o tos barankos lieka minkštos sekančią dieną? ar gaunas tokios kaip tos mažos kietos barankytės?
QUOTE(grange @ 2010 09 16, 16:27)
o tos barankos lieka minkštos sekančią dieną? ar gaunas tokios kaip tos mažos kietos barankytės?
Ne ne, ne kietos tikrai. Man kelios uzsiliko savaite, tai net po savaites buvo minkstokos
QUOTE(Nova @ 2010 09 16, 15:30)
Ne ne, ne kietos tikrai. Man kelios uzsiliko savaite, tai net po savaites buvo minkstokos
Aišku.
norėčiau pasidaryt tų mažiukų, kietų, bet nesigaus aišku namie taip
man tai su barankom visiskas fiasko buvo,bent jau balandziai sotus buvo Ir miltu nepadauginau,maziau nurodyto kiekio dejau,bet iskart atvesusios kietos pasidare
QUOTE(Nova @ 2010 09 16, 08:35)
O kuom jis nevykes? Nuotraukoj normaliai atrodo. Jei butu kietas, tai butu visas suluzes vyniojant. Ar kas kas kieta? Nelabai supratau...
Kazkaip pirktinio biskvitas buna storesnis ir minkstesnis,ir suluzo jis man,tik as tas luzenas i vidu sudejau
QUOTE(Evelincik @ 2010 09 16, 19:24)
man tai su barankom visiskas fiasko buvo,bent jau balandziai sotus buvo Ir miltu nepadauginau,maziau nurodyto kiekio dejau,bet iskart atvesusios kietos pasidare
Galbut labai plonai iskociojote.
QUOTE(laurilija @ 2010 09 16, 19:46)
Kazkaip pirktinio biskvitas buna storesnis ir minkstesnis,ir suluzo jis man,tik as tas luzenas i vidu sudejau
Del purumo - tikriausiai gerai neissiplake baltymai (man taip yra buve, tuomet biskvitas nepakilo, bet skoniui tai nepakenke). Del kietumo - per ilgai kepe , arba per karsta orkaite buvo. Kepimo laika reikia ziureti pagal savo orkaite - ne visos vienodos.
Rodau vakarykštį savo šedevrą
TOBULAS VARŠKĖS PYRAGAS SU PERSIKAIS.
Jums reikės:
5 kiaušiniai.
10 šaukštų cukraus.
16 šaukštų miltų.
200 g sviesto.
1 pakelis (11g) arba 2 kupini arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių.
1 šaukštas kakavos.
2 šaukštai grietinės.
Įdarui reikės:
1 skardinė koncervuotų persikų puselių.
500 g varškės.
100 g cukraus.
3 kiaušinių tryniai.
100ml grietinės.
1 pakelis vanilinio cukraus.
Paruošimas:
5 kiaušinius ir cukrų gerai ištriname du mediniu šaukštu, supilame tirpintą sviestą (arba aliejaus stiklinę), maišant sudedame miltus, suberiame kepimo miltelius ir viską gerai išplakame su mikseriu.
Tuomet ruošiame įdarą. Visus produktus (išskyrus persikus) sumaišome iki vientisos masės.
Į formą, pabarstytą miltais supilame dalį pirmosios tešlos, tada pilame truputį varškės masės, ant viršaus sudedame persikus ir užpilame likusią varškės masę. Į likusią pirmąją tešlą dedame šaukštą kakavos ir gerai išsukame. Pilame į skardą ant varškės įdaro. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Papuošiame tomis pačiomis persikų puselėmis ar vynuogėmis. MB valgė su jogurtu, aš - su vaniliniais ledais. Be galo skanu!!!
TOBULAS VARŠKĖS PYRAGAS SU PERSIKAIS.
Jums reikės:
5 kiaušiniai.
10 šaukštų cukraus.
16 šaukštų miltų.
200 g sviesto.
1 pakelis (11g) arba 2 kupini arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių.
1 šaukštas kakavos.
2 šaukštai grietinės.
Įdarui reikės:
1 skardinė koncervuotų persikų puselių.
500 g varškės.
100 g cukraus.
3 kiaušinių tryniai.
100ml grietinės.
1 pakelis vanilinio cukraus.
Paruošimas:
5 kiaušinius ir cukrų gerai ištriname du mediniu šaukštu, supilame tirpintą sviestą (arba aliejaus stiklinę), maišant sudedame miltus, suberiame kepimo miltelius ir viską gerai išplakame su mikseriu.
Tuomet ruošiame įdarą. Visus produktus (išskyrus persikus) sumaišome iki vientisos masės.
Į formą, pabarstytą miltais supilame dalį pirmosios tešlos, tada pilame truputį varškės masės, ant viršaus sudedame persikus ir užpilame likusią varškės masę. Į likusią pirmąją tešlą dedame šaukštą kakavos ir gerai išsukame. Pilame į skardą ant varškės įdaro. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Papuošiame tomis pačiomis persikų puselėmis ar vynuogėmis. MB valgė su jogurtu, aš - su vaniliniais ledais. Be galo skanu!!!
skaniai atrodo
O as kepdama barankas ilgiau laikiau tesla saldytuve, tai issipute kepdamos, bevei skyles neliko Pabarsciau aguonomis. Vaikai pjove pusiau ir tepe sokoladini krema
QUOTE(mergyte83 @ 2010 09 14, 22:19)
Jaukiausi pasaulyje sausainiai pagal Beata
Paprastutis receptas, o skonis tikrai visoms rekomenduoju
120g sviesto
250g miltų
80g cukraus (atšaldyto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 trynys
2- 3 šaukštai pieno
Miltus ir kepimo miltelius supilti i dubenį ir išmaišyti. Tada sutarkuoti sviesta per burokinę tarką.
Į sviesto ir miltų mišinį suberti cukrų ir pirštais viską gražiai trupinti ir maišyti, kol pasidarys trupiniai. Bet pernelyg ilgai netrinti, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrum.
Dabar į tą tešlą įdėti kiaušinio trynį ir porą šaukštų pieno ir greitai užminkyti tešlą, kartais gali prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkyti, o suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Po to belieka daryti sausainukus ir juos kepti 11 min 180 C. Skanaus
Paprastutis receptas, o skonis tikrai visoms rekomenduoju
120g sviesto
250g miltų
80g cukraus (atšaldyto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 trynys
2- 3 šaukštai pieno
Miltus ir kepimo miltelius supilti i dubenį ir išmaišyti. Tada sutarkuoti sviesta per burokinę tarką.
Į sviesto ir miltų mišinį suberti cukrų ir pirštais viską gražiai trupinti ir maišyti, kol pasidarys trupiniai. Bet pernelyg ilgai netrinti, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrum.
Dabar į tą tešlą įdėti kiaušinio trynį ir porą šaukštų pieno ir greitai užminkyti tešlą, kartais gali prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkyti, o suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Po to belieka daryti sausainukus ir juos kepti 11 min 180 C. Skanaus
Niu va, ir as seiminke pabuvau issikepiau skanu
QUOTE(Junciukas @ 2010 09 17, 00:28)
Rodau vakarykštį savo šedevrą
TOBULAS VARŠKĖS PYRAGAS SU PERSIKAIS.
TOBULAS VARŠKĖS PYRAGAS SU PERSIKAIS.
super super ką tik išsikepiau su vietiniais patobulimais - vietoj konservuotų persikų - 0,5 ltr obuolienės su šilauogėm, ir vietoj trynių į varškę - kondensuoto nesaldinto pieno, gal pusė skardinės, gal mažiau labai pusės jau nėra