QUOTE(KibirVibir @ 2010 09 26, 17:05)
idomu, kokioje salyje nebuna grietines
Įsiterpsiu ir aš - gyvenu Maltoj, čia grietinės įprastuose supermarket'uose irgi nėra... Kažkada atsitiktinai buvau aptikus latviškos vieną vienintelę pakuotę - bet tai ir buvo vienintelis kartas per pusantrų metų
Bet čia yra rusiškų produktų parduotuvė, tai kažkada gal prisiruošiu ten užsukti nusipirkti ir grietinės, ir varškės, ir kefyro [garsiesiems Ulės blynams išbandyti )
kaip gera yr skaityt kaip Jums pavyksta ir patinka
abrikosinis pyragas su varske ir pistacijom
RECEPTAS:1-1,5 stikl miltu,1saukst kepimo millt,1stikl cukraus pudros,125g kambario temp sviesto,1kiausinis+1trynys,50g kapotu migdolu.
sausus produktus sumaistyti,deti minksta kubeliais pjaustyta sviesta,kaisuini ri tryni,rankomis sumaisyt...i tesla(man dar pritruko poros geru sauktu,akd neliptu prie ranku),suvynioti i plevele ir deti saltai 1valandai.iskocioti plonai,tiesti i skarda,kad gautusi krastelis.as dejau truputi pakociojus ant kepimo popieriaus,tad aiki galo iskociojau pagal kepimo forma 25x35 ir po pora cm krastam priskaiciavau.
idarui sumaisyti:100g kapotu pistaciju,3kiausinius,vaniles,130g cukraus,250g varskes,1saukta krakmolo.paruosta tesla pabarstyti 50g kokosu drozliu,pilti idara.ant virsaus isdelioti skardine koncervuotu nusausintu abrikosu.galima supjaustyti riekelemis,bet as skubejau,tai sumeciau taip ,apiberti 50g smulkintu pistaciju ir kepti iki 200laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 25-30 min.labai skanus ir aromatingas pyragas!
RECEPTAS:1-1,5 stikl miltu,1saukst kepimo millt,1stikl cukraus pudros,125g kambario temp sviesto,1kiausinis+1trynys,50g kapotu migdolu.
sausus produktus sumaistyti,deti minksta kubeliais pjaustyta sviesta,kaisuini ri tryni,rankomis sumaisyt...i tesla(man dar pritruko poros geru sauktu,akd neliptu prie ranku),suvynioti i plevele ir deti saltai 1valandai.iskocioti plonai,tiesti i skarda,kad gautusi krastelis.as dejau truputi pakociojus ant kepimo popieriaus,tad aiki galo iskociojau pagal kepimo forma 25x35 ir po pora cm krastam priskaiciavau.
idarui sumaisyti:100g kapotu pistaciju,3kiausinius,vaniles,130g cukraus,250g varskes,1saukta krakmolo.paruosta tesla pabarstyti 50g kokosu drozliu,pilti idara.ant virsaus isdelioti skardine koncervuotu nusausintu abrikosu.galima supjaustyti riekelemis,bet as skubejau,tai sumeciau taip ,apiberti 50g smulkintu pistaciju ir kepti iki 200laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 25-30 min.labai skanus ir aromatingas pyragas!
Kakavinis pyragas(itin megiamas musu seimoje,skanus ir paprastas)
125g minksto sviesto ar margarino istrinti su 1stikline cukraus.Imusti 1 kiausini,deti 2,3 saukstus tamsios uogienes(tinka melyniu,avieciu,juoduju serbentu,braskiu),pilti 2 saukstus kakavos,viska gerai ismaisyti,gesinti soda actu.Supilti 1 stikline pieno ir dvi stiklines miltu.Taip pat tinka imaisyti razinu arba siek tiek aguonu.Kepimo forma istepti aliejum supilti tesla,kepti 180 laipsniu,apie 20-30min.Taip pat darau glaju(jis nebutinas,bet juo apipylus pyraga,jis tampa dregnesnis ir skanesnis.I dubeneli supilti 5 saukstus pieno,2 saukstus kakavos,2 saukstus sviesto arba margarino,4 saukstus cukraus.Viska gerai sumaisyti ir siek tiek mikrobanginei pasildyti.Tolygiai supilti ant iskepusio ir dar karsto pyrago.
