O aš kai "Maximos spurgas" kepiau man jos gavosi labai riebios, nors ir kiekvienu dėjimu keičiau bulvę MB pirmi žodžiai kai paragavo buvo "Kokios riebios", nors iškart pasitaisė "Bet labai skanios"
Prisidedu prie liaupsiu spurgytem Vakar kepiau, labai skanios buvo. Tik suvalgem per greit, nors ir is dvigubos normos dariau
Dejau bulves supjaustytas skiltelemis, visai riebalu nepritrauke o jus visa bulve dejot?
QUOTE(mazmona @ 2010 07 25, 12:16)
O aš kai "Maximos spurgas" kepiau man jos gavosi labai riebios, nors ir kiekvienu dėjimu keičiau bulvę MB pirmi žodžiai kai paragavo buvo "Kokios riebios", nors iškart pasitaisė "Bet labai skanios"
Dejau bulves supjaustytas skiltelemis, visai riebalu nepritrauke o jus visa bulve dejot?
turiu klausimeli
gal kuri turit cukriniu braskyciu recepta? buciau labai dekinga
gal kuri turit cukriniu braskyciu recepta? buciau labai dekinga
QUOTE(M&V @ 2010 07 24, 16:53)
ir dar čili picerijos meniu yra toks pyragas "varškes štrudelis", gal kuri žinote jo recepta [/size][/size][/color]
Na tikrai butu gerai,jei kas nors zinotu recepta,tikrai jau gaminciau
QUOTE(mazmona @ 2010 07 25, 11:16)
O aš kai "Maximos spurgas" kepiau man jos gavosi labai riebios, nors ir kiekvienu dėjimu keičiau bulvę MB pirmi žodžiai kai paragavo buvo "Kokios riebios", nors iškart pasitaisė "Bet labai skanios"
Gal aliejus buvo neįkaitintas gerai?? Nes man tai nieko nepritraukė....
Dar vienas mano siu metu kepinys su serbentais
Grietininis raudonuju serbentu pyragas
As kepiau 14 cm kepimo formoj is:
Pagrindui: 100 g miltu
1/3 a.s. kepimo milteliu
ziupsnelio druskos
35 g cukraus
1 a.s. vanilinio cukraus
50 g salto sviesto
2 a.s. salto vandens
Idarui: 1 kiausinio
50 g cukraus
200 g grietines 24% riebumo ( org. deta 250 g )
1/2 a.s. citrinos zieveles
1 a.s. citrinos sulciu
25 g maltu migdolu
~200 g raudonuju serbentu ( org. 250g)
Is pagrindui skirtu produktu uzsiminkyti tesla, kuriai plonai iskloti kepimo forma ir padeti saldytuvan maziausiai 30 min.
Kiausini issiplakti su cukrumi ir citrinos zievele iki baltumo. Pirma imaisyti maltus migdolus bei citrinos sultis, tada atsargiai grietine. Serbentus nusiplauti, nusausinti ir isvaduoti nuo koteliu. Puse ju paskleisti ant dugno o likusius paskleisime ant virsaus (as maisiau didesne dali i grietines mase, kas man rodos strukturai taip pat itakos turejo). Grietines mase paskleisti formoje, uzbarstyti likusius serbentus ir pasauti kepti i ikaitinta 180° orkaite 45 min. Leisti atvesti formoje, veliau dar pora val palaikyti saldytuve ir megautis prie kavos puodelio apibarscius cukraus pudra. Skanaus!
Grietininis raudonuju serbentu pyragas
As kepiau 14 cm kepimo formoj is:
Pagrindui: 100 g miltu
1/3 a.s. kepimo milteliu
ziupsnelio druskos
35 g cukraus
1 a.s. vanilinio cukraus
50 g salto sviesto
2 a.s. salto vandens
Idarui: 1 kiausinio
50 g cukraus
200 g grietines 24% riebumo ( org. deta 250 g )
1/2 a.s. citrinos zieveles
1 a.s. citrinos sulciu
25 g maltu migdolu
~200 g raudonuju serbentu ( org. 250g)
Is pagrindui skirtu produktu uzsiminkyti tesla, kuriai plonai iskloti kepimo forma ir padeti saldytuvan maziausiai 30 min.
