdancio produktio nera, kremas juk ne visas susigeria i sausainius ? keistai kazkaip tai ... kaip jis pjaunas, nebus košeliena
CITRININIS SAUSAINIŲ TORTAS
[
klausimas? o be zalatinos, sviesto.. tas kremas sustengsta ar skystas ir lieka, juk nei vieno stengdancio produktio nera, kremas juk ne visas susigeria i sausainius ? keistai kazkaip tai ... kaip jis pjaunas, nebus košeliena
QUOTE(kamyzaz @ 2010 09 30, 13:46)
Aguonele taip senai ziuriu jusu sias bandeles jusu nuostabiame blog'e, bet nedrystu kepti. Noriu paklausti, ar dzema dedate pirktini? Nes jis jau taip skaniai ir zaviai atrodo
aciu uz komplimentus visu pirma
o dzema sykart dejau pirktini, bet aisku galima deti ir savo gaminta. As siais metais neprisiruosiau jo pasidaryti, nes slyvu dzemo gamyba uztrunka apie 9 val galima deti pvz ir kepiniu uogienes ar nutella. Cia jau skonio reikalas bandeles gerai pakyla, delto nereikia bijoti kad isbegs sekmes isbandant, nes jos tikrai lengvai pasiadro.
QUOTE(aguonele @ 2010 09 30, 15:22)
aciu uz komplimentus visu pirma
Na komplimenatu tikrai nusipelnot Jusu blog'as vienas megstamiausiu
Oooo super variantas, desiu nutella Aciu O jusu blog'e gal yra slyvu dzemo receptas?
QUOTE(Marijka @ 2010 09 29, 14:16)
CITRININIS SAUSAINIŲ TORTAS
kaip skaniai atrodo, o nuotraukos kokios grazios
QUOTE(laurilija @ 2010 09 29, 20:35)
Dariau seimynai savaitgali toki torciuka,cia viskas ka pavyko nupaparacint
turejo buti labai skanu su plikytais pyragaiciais
QUOTE(Renatina @ 2010 09 24, 11:43)
ar pavyko rasti DRĖGNĄ pyragą? koks pačiai labiausiai vykęs iš drėgnųjų?
mūsų šeimyna labiausiai pamėgo Rugiagele26 Negriuką (keksas ten, bet nežmoniškai skanus), taip pat iš pyragų labai patiko Sonatinos Ispaniškas obuolių pyragas. Bet pačiai norėtųs paprasto obuolių pyrago, kuris būtų drėgnas, man visai tinka tas paprastutis pyragas (miltai manai cukrus ir obuoliai, bet Mb jo nepripažįsta) tad ieškau kažko tokio ką vaikystėj mama kepdavo
Kepu obuoliu pyraga pusnyje,tai nezinau kas ten gausis,nes labai issipute baltymai ir po desimties minuciu pavirsius apskrudo,bet su mediniu pagaliuku pradurus virsu visi baltymai sviecia lyg dar butu neiskepes lauksiu dabar kol atves ir bus matyt ar imanoma valgyti