vakariniam pasisedejimui mano Buchteln
Taigi kaip matos as dariau nedideliam inde. Gavos 6 didesnes bandeles o reikia joms:
250 g miltu
7 g svieziu mieliu
125 ml pieno
30 g cukraus
40 g minksto sviesto
1 s dydzio kiausinio
ziupsnelio druskos
Aptepimui: 20 g islydyto sviesto
Idarui: slyvu dzemo
Piena pasisildyti, bet ziureti kad nebutu karstas!. I ji deti mieles ir gerai ismaisyti, kad sios istirptu. Suberti cukru ir dar pamaisyti. Kiausini pasiplakti ir atsargiai maisant supilti i pieno & mieliu misini. Si gauta skysti pilti miltus, susideti minksta sviesta ir uzminkyti elastinga tesla. Jokiu buti nedadeti miltu! As minkiau 10 min, kol si atsokinejo nuo indo krastu. Dabar reikia uzdengti ir leisti jau dvigubai pakilti. Tai gali uztrukti nuo 1 iki 2 val.
Pakilusia tesla issiimti ant lengvai miltuoto stalo. Atsargiai is teslos pasidaryti "desra" ir ja susipjaustyti vienodo dydzio gabaliukais. Kiekviena gabaliuka lengvai persiminkyti, pasidaryti rutuliukus. Kiekviena rutuliuka issitasyti i paploteli, deti i visu po gera sauksta dzemo ir graziai uzlankstyti. Dabar atsargiai kiekviena bandele pavolioti skystam lydytam svieste ir deti i kepimo inda siule i apacia, paliekant mazus tarpelius.
Uzdengti ir leisti dar 30 min teslai pailseti. Pasauti i ikaitinta 180° orkaite 20-25 min
Kepiau siandien is ules blogo obuoliu pyragas pusnyse Receptas čia!
tikras skanumelis, aciu ulei uz labai paprasta ir puiku recepteli
tikras skanumelis, aciu ulei uz labai paprasta ir puiku recepteli
wilioke_,koks grazutis
as sian vel ji ir kepiau
as sian vel ji ir kepiau
Sluoksniuotos mielinės bandelės
Nereikalaujančios jokių pastangų, rankų terliojimo minkant tešlą, o rezultatas fantastiškas.
receptas cia
1 pakelis sluoksniuotos mielinės tešlos
3 obuoliai
1 šaukštas cukraus
Tešlą vos paploninti kočėlu, supjaustyti kvadratėliais, ir įpjauti kiekvienam kampe po trikampiuką.
Į viduriuką dėti šaukštelį įdaro (pjaustytus obuolius sumaišytus su cukrumi )
ir užlankstyti kraštus.
Sudėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 15 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Nereikalaujančios jokių pastangų, rankų terliojimo minkant tešlą, o rezultatas fantastiškas.
receptas cia
1 pakelis sluoksniuotos mielinės tešlos
3 obuoliai
1 šaukštas cukraus
Tešlą vos paploninti kočėlu, supjaustyti kvadratėliais, ir įpjauti kiekvienam kampe po trikampiuką.
Į viduriuką dėti šaukštelį įdaro (pjaustytus obuolius sumaišytus su cukrumi )
ir užlankstyti kraštus.
Sudėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 15 min. 190 laipsnių temperatūroje.
kai pamatau ules varda, zinau kazkas naujo bus ideta, labai idomi pyrageliu forma
forma tikrai idomi.. tik noretusi receptelio ir tai sluoksniuotai teslai..
QUOTE(kice @ 2010 09 25, 20:42)
forma tikrai idomi.. tik noretusi receptelio ir tai sluoksniuotai teslai..
kaip pradesiu pati gaminti tesla,tikrai rasysiu recepta Deja dabar perku
tesla atrodo stai taip
http://www.mantinga....&...=35&pid=263
Marmuriniai kavos keksiukai - kepiau pagal Aguonelesmarmurinio kavos kekso recepta. Keksiukai fantastiski!