125g minksto sviesto ar margarino istrinti su 1stikline cukraus.Imusti 1 kiausini,deti 2,3 saukstus tamsios uogienes(tinka melyniu,avieciu,juoduju serbentu,braskiu),pilti 2 saukstus kakavos,viska gerai ismaisyti,gesinti soda actu.Supilti 1 stikline pieno ir dvi stiklines miltu.Taip pat tinka imaisyti razinu arba siek tiek aguonu.Kepimo forma istepti aliejum supilti tesla,kepti 180 laipsniu,apie 20-30min.Taip pat darau glaju(jis nebutinas,bet juo apipylus pyraga,jis tampa dregnesnis ir skanesnis.I dubeneli supilti 5 saukstus pieno,2 saukstus kakavos,2 saukstus sviesto arba margarino,4 saukstus cukraus.Viska gerai sumaisyti ir siek tiek mikrobanginei pasildyti.Tolygiai supilti ant iskepusio ir dar karsto pyrago.
Sveikos mergaites daznai paziurineju jusu skanestus siandien pabandziau Ules kriausiu keksa tai laaabai patiko bus daznas svecias ant musu stalo
QUOTE(Ulė @ 2010 09 14, 15:14)
as ateinu su laaabai skaniu kriausiu keksu
2kiausinai
2/3 stiklines cukraus
1 pok.vanilinio cukraus
1/2 st. kefyro
1saukstas krakmolo
115 gr. margarino
1.5 stiklines miltu
1.5 saukstwelio kepimo milteliu
2 saldzios kriauses
50gr. sokolado gali but su riesutais.
Kiausinius su cukrum isplakam,sudedam minksta margarina,isplakam,supilam kefyra,idedam peiliu kapota sokolada,susedam kriausias ir paciam gale sudedam miltus maisytus su kep. miltelias ir krakmolu.
Kepti 35min. 180C.
2kiausinai
2/3 stiklines cukraus
1 pok.vanilinio cukraus
1/2 st. kefyro
1saukstas krakmolo
115 gr. margarino
1.5 stiklines miltu
1.5 saukstwelio kepimo milteliu
2 saldzios kriauses
50gr. sokolado gali but su riesutais.
Kiausinius su cukrum isplakam,sudedam minksta margarina,isplakam,supilam kefyra,idedam peiliu kapota sokolada,susedam kriausias ir paciam gale sudedam miltus maisytus su kep. miltelias ir krakmolu.
Kepti 35min. 180C.
Rusishoke parduotuveje tikrai rasi, tik matau tu kaip ir as, tingi iki jos dasigauti
shiaip ten faina, zinok, bent jau cia madride, buna giros, tos tokios senos senos tikros geros, aviziniu sausainiu, rukytu deshru ir t.t:)
as viena kart prisiruoshus visada lentynas gerai nusveichiu
shiaip ten faina, zinok, bent jau cia madride, buna giros, tos tokios senos senos tikros geros, aviziniu sausainiu, rukytu deshru ir t.t:)
as viena kart prisiruoshus visada lentynas gerai nusveichiu
QUOTE(adžani @ 2010 08 06, 20:33)
Gaila,bet man nesigavo.Gavosi visi kaip blynai.
Ir man gavosi kaip blynai, nors skonis geras, bet kad vaizdo nera as du kartus kepiau ir abu nesigavo
QUOTE(mindira @ 2010 09 24, 12:13)
Aš nesenai kepiau Sonatinos šokoladinį drėgną pyragą
As irgi sita pyraga kepiau, tik kazkodel jis man nelabai iskilo Kazin ka ne taip dariau
obuoliu pyragas:
4 kiausiniai
400 gr. Cukraus
100 gr. Sviesto ar margarino
600 gr. Miltu
300 gr. Kefyro.
1 arb .saukt .sodos,vaniles ,cinamono ,druskos(truputi)
Daug obuoliu ,gerai ir rugstus.
Miltai sumaisomi su soda,I kita inda musami kiausiniai,cukrus,sviestas,viskas gerai issukama,po to beriami miltai ir pilamas kefyras,viskas gerai ismaisoma ,paskutiniai supilami supjaustyti obuoliai,mase gaunasi gana tirsta ir viskas pilama I skarda ir kepama kol paruduos.SKANAUS.
4 kiausiniai
400 gr. Cukraus
100 gr. Sviesto ar margarino
600 gr. Miltu
300 gr. Kefyro.
1 arb .saukt .sodos,vaniles ,cinamono ,druskos(truputi)
Daug obuoliu ,gerai ir rugstus.
Miltai sumaisomi su soda,I kita inda musami kiausiniai,cukrus,sviestas,viskas gerai issukama,po to beriami miltai ir pilamas kefyras,viskas gerai ismaisoma ,paskutiniai supilami supjaustyti obuoliai,mase gaunasi gana tirsta ir viskas pilama I skarda ir kepama kol paruduos.SKANAUS.
QUOTE(Ulė @ 2010 09 23, 18:11)
Labai paprastas bet be galo skanus ir lengvas kepiau vakar vakare ir jau nebeliko tiesa, ant obuoliu dar pabarsciau cinamono vakare kartosiu
CITRININIS SAUSAINIŲ TORTAS
Šiam tortui reikės tik 4 ingredientų: citrinos, sausainių, sutirštinto pieno ir grietinėlės. Tortas pagaminamas labai greitai, o rezultatas- įspūdingas: didelis, skanus, ne per saldus, su lengva rūgštele.
Skonį galėsite reguliuoti patys keisdami grietinėlės ir sutirštinto pieno proporcijas bei citrinos sulčių kiekį.
PASTABA: šis tortas gaminamas iš anksto, naktį jis turėtų praleisti šaldytuve.
Ingredientai:
Paprasti sausainiai, 3-4 pakeliai;
1 skardinė sutirštinto pieno;
Toks pat kiekis tirštos riebios grietinėlės;
1 didelė citrina.
Dar pravers:
Forma su išimamais borteliais,
Kepimo popierius, folija arba plėvelė.
Svarbu:
Iš pradžių kremas gana skystas, jei nesate tikri, kad forma hermetiška, išklokite ją popieriumi, folija arba plėvele.
Paruošimas:
1. Išspausti citrinos sultis;
2. Sumaišyti grietinėlę ir sutirštintą pieną;
3. Sumaišyti citrinos sultis su sutirštintu pienu ir grietinėle, gerai suplakti. Kremas šiek tiek sutirštės, bet liks skystas.
Į formą sluoksniais sudedame sausainius, kiekvieną sluoksnį gausiai sutepame kremu. Sluoksniuojame, kol baigsis kremas. Viršutinis sluoksnis kreminis.
Visai nakčiai paliekame šaldytuve.
Skanaus!
Šiam tortui reikės tik 4 ingredientų: citrinos, sausainių, sutirštinto pieno ir grietinėlės. Tortas pagaminamas labai greitai, o rezultatas- įspūdingas: didelis, skanus, ne per saldus, su lengva rūgštele.
Skonį galėsite reguliuoti patys keisdami grietinėlės ir sutirštinto pieno proporcijas bei citrinos sulčių kiekį.
PASTABA: šis tortas gaminamas iš anksto, naktį jis turėtų praleisti šaldytuve.
Ingredientai:
Paprasti sausainiai, 3-4 pakeliai;
1 skardinė sutirštinto pieno;
Toks pat kiekis tirštos riebios grietinėlės;
1 didelė citrina.
Dar pravers:
Forma su išimamais borteliais,
Kepimo popierius, folija arba plėvelė.
Svarbu:
Iš pradžių kremas gana skystas, jei nesate tikri, kad forma hermetiška, išklokite ją popieriumi, folija arba plėvele.
Paruošimas:
1. Išspausti citrinos sultis;
2. Sumaišyti grietinėlę ir sutirštintą pieną;
3. Sumaišyti citrinos sultis su sutirštintu pienu ir grietinėle, gerai suplakti. Kremas šiek tiek sutirštės, bet liks skystas.
Į formą sluoksniais sudedame sausainius, kiekvieną sluoksnį gausiai sutepame kremu. Sluoksniuojame, kol baigsis kremas. Viršutinis sluoksnis kreminis.
Visai nakčiai paliekame šaldytuve.
Skanaus!