Kiausini issiplakti su cukrumi ir citrinos zievele iki baltumo. Pirma imaisyti maltus migdolus bei citrinos sultis, tada atsargiai grietine. Serbentus nusiplauti, nusausinti ir isvaduoti nuo koteliu. Puse ju paskleisti ant dugno o likusius paskleisime ant virsaus (as maisiau didesne dali i grietines mase, kas man rodos strukturai taip pat itakos turejo). Grietines mase paskleisti formoje, uzbarstyti likusius serbentus ir pasauti kepti i ikaitinta 180° orkaite 45 min. Leisti atvesti formoje, veliau dar pora val palaikyti saldytuve ir megautis prie kavos puodelio apibarscius cukraus pudra. Skanaus!
aguonėle, gelbėk, nukritau nuo lovos, pamačius Šitoks grožis, kodėl tokio mano virtuvėj nėra?
Visi kiti desertai taip pat puikūs puikiausi, va kaip supermamos kepa ir per tokius karščius
Aš tai šįkart ne su kepiniu, bet prie plius kažkeliasdešimt itin reikalingu desertu.. ledais
Žemės riešutų sviesto ledai
Visi kiti desertai taip pat puikūs puikiausi, va kaip supermamos kepa ir per tokius karščius
Aš tai šįkart ne su kepiniu, bet prie plius kažkeliasdešimt itin reikalingu desertu.. ledais
Žemės riešutų sviesto ledai
QUOTE(Saulėta. @ 2010 07 25, 20:39)
aguonėle, gelbėk, nukritau nuo lovos, pamačius Šitoks grožis, kodėl tokio mano virtuvėj nėra?
nes jau su mb sutvarkem visa ir net joki trupinelio nebeliko dabar suku galva ka cia kito tokio tau atnesus, kad atsikeltumei va, gurksnoju persikini likeriuka, jei nori... kelkis, duok stikliuka, ipilsiu o jau pacios ledai ne ka prastesni, gerai kad nelabai as juos megstu
QUOTE(Saulėta. @ 2010 07 25, 21:39)
Aš tai šįkart ne su kepiniu, bet prie plius kažkeliasdešimt itin reikalingu desertu.. ledais
Žemės riešutų sviesto ledai
Sauleta, kaip skaniai atrodo O kur ta sviesta perki? As niekad aisku ir nesidomejau, bet itariu kazkur prie sviestu skyriaus turetu buti?
QUOTE(Fiolita @ 2010 07 25, 12:24)
Dejau bulves supjaustytas skiltelemis, visai riebalu nepritrauke o jus visa bulve dejot?
Supjaustytą, kiekvieną sykį keičiau. o ir įsigėrė visos ne tik pirmos, kai galėjo būti neįkaitintas aliejus
QUOTE(aguonele @ 2010 07 25, 23:04)
nes jau su mb sutvarkem visa ir net joki trupinelio nebeliko dabar suku galva ka cia kito tokio tau atnesus, kad atsikeltumei va, gurksnoju persikini likeriuka, jei nori... kelkis, duok stikliuka, ipilsiu o jau pacios ledai ne ka prastesni, gerai kad nelabai as juos megstu
Oooo, likeriuko prašom pilti, prašom negailėti
Ei, ale ot, nemėgsti ledų? Net vasarą? Keistuolė
QUOTE(Nova @ 2010 07 25, 23:05)
Sauleta, kaip skaniai atrodo O kur ta sviesta perki? As niekad aisku ir nesidomejau, bet itariu kazkur prie sviestu skyriaus turetu buti?
Ačiū Perku aš Maximoj, būna ne prie sviestų, o lentynose prie saldumynų, chalvos batonėlių, Nutellos ir t.t. Tikrai turėtum rasti nedideli stiklainiukai su dideliu užrašu Peanut Butter
QUOTE(Fiolita @ 2010 07 25, 13:24)
Dejau bulves supjaustytas skiltelemis, visai riebalu nepritrauke o jus visa bulve dejot?
nu ir man nera buve kad riebios butu ... kaip tik pats tas .. nes mb kirto kaip reikalas .. vos ne kiekviena diena kepu o jei butu riebu jau jis nevalgytu