Apie 16 keksiukų
150 gr. minkšto sviesto
150 gr. cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 gr. miltu
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
15 gr. kakavos
5 a.š. stiprios kavos (turimas omeny skystis)
Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti.
1/3 tešlos atidėti į kita dubenį, suberti kakavos miltelius ir supilti atvėsintą kavą (aš 1 а.š. stiprios tirpios kavos užpyliau 5 v.š. vandens).Viską išmaišyti.
Į keksiukų formą sudėti popierines formeles, arba formą ištepti aliejumi. Dėti po truputį baltos, juodos masės pakaitomis, jas lengvai pamaišyti. Taip užpildyti 2/3 formelės aukščio.
Kepti įkaitintoje iki 175 C orkaitėje apie 20-25 min. (patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė). Skanaus!
P.S. Keksiukai tiesiog nuostabūs! Labai purūs, drėgni - tiesiog tirpsta burnoje...
Apie 16 keksiukų
150 gr. minkšto sviesto
150 gr. cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 gr. miltu
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
15 gr. kakavos
5 a.š. stiprios kavos (turimas omeny skystis)
Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti.
1/3 tešlos atidėti į kita dubenį, suberti kakavos miltelius ir supilti atvėsintą kavą (aš 1 а.š. stiprios tirpios kavos užpyliau 5 v.š. vandens).Viską išmaišyti.
Į keksiukų formą sudėti popierines formeles, arba formą ištepti aliejumi. Dėti po truputį baltos, juodos masės pakaitomis, jas lengvai pamaišyti. Taip užpildyti 2/3 formelės aukščio.
Kepti įkaitintoje iki 175 C orkaitėje apie 20-25 min. (patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė). Skanaus!
P.S. Keksiukai tiesiog nuostabūs! Labai purūs, drėgni - tiesiog tirpsta burnoje...
Tavo duotas pyragas obuoliu pusnyse, nuo vakar man nedave ramybes:)))))
Beda, kad ne lt gyvenu ir neturiu grietines, bet ryzhausi kepti, ir grietine pakeiciau naturaliu jogurtu
ir ka galiu pasakyti, pats skaniausias mano valgytas obuoliu pyragas!!!!
Beda, kad ne lt gyvenu ir neturiu grietines, bet ryzhausi kepti, ir grietine pakeiciau naturaliu jogurtu
ir ka galiu pasakyti, pats skaniausias mano valgytas obuoliu pyragas!!!!
QUOTE(Zhawute @ 2010 09 26, 15:36)
Beda, kad ne lt gyvenu ir neturiu grietines, bet ryzhausi kepti, ir grietine pakeiciau naturaliu jogurtu
idomu, kokioje salyje nebuna grietines
QUOTE(KibirVibir @ 2010 09 26, 16:05)
idomu, kokioje salyje nebuna grietines
arabiskose salyse tikrai nerasi ten pienas deficitnis bent man pasirode
na gyvenu dar ne arabishkoje shalyje:)
Shiaip gyvenu ispanijoje, ir tokios kaip grietines nera, yra keletas produktu kurie panasus i grietine, bet ir tai nelabai, turiu omenyje ta musu grietine:)
grietines buna pirkti rusu parduotuvese, tik kartais man iki ju tolokai, tenka per visa madrida vaziuoti, o shiandien labai tingejau:)
bet su jogurtu neprasciau gavosi:)
Shiaip gyvenu ispanijoje, ir tokios kaip grietines nera, yra keletas produktu kurie panasus i grietine, bet ir tai nelabai, turiu omenyje ta musu grietine:)
grietines buna pirkti rusu parduotuvese, tik kartais man iki ju tolokai, tenka per visa madrida vaziuoti, o shiandien labai tingejau:)
bet su jogurtu neprasciau gavosi